Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 29 iunie 2015

Fake history is awesome + Concurs

Sâmbătă seara, alături de o gașcă numeroasă de oameni iremediabil vrăjiți de lumea fantastică a Westerosului, am participat la lansarea volumului Lumea de Gheață și Foc, un volum satelit al seriei care stă la baza serialului Game of Thrones. Practic, cartea e simultan o enciclopedie plină de informații despre istoria celor Șapte Regate până la urcarea lui Robert Baratheon pe tron, dar e în același timp o operă de artă, cu ilustrații absolut superbe, printre care se numără și desenul Tronului de Fier așa cum și l-a imaginat George RR Martin.

Despre carte și despre experiența lor în lumea din Westeros ne-au spus câteva cuvinte Laura Câlțea (Blogul unei cititioare de cursă lungă), care a apreciat foarte mult descrierea exactă a unei lumi medievale, Dragoș Butuzea (chestii livrești), care ne-a provocat să ne gândim la motivul pentru care ne place atât de mult lumea lui Martin, deși n-am vrea să trăim în ea, și Flavius Policală (revista la FILM), care a spus ceea ce gândea majoritatea: ne-am dori cu toții volumul 6 al seriei, dar între timp, ne bucurăm de orice primim și ajunge o singură privire în „cartea cu poze” ca să te îndrăgostești iremediabil.

Dar pentru că doar niște geeks dedicați ar putea aprecia istoria unei lumi fictive, ce metodă mai bună de a ne demonstra obsesia pasiunea pentru seria Cântec de Gheață și Foc dacă nu un concurs de trivia? Întrebările au fost alese în așa fel încât să nu existe contradicții între cărți și serial și au avut diferite niveluri de dificultate, iar la final a fost o singură echipă care a avut punctaj maxim.

Din păcate, n-a fost echipa mea, noi am „mâncat” un nume de familie și am ieșit pe locul doi, dar #teamWhiteWalker s-a distrat excelent, așa că la final, singurul coechipier care a fost bosumflat a fost mascota noastră:


©honeybunny

Și n-am plecat acasă cu mâna goală, ci cu câteva accesorii pe care am decis să le împărțim cu fanii dedicați care n-au reușit să ajungă. Tocmai de aceea, pun la bătaie cele trei premii din imagine:


un poster al sezonului 5 GoT, o insignă Baratheon și un magnet de frigider cu Arya

Pentru a participa la concurs, lăsați-mi un comentariu cu numele, o adresă de e-mail valabilă și răspunsul la întrebarea: Care e volumul tău preferat din saga Cântec de Gheață și Foc și de ce? Opțional, puteți să dați un share concursului oriunde vreți voi. Concursul se desfășoară până pe 10 iulie, câștigătorii urmând să fie afișați a doua zi, aici, pe blog.

Succes tuturor, and may the Seven be with you!


Update:
Fără alte adăugiri, iată câștigătorii:


Totuși, la concurs au fost șapte înscriși... Dar pentru că nu am specificat cum voi alege câștigătorii și pentru că am avut de oferit 3 premii, mi-am permis că aleg și eu un câștigător, pe Răzvan Timar. Alegerea mea a fost 100% subiectivă și s-a datorat faptului că motivele din spatele alegerii sale sunt exact motivele pentru care, la rândul meu, iubesc volumul al 3-lea al seriei. Prin urmare, îi felicit pe Răzvan, Diana NM și Rebecca. Urmează să primiți cât de curând un mail cu detalii despre cum vor ajunge premiile la voi.

Mulțumesc tuturor pentru participare!

7 comentarii:

  1. Diana Daniela Macovei
    diana.daniela_macovei91@yahoo.com
    Volumul preferat este "Urzeala Tronurilor", reprezentand primii pasi spre o poveste inovativa si captivanta din care nu vei mai dori sa pleci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana NM
    mirancea75@gmail.com
    Am citit putin din "Urzeala Tronurilor" si m-a prins de la prima propozitie. Pot spune astfel ca acesta este volumul meu preferat - pentru ca dupa primele randuri am fost cuprinsa de lumea fantastica imaginata de George R.R. Martin :D Abia astept sa pun mana pe intreaga serie :3
    Share: https://www.facebook.com/diana.mirancea/posts/1665018937067305

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina Petrache
    iryna_irina@yahoo.com
    Volumul preferat este "Urzeala Tronurilor" deoarece m.a captivat de la inceput si pana la sfarsit, m-a facut sa imi doresc sa aflu cat mai multe detalii si este volumul pe care l-as reciti oricand cu aceeasi emotie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Rebecca Pavel
    rebecca_pavel@yahoo.com
    Volumul meu preferat este "Dansul Dragonilor" deoarece el mi-a pus cele mai mare semne de intrebare, m-a socat, m-a lasat cu gura cascata, și ce m-a impresionat a fost faptul ca desi este antepenultimul volum, Martin a reusit sa creeze noi mistere, sa construiasca alte personaje enigmatice ca și Young Griff, a reusit sa ne acapareze atentia si interesul din nou.

    RăspundețiȘtergere
  5. Răzvan Timar

    razvan_timar@yahoo.com

    Dintre cele cinci volume publicate până în prezent, favoritul meu este, de departe, „Iureșul săbiilor”. După ce sezonul 3 al serialului m-a lăsat cu gura căscată și cu o dorință nebună de a afla cât mai repede ce se mai poate întâmpla în continuare, am decis că e musai să citesc și cărțile (cu toate că până în acel moment îmi tot ziceam că vreau să fiu surprins de noile episoade și eram destul de reticent în a începe o călătorie de mii și mii de pagini). Știam, în mare, ce avea să se întâmple în „Urzeala tronurilor” și „Încleștarea regilor”, dar tot mi-au plăcut la nebunie. „Festinul ciorilor” mi s-a părut destul de dezamăgitor, iar de la „Dansul dragonilor” am avut așteptări mai mari în ceea ce privește... ei bine, dragonii :)) Totuși, cel mai uimitor volum mi se pare, fără doar și poate, „Iureșul săbiilor”.
    În cazul în care nu sunteți la zi cu serialul ori cărțile, vă avertizez: THIS POST IS DARK AND FULL OF SPOILERS!
    De ce? Două cuvinte: Nunta Roșie. Chiar și acum, la doi ani de la episodul fatidic, mă trec fiorii când îmi amintesc de ea. Iar modul în care Martin a descris toate acele evenimente a fost la fel de sângeros, șocant și satisfăcător pe cum îmi doream. După ce l-a omorât cu sânge rece pe Ned în primul volum, cred că nimeni nu se aștepta ca familia Stark să nu aibă parte de un comeback ca în filme. Well, ghinion, deoarece nenea Martin are alte planuri pentru nordicii noștri preferați. Sincer, nu vreau să-mi imaginez prin ce au trecut cititorii atunci când s-au trezit în mijlocul acelui măcel și îi respect (într-un mod deloc, dar chiar deloc sadic) pentru că au reușit să țină secret un moment atât de ajdfghdabs față de fanii serialului. Recațiile acestora din urmă sunt priceless!
    Un alt motiv pentru care ador „Iureșul” este că evenimentul pe care toată suflarea pământului îl aștepta cu nerăbdare a avut loc, în sfârșit: Joffrey moare!!! Și părăsește distribuția seriei într-un mod atât de crud și de inuman, încât nu pot să nu-mi scot pălăria în fața lui Martin și să-i mulțumesc că, după atâta durere și nenorocire, a făcut și el un lucru bun pentru suflețelele noastre.
    Al treilea, dar nu cel din urmă, motiv este introducerea lui Oberyn Martell (chiar dacă doar pentru câteva capitole) în peisaj. Excentricitatea lui a fost exact ce lipsea din Debarcaderul Regelui și mi s-a părut că a adus un plus de culoare într-o serie foarte complexă, din care părea că nu lipsește nimic.
    Pentru mine, „Iureșul săbiilor” este cel mai impresionant volum al seriei fiindcă împletește cum nu se poate mai bine acțiunea și momentele dramatice cu o dezvoltare neașteptată a unor personaje (mă uit la tine, Jaime). Cred cu tărie că, prin acest al treilea volum al seriei sale, George R.R. Martin a stabilit noi termeni pentru literatura high fantasy, iar în viitor va fi considerat una dintre pietrele de temelie ale genului.
    Valar morghulis!

    RăspundețiȘtergere
  6. Savu Adrian- onx_4u@yahoo.com30 iunie 2015 la 20:03

    Urzeala Tronurilor- pentru ca am citit cartea in 2 zile, si am ramas captivat de ce poate mintea omului sa creeze:)) Citeam si mancam, citeam si mancam=))


    Ps: Adresa mail onx_4u@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am citit inca seria Cântec de Gheață și Foc dar este pe lista mea pentru citit.
    Ciubotaru Larisa
    ciubotaru_larisa@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.