Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 27 decembrie 2014

Citește Povești!

Anul 2014 a fost anul schimbării. A fost în primul rând un an electoral, an în care a fost ales un nou președinte, președintele care va încerca să schimbe lucrurile în bine. Mulțumită editurii ALL, am avut plăcerea și onoarea să-l întâlnesc pe noul președinte, pe Otto Witte, și să ascult discursul său de mulțumire.

Însă dacă vrei cu adevărat schimbare, nu e de-ajuns un singur om, e nevoie de o echipă. De un guvern. Tocmai de aceea, în poziții cheie au început să apară oameni care pot cu adevărat schimba ceva, oameni care și-au demonstrat deja calitățile și care sunt pregătiți să îi învețe și pe alții cum să facă în așa fel încât lucrurile să meargă înspre mai bine.

Noi, bloggerii, vom încerca să-i cunoaștem mai bine pe noii membrii ai guvernului, să vi-i prezentăm și vouă, dar vom încerca și să ne asigurăm că își vor face bine treaba. Până acum, le-am revizuit CV-urile și trebuie să spun că arată foarte bine. Tocmai de aceea, e momentul să-i cunoașteți și voi:


Noul prim-ministru, Harap-Alb, mezinul Craiului Verde, a demonstrat că știe care sunt nevoile omului de rând, deoarece deși a pornit de sus, a servit o perioadă de timp drept slugă Spânului. Educat de Sfânta Vineri, a demonstrat nu o dată că știe să vadă dincolo de aparențe, fiind capabil să plaseze oamenii potriviți în pozițiile-cheie. De asemenea, este un lider înnăscut, inspirând încredere celor care îl urmează. Nu în ultimul rând, există nenumărate dovezi ale omeniei sale nu numai față de semenii săi, dar și față de ființele necunvântătoare.
În plus, Harap-Alb nu vine singur, ci cu o echipă sudată și puternică în spate, colegii săi fiind gata să-l ajute cu orice ar avea nevoie.


În fruntea Ministerului Educației a fost numită Ileana Cosânzeana, o tânără hotărâtă și inteligentă, care cunoaște îndeaproape poveștile și știe cum poate modifica programa în așa fel încât să fie atractivă pentru orice elev. De asemenea, având calități precum empatia și spiritul de observație, Ileana poate desoperi persoanele dedicate care să inspire noile generații.
Nu în ultimul rând, doamna ministru va aduce o viziune nouă și proaspătă asupra educației, ceea ce e exact ceea ce lipsește acestui domeniu.


Nu în ultimul rând, noul ministru de finanțe, Prâslea cel voinic a demonstrat că este capabil să apere bunurile regatului său, ceea ce îl recomandă pentru a se ocupa de finanțele țării. Refuzând să cedeze în fața tentațiilor, ba chiar alegând să urmărească infractorii, Prâslea ar putea fi exact persoana de care bugetul României are nevoie.


Împreună, personajele de basm au decis să readucă magia poveștilor în viața tuturor românilor, însă, deși se află la putere, ei au în continuare nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi. E datoria noastră să-i ajutăm să-și realizeze agenda politică, programul lor putând fi rezumat simplu: Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești! Nu trebuie să uităm că educația pornește de acasă și că primul exemplu pe care îl primește un copil e cel dat de familia lui. Așa că citiți-le copiilor pe care îi cunoașteți, arătați-le minunile care se ascund între paginile unei cărți, faceți-le cunoștință cu personajele de basm despre care v-am vorbit mai sus pentru ca, atunci când vor crește, copiii să știe ce valori să caute la liderii lor, dar și la prietenii lor. Citiți-le și deschideți-le mintea și pofta de carte și veți vedea că vor deveni persoane de care să fiți mândri.

Campania CITEȘTE POVEȘTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. Puteți urmări campania pe facebook, aici, și puteți ajuta la rândul vostru răspândind informații despre aceasta și, desigur, aducând poveștile în viața copiilor pe care îi cunoașteți.

4 comentarii:

 1. Mi se pare frumoasă iniţiativa editurii All de a încuraja cât mai mulţi români să citească. Văzând articolul de mai sus, mi-am dat seama că da, aşa e, cultivându-le copiilor pasiunea pentru cărţi, RO cu siguranţă ar putea fi o ţară mai prosperă...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt perfect de acord, poți descoperi atât de multe lucruri bune în cărți, începând de la valori și până la inspirația necesară ca să iubești un anumit domeniu... Sunt atât de multe aspecte ale vieții mele care sunt așa cum sunt datorită a ceva ce am citit încât pur și simplu vreau ca fiecare persoană să descopere magia lecturii. Și ce mod mai bun decât să-i învățăm pe copii încă de mici ce comori ascund cărțile? :)

   Ștergere
 2. Foarte frumoasă inițiativa! Mi se pare un lucru extraordinar dacă în urma acestui lucru părinții ar acorda mai mult timp copiilor și le-ar citi povești pentru a-i învăța pasiunea lecturii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu sper același lucru, mai ales că această campanie e foarte vizibilă, cel puțin în București am văzut o grămadă de afișe stradale. Plus că au reușit să implice foarte multă lume, pagina lor de facebook e plină de declarațiile multora, nu doar bloggeri, ci tot felul de oameni care impactează gândirea altora, formatori de opinie, cum li se spune.
   Dar campania nu cred că se limitează doar la părinți. Ar fi ideal ca de la ei să înceapă totul, dar și un frate mai mare sau un verișor sau pur și simplu un amic poate să-i prezinte lumea poveștilor unui copil :)

   Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.