Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 8 iulie 2014

Leapșa: Social Media Book Tag

Am primit această leapșa de la Leontina, căreia îi mulțumesc. Ideea e ca pentru fiecare rețea de socializare să alegem o carte care i s-ar potrivi. Se pot folosi și poze din arhiva personală (sau deloc), dar pentru că eu și aparatul meu foto suntem în mijlocul unei „mici” dispute, voi folosi copertele de pe site-urile editurilor :)

Twitter: Cea mai scurtă carte dintre preferatele tale.

CPSF#11. Nu e tocmai o carte, dar conține una dintre cele mai frumoase povestiri pe care le-am citit: Expirație de Ted Chiang. Mulțumită acestei povestiri am ajuns să-mi cumpăr Împărțirea la zero, pentru că e scrisă de același autor (și dacă ziua ar avea 48 de ore și n-aș avea nevoie să dorm, aș fi și citit-o până acum).

(Recenzia mea)
Facebook: O carte pe care toată lumea te-a presat să o citești.

Sub aceeași stea de John Green. Nu m-a presat nimeni în adevăratul sens al cuvântului, dar am citit atâtea laude adresate cărții încât am simțit că voi rata ceva dacă n-o voi citi.

(Recenzia mea)
Tumblr: O carte pe care ai citit-o înainte să fie cool.

This is an easy one: Urzeala Tronurilor, de George RR Martin. Nu era tocmai „uncool” când am citit-o eu, dar serialul nu era nici măcar în producție, deci fenomenul Game of Thrones era mult, mult mai mic față de ce e acum.

(Recenzia mea)
Myspace: O carte despre care nu îți amintești dacă ți-a plăcut sau nu.

Pulbere de stele - Neil Gaiman. Am văzut filmul înainte să citesc romanul (maaaare greșeală în cazul de față) și deși mi-a plăcut atmosfera de basm din carte, povestea nu era cum mă așteptam eu să fie. Știu că pe moment nu mi-a plăcut pentru că voiam să fie ca în film, dar acum dacă mă gândesc, n-aș ști să spun dacă povestea așa cum era ea mi-a plăcut sau nu...

(Recenzia mea)
Instagram: O carte care a fost atât de frumoasă încât a trebuit să îi faci o fotografie.

Um... nu cred că am făcut vreodată vreo poză unei cărți pentru că mi s-a părut frumoasă (fie ca aspect, fie din punct de vedere al conținutului), dar cred că una dintre cele mai frumoase coperte pe care le-am văzut în ultimul timp este cea de la Furtună pe Windhaven.

(Recenzia mea)
YouTube: O carte care ți-ai dori să devină film.

Fahrenheit 451. Dacă i s-ar face o ecranizare ca lumea, cred că ar fi exact ce are nevoie societatea acum, cel puțin cea din România.

(Recenzia mea)
Goodreads: O carte pe care o recomanzi tuturor.

Acluofobia de A. R. Deleanu. O s-o recomand prin toate mijloacele pe care le am până când o s-o citească toată lumea.

(Recenzia mea)


Ok, cam asta a fost, sper că v-a plăcut pentru că mie una mi-a plăcut nu doar să fac aceste asocieri, dar și ideea genială a jocului. Știu că unii deja au făcut-o, eu o dau mai departe blogurilor: Addicted to books, Boooks and Stuff, Boundless Daydreamer, Cărți și ciocolată, Cory's Bookfrenzy, Goldypedia, Fantasy Books, Lumea imaginară, Răzvan's bookshelf, Smile now...die later și, desigur, oricui o mai dorește pentru că nu sunt sigură că n-am omis vreun blog pe care îmi face plăcere să-l urmăresc. Have fun!

8 comentarii:

 1. Draguta leapsa!
  Cred ca o s-o fur si eu, dar nu acum.
  Te tuc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atunci o să stau cu ochii pe blogul tău o vreme :)

   Ștergere
 2. Multumesc pentru leapsa, mi se pare foarte draguta ^^

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Știu, nu-i așa? Abia aștept răspunsurile tale :D

   Ștergere
 3. Ultimele două cărți parcă îmi șoptesc ,,Citește-mă, citește-mă...”.>3 Și umm...frumoase alegeri! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersi! Și cărțile acelea chiar merită citite, sunt genul de cărți care te schimbă. Mai mult sau mai puțin, asta depinde de fiecare, dar niciuna dintre cele două n-o să te lase indiferentă ;)

   Ștergere
 4. Scuze pentru întârziere (din nou) și mulțumesc pentru leapșa! :D http://razvantimar.wordpress.com/2014/07/22/leapsa-social-media-book-tag/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu mersi pentru link! Faine răspunsuri :)

   Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.