Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 25 iulie 2014

Leapșa: Summer in a bag of books

E prima dată când primesc o leapșa de la 3 bloguri simultan, așa că le mulțumesc Dianei, Leontiei și Meduzei :) Ideea e simplă, trebuie să rezumăm vara folosind 10 cărți, câte una pentru fiecare element estival. Avem și câteva reguli:

Reguli:
- selectaţi în tag cărți citite recent (în ultimii 1-2 ani)
- incorporaţi în postare imaginea tag-ului
- dați tag-ul mai departe

Bun, acum să vedem ce iese...


1. Drumul către mare: o carte pe care ai așteptat de mult să o citești.
Eon de Greg Bear. O am în casă din septembrie anul trecut, de la Strada de C'Arte și am citit-o abia acum. Nu prea îmi dau seama cum de a ajuns așa jos pe lista mea de „to read”, dar cel puțin acum am citit-o și mi-a plăcut mult :)

2. Răsărit de soare: cartea la a cărei lectură abia așteptai să te întorci după ce te trezeai dimineața.
De obicei, termin o carte într-o zi sau două, excepțiile fiind rare și de cele mai multe ori, provocate de lipsa de timp. Totuși, Puterea armelor, volumul 3 al trilogiei Prima Lege era prea mare ca să-l dau gata într-o zi și mult prea fain ca să vreau să mă opresc din citit, așa că nu voiam decât să vină dimineașa, ca să mă întorc în lumea lui Abercrombie.

3. Apus de soare: o carte pe care ai stat să o citești noaptea.
Vegetal de Marian Truță și Dănuț Ungureanu. M-am apucat de ea destul de târziu în timpul zilei și pe la 12-1 noaptea nu mai era așa mult... m-a culcat pe la 3 :))

4. Perla din scoică: o carte de la care nu aveai mari așteptări, dar pe care ai considerat-o excepțională după ce ai terminat-o.
Delirium de Lauren Oliver. Mă așteptam să fie ceva drăguț, roz, pufos, simplu și ușor de uitat. Am dat în schimb peste o distopie excelentă, mai faină decât multe, multe altele.

5. Arsură de soare: o carte care te-a enervat rău, cu care ai avut o experiență neplăcută.
Creatura de Nely Cab. Nu-mi place să fac recenzii negative și întotdeauna evit să desființez o carte doar pentru că nu mi-a plăcut mie, dar chestia asta nu e un roman, e risipă de copaci și nu ar trebui să existe pe piață, mai ales din cauză că e destinată fetelor de 13-16 ani, pe care le învață cu exemple cum e bine să te lași maltratată verbal și chiar fizic de gagicu' tău, doar pentru că îl iubești. Nu o să-i găsiți recenzia pe blog pentru că n-am vrut să-l murdăresc cu chestia aia, dar am scris-o pe goodreads, în engleză ca să o vadă cât mai multă lume.

6. Valurile mării: o carte care a fost multă vreme pe val și care ți-a plăcut și ție.
Fericirea începe azi de Jamie McGuire. O carte roz, pufoasă și ușor exagerată pe alocuri despre doi încăpățânați îndrăgostiți care sunt unul pentru celălalt exact ca o flacară lângă un butoi de benzină. Au fost adorabili :))

7. Caniculă: o carte care ți-a dat bătăi de cap, pe care ai citit-o greu.
Doamna din lac de Raymond Chandler. Am citit-o pentru clubul de lectură și mă gândeam serios să n-o termin. Cartea în sine e ok, de data asta publicul (adică eu) a fost de vină. Pur și simplu nu m-a prins...

8. Briza mării: O carte simplă, pe care o consideri lectura ideală pentru vacanță.
Zi după zi de David Leviathan. E ușor de citit, captivantă, nu neapărat simplă pentru că are câteva capitole care te marchează și are un final neașteptat, dar e drăguță și merge citită într-o zi toridă de vară.

9. Bronz: o carte care a lăsat o amprentă asupra ta.
Acluofobia de A.R. Deleanu (da, se poate spune că am o obsesie). Eu cred că citind, trăiești ceea ce citești și cartea asta m-a făcut să trăiesc fiecare povestire foarte diferit de felul în care le-am trăit pe celelalte pe care le-am citit de-a lungul timpului. E ca și cum toate se întâmplă în interiorul tău, dar nu ca atunci când îți imaginezi ceea ce citești, e ca și cum ți se strecoară literalmente pe sub piele, devine parte din tine. E mai mult decât bronzul de vară, că ăla trece. E ceva ce trebuie simțit, nu explicat (deci puneți mâna și citiți)

10. Vacanța de vară: o carte care ți-a plăcut mult, dar apoi ai regretat că ai terminat-o așa repede.
Cele două cărți ale lui Asimov pe care abia le-am terminat (O piatră pe cer și Curenții spațiului). Întotdeauna mi s-a părut extrem de greu să închid un roman de-al lui și să trebuiască să mă întorc într-o lume fără roboți, fără o Galaxie colonizată, fără psihoistorie... să mă întorc la piatra pe cer care e Pământul... Prefer oricând să vizitez o lume a Imperiului Galactic alături de vreun erou fără voie, Aurora în compania lui R. Daneel sau Trantorul în compania lui Hari Seldon. Și profit de ocazie ca să vă reamintesc de concursul care are ca premiu romanul Fundația.


Cam așa arată vara transformată în cărți, în viziunea mea. Și pentru că sunt curioasă cum arată verile altor bloggeri, o poate prelua oricine dorește, dar eu nominalizez blogurile: Books and Stuff, Boundless Daydreamer, Cory's Bookfrenzy, Dependenta de Ciocolată, Fantasy Books, Goldypedia, In Love With Books, Lumea Imaginară, Răzvan's Bookshelf, Smile now...die later.

7 comentarii:

  1. O, multam fain de tagg, o sa il fac si revin cu un link :D.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am făcut și eu leapșa, mersi de tagg!
      http://in-love-with-books002.blogspot.ro/2014/07/finnaly-back-in-business.html
      Te tuc!

      Ștergere
  2. Multumesc pentru leapsa, voi posta si eu raspunsurile zilele astea ^^

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc pentru nominalizare! :-D
    De "Creatura" am auzit atâtea păreri, şi pro şi contra. Nu cred că am de gând să o citesc. Descrierea pur şi simplu nu mă atrage, deşi sunt pasionată de mitologii. "Who would’ve known…that sometimes love is lethal?" asta am întâlnit-o în mult prea multe descrieri ale cărţilor. De aceea mai bine citesc o carte serioasă despre mitologia greacă.
    Cred că am să îmi iau "Zi după zi". Pare o carte... liniştitoare. Iar "Acluofobia" este un must-read, din câte am auzit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În Creatura legăturile cu mitologia sunt mai mult tangențale, în general nu prea există. Mai bine citești orice altceva. Eticheta de la șampon, spre exemplu :)
      Zi după zi e faină, mi-a plăcut puțin mai mult decât mă așteptam, iar Acluofobia... pur și simplu citește-o. E într-adevăr un must read, e altceva alltogether :)

      Ștergere
  4. Foarte dragut. Mersi frumos de tag ^.^

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.