Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 22 decembrie 2014

Jurnal: Un weekend genial

Cred că vacanța de Crăciun a fost unul din cel mai așteptate momente ale acestui an pentru mine, aproape comparabil cu Gaudeamus-ul, ceea ce spune multe despre câte de obosită sunt eram. Tocmai de aceea, am hotărât s-o încep în forță, cu un weekend din care am iubit fiecare clipă:

Sâmbătă am fost la o petrecere de Crăciun cu niște oameni faini din facultate, ceea ce e mai puțin relevant relativ la conținutul blogului, dar m-am simțit genial, am râs cu toții, au fost cadouri interesante, povești memorabile și vin fiert, deci pe scurt distracție și voie bună. Totuși, a fost o chestie care mi s-a părut extrem de amuzantă și pe care nu pot să nu o împărtășeșsc cu voi: de la un moment dat încolo, am început să vorbesc cu un tip despre SF-uri... și am stat de vorbă despre cărți geniale toată noaptea! Tipic mie, dintr-o gașcă de oameni care discută despre diverse, eu ajung să vorbesc numai despre cărți :)) Nu mai e cazul să spun că m-am simțit excelent și că Lista mea s-a prelungit enorm, nu?

Duminică însă... duminică am fost complet și iremediabil dusă cu pluta. Am decis cândva săptămâna trecută că măcar o dată în viață trebuie să fac și eu ceva complet nebunesc, așa că duminică pe la prânz m-am suit într-un tren și m-am dus la Brașov pentru câteva ore. Singură. La Brașov. Unde am mai fost doar o dată cu niște colegi. Motivul, însă, a meritat nebunia: am fost la Cenaklubul Tiuk! unde invitat special era Flavius Ardelean (A.R. Deleanu) și cum el a renunțat de tot la apariții publice pe la începutul toamnei, am zis că pur și simplu nu pot rata această excepție, mai ales că ar fi fost prima dată când aș fi participat la o sesiune de Q&A cu el.


Evenimentul a avut loc la Rockstadt și pentru că ne aflam chiar la om acasă, au fost destui prieteni de-ai lui în public, deci atmosfera a fost foarte relaxată. Am avut parte și de un moment de lectură, despre care v-am zis în nenumărate rânduri că în cazul lui e ceva prea fain, care nu se poate povesti și chiar așa a fost. N-a dat chiar tot ce poate, dar a fost destul încât la un moment dat să trebuiască să lupt cu niște lacrimi, plus că finalul mi-a dat încă o dată fiori (a citit Cea mai bună dintre lumile posibile din Bizaroproze care e o porție mare de mind-fuck, cu garnitură și supliment, nu doar datorită ideilor, care te fac să exclami „what the fuck?!” cel puțin o dată pe pagină, dar mai ales datorită modului în care le folosește, în care sunt exploatate niște chestii foarte umane într-un cadru foarte non-uman... fiori pe șira spinării și creier explodat, cam asta e senzația).

În partea a doua, Q&A-ul despre care povesteam, s-au pus întrebări chiar interesante. Am aflat diverse detalii despre cum, cât, când, dar mai ales de ce scrie, ne-a dezvăluit câteva informații despre proiectele pe care le are în lucru, s-au dezbătut niște concepte care i se par faine ca idee, dar despre care nu crede că ar funcționa pe piața actuală, s-au aruncat și câteva idei despre publicul său și dacă scrie gândindu-se la cititori, Ecaterina Boricean, cea care i-a ilustrat acest volum a fost și ea prezentă și ne-a spus câteva cuvinte... Pe scurt, a fost un fel de „everything you wanted to know and more”. Așadar, concluzia mea a fost că a meritat să mă „bucur” de o călătorie cu CFR-ul (no, acuma sincer, singura parte nasoală a fost că trenul de întoarcere a avut întârziere și am prins la mustață ultimul metrou spre casă, altfel a fost chiar ok, comparativ cu niște amintiri pe care le am de prin copilărie despre trenurile din România...)

Cam așa a arătat începutul meu de vacanță și dacă aceste 2 zile sunt un indicator despre cum vor fi cele două săptămâni care urmează, atunci înseamnă că o să-mi încarc cu adevărat bateriile pentru anul care vine :)

4 comentarii:

  1. Salut, dragă persoană care a participat și ea la această întâlnire cu Flavius Ardelean! Mda, am fost și eu în public, tipa în verde care a ajuns la un moment dat enervantă cu întrebările pe care le-a pus. Mă bucur că te-ai distrat, pe-aici, aproape de casa mea, și poate vei mai da pe la întâlniri prin această zonă dacă cei invitați îți voi plăcea îndeajuns! Am fost tare surprinsă să văd că ai participat și tu, însă chiar a fost un weekend genial și un lucru nebunesc din partea ta!
    Spor la încărcat baterii pentru noul an!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mic e Internetul :)) Sincer, nu știu dacă o să mai fac nebunii din astea, participarea mea la eveniment a fost ceva ce nici mie nu-mi venea să cred că fac, pot spune că m-am surprins și pe mine. Dar nu cred că aș fi făcut-o pentru altcineva, Flavius, pe lângă faptul că scrie genial, are și un stil aparte de a fii scriitor, cu tot ce implică asta (inclusiv participarea la evenimente). Așa că mereu o să vreau să profit de orice ocazie în care e dispus să dialogheze cu publicul, pentru că știu că n-o să fiu dezamăgită și e o siguranță pe care puțini știu s-o ofere.
      Totuși, dacă m-am surprins și pe mine însămi o dată, se poate întâmpla din nou, așa că s-ar putea să mă întorc la Brașov before I know it :))

      Ștergere
  2. si daca i-ai fi intrebat pe cei care au ost anul acesta cel putin o data la rasnov, ti-am fi recomandat reteaua privata de trenuri regiotrans care merg ceas si care costa mai putin ca CFR-ul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost cu Regiotrans, știu de ei, dar ca student prețurile sunt comparabile, iar Regiotrans nu aveau tren la ora la care voiam eu să mă întorc, așa că nu mi-a rămas decât CFR-ul...
      Oricum, cu puțin noroc, la anul vin cu voi la Râșnov :D

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.