Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 5 iunie 2012

Weekend prelungit

Avand in vedere ca ni s-a oferit un weekend prelungit, eu am decis sa profit din plin de el. Si pentru ca l-am dedicat cartilor, m-am gandit sa va impartasesc un rezumat.

Sambata, am resuit sa dau o fuga la Bookfest si, desi am ratat singura lansare pe care voiam sa o vad (Floarea de loldilal de Ana-Veronica Mircea), am plecat de acolo incarcata cu carti. Normal, cu mult mai multe decat imi propusesem. Dar nu regret nicio clipa, pentru ca e vorba despre carti si nu cred ca poti vreodata sa te plangi ca ai prea multe. Totusi, a existat si o parte proasta, si anume ca am aflat ca Dansul dragonilor in varianta paperback va fi disponibil cel mai devreme la sfarsitul verii... Totusi, o sa astept pana atunci alaturi de ceilalti fani care au seria in acest format pentru ca imi place mai mult colectia paperback si am de gand s-o am completa.

Oricum, am ajuns acasa si am inceput cu cea mai usoara lectura dintre cele cumparate: Cercul Secret, de LJ Smith. Andruska le-a citit cand au aparut cu Bravo, gasiti recenziile ei pe blog (vol 1, vol 2, vol 3). Nu m-am inselat si lectura chiar a fost usoara: duminica le terminasem. Mi-a placut felul in care autoarea s-a folosit de "miturile" din jurul ierburilor si cristalelor... si cam atat. In special finalul (pe care n-o sa vi-l dezvalui) mi s-a parut... n-as vrea sa spun dezastruos, dar a fost complet neverosimil. Inteleg si iubesc cartile fantasy, dar mi-e imposibil sa cred ca toata lumea face miraculos pace (ma refer aici la triunghiul - sau patratul - amoros). Nu cred ca nimeni, oricat de bun si altruist ar fi ar putea ceda in modul in care a facut-o Diana. Si ma indoiesc si mai profund ca Nick ar fi zambit, de acord cu deznodamantul. Nu, imi pare rau, dar nu pot sa cred ca asa ceva se poate intampla nici in cea mai fantezista carte fantasy.

Luni insa, Cercul mi-a disparut din minte, si m-am concentrat pe finalul sezonului Game of Thrones (Urzeala Tronurilor). Sincer, dupa Blackwater, nu ma asteptam ca Valar Morghulis sa ma mai impresioneze, insa ultimul episod s-a ridicat la nivelul episodului 9, alcatuind un final de sezon superb: am avut dragoni, am avut morti-vii, am avut (din nou) oameni arsi, am avut magie, am avut iubire, am avut secrete... Si am avut Tyrion! Asa ca, desi acum trebuie sa asteptam urmatorul sezon, nu mi-a parut rau nicio clipa in timp ce vedeam ultimul episod (mai ales ca a fost cel mai lung de pana acum). Si oricand exista forumul roman dedicat fanilor Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), unde putem sa ne usuram asteptarea.

Asadar, acesta a fost, pe scurt, weekendul meu. Voi cum ati profitat de zilele libere?

11 comentarii:

  1. Weekendul meu, mai prelungit decât al tău, adică până azi, a fost ocupat în mare parte de rescrierea, aranjarea, citarea, ștergerea, reformularea uniformizarea și încheierea puzzel-ului numit lucrare de licență. Surprinzător, cea mai grea parte mi s-a părut capitolul unde am tratat „A Game of Thrones”.
    Voiam să îmi dau cu părerea legat de lansarea „Dansului Dragonilor” în paperback: poate cei de la Nemira așteaptă lansarea lui în paperback în America, cea în care Martin promitea încă un capitol din „The Winds of Winter” ?

    Lecturi plăcute, dacă tot zici că ți-ai luat numeroase cărți și într-adevăr, niciodată nu avem destule cărți!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multa bafta!

    Legat de capitulul nou, as prefera - si ma inoiesc ca sunt singura - sa vad cartea scoasa chiar fara el. Mai e un pic si se implineste un an de cand a iesit in engleza, mi se pare aiurea ca n-o pot cumparata in formatul original, in romana.

    RăspundețiȘtergere
  3. mda..niciodata n-ai prea multe carti...citeam undeva de o fata ca a cheltuit la librarie aproximativ 900 lei..super, vreau si eu, as fi in extaz

    RăspundețiȘtergere
  4. In acel weekend nu prea am putut citi mai deloc. Am avut parte numai de proiecte , lucrari , invatat pentru teza etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. am inteles ca mai este o manifestare bookfest in toamna dar exact cand nu am retinut...

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit, am citit, si iar am citit! :D Ah, finalul secret de care zici tu aici ma face sa vreau sa citesc cat mai repede Cercul Secret!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut acum ca a aparut precomanda pentru Dansul Dragonilor in paperback. Copertile sunt dragute, dar mie imi place mai mult editia hardcover. Asteptarea e enorma, data de livrare a precomenzii fiind 30 septembrie.
    http://www.nemira.ro/nautilus-sf/dansul-dragonilor-(paperback)--1957

    @Sorin-Lucian Berbecar: Nu cred ca o sa se intample asa ceva. :( Si in plus nu ar fi corect fata de cei care au colectia in fomat hardcover.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Laurentziu: Finalul de la Cercul Secret nu mi-a placut absolut deloc, a facut cartea sa scada vertiginos in orice top pe care l-am avut vreodata (si era deja destul de jos, asa ca aceasta "cadere" a fost o realizare). Ma intriga totusi faptul ca am reusit sa te fac curios desi spuneam cat de neverosimil si incredbil (in sensul rau) este. Ma bucur serios pentru asta.

    Cat despre Dansul Dragonilor... Da, asteptarea e chinuitoare, dar suntem destui fani (din cate stiu eu) care am ales sa ne prelungim asteptarea decat sa ne stricam colectiile (nefiind o chestie de orgoliu. Nu cred ca a facut-o cineva in ideea ca vrea ca biblioteca lui sa arate "bine" ci pur si simplu ca un protest in ideea ca e incorect sa se schimbe formatul unei colectii pe care multi o aveam, fara sa existe posibilitatea de a cumpara si in format paperback). Tocmai de aceea eu consider ca asteptarea merita.

    Cat despre capitolul in plus, si la Festinul ciorilor (volumul 4) au pus la final un capitol din 5, asa ca nu m-ar mira sa o faca. Totusi, daca s eintampla, nu cred ca e incorect (si nici nu cred ca e motivul intarzierii) deoarece capitolul acela exista pe site-ul autorului de anul trecut, asa ca il poate citi oricine (ma rog, e in engleza, dar cred ca toti avem macar un amic care sa ne ajute cu asta daca nu intelegem limba).

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu cum sunt cartile, le am in biblioteca dar nu le-am citit! Dar o sa le citesc imediat dupa ce termin seria Academia Vampirilor. Oricum ma astept la mai mult (principiul "cartea bate filmul" se aplica peste tot) de la seria Lisei Smith.

    Da, mai bine puneau precomanda cu o luna inainte. Eu am primele doua volume in hardcover, deci nu prea am ce sa astept.

    Am vazut capitolul pe site-ul autorului inca de cand a aparut. Dar sa fie inclus in editia paperback mi se pare un minus al editie hardcover. Am vazut ca cei de la Nemira au procedat asa (cu capitole din cartile urmatoare) si cu seria Temeraire, desi volumul 3, Razboiul pulberii Negre, e asteptat de anul trecut si nu mai vine. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu intotdeauna cartea bate filmul se aplica peste tot,sa sti ca eu am mai intalnit unele exceptii

      Ștergere
  10. serialul cercul secret este unul slab, si cred ca nici cartile nu sar departe...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.