Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 18 noiembrie 2014

Programul meu pentru Gaudeamus

Mâine începe târgul de carte Gaudeamus, care pentru mine a devenit în ultimii ani sinonim cu evenimentul literar cel mai așteptat al anului. Cărți noi, oferte, lansări, reduceri și mai ales oameni, asta înseamnă Gaudeamus. Timp de 5 zile, avem ocazia să luăm un loc din lumea cotidiană - pavilionul central din Romexpo - și să-l transformăm în altceva, într-un loc de întâlire al celor mai faini oameni de pe lumea asta: cititorii.

De-a lungul timpului, am observat că modul cel mai bun de a participa la târg e acesta: miercuri se dă o tură de recunoaștere pentru familiarizarea cu împrejurimile. Se analizează noutățile și prețurile, se face mental o listă de cumpărături. NU se cumpără cărți (se recomandă venirea cu portofelul gol. Serios, am mers într-un an cu doar 12-13 lei la mine, genul ăla de sumă pe care o ai în portofel în caz de ceva și am reușit să-i cheltui pe absolut toți, inclusiv mărunțișul). Apoi vineri se cumpără cărți, eventual se merge la o lansare-două, dacă e ceva fain, iar sâmbata se cheltuiește restul de bani adunați de prin casă, ce a mai rămas pe card, ce se mai împrumută cu milogeli de la părinți șamd. șiiiii partea mea preferată: lansări all day long! Apoi, duminica dacă mai e vreo lansare interesantă, se participă și dacă mai există vreun leu necheltuit, se cumpără o carte. This is my perfect plan.

Din păcate, însă, miercurea asta n-am cum să ajung pentru că facultate, așa că o să trec doar vineri seara și, desigur, sâmbătă (n-aș rata sâmbăta pentru nimic în lume, dar sper să nu fie vreoată cazul să aleg între sâmbăta de Gaudeamus și orice altceva). Și ca să profit din plin, mi-am făcut un mic program al evenimentelor. Unele se suprapun, eu vi le înșir pe toate, vă povestesc post-event la ce am fost până la urmă.

• Vineri 21 nov:
- 18:00 Sesiune de autografe - Bizaroproze de Flavius Ardelean - standul Herg Benet: v-am povestit deja despre eveniment și despre carte... nu rămâne decât să veniți. Speranța mea e să fim mulți. Legiune. ;)

• Sâmbătă 22 nov:
- 11:30 Lansare Însemnările damei de silicon de Dănuț Ungureanu - standul Nemira
- 12:00 Lansare Sindromul Quijote şi alte ficţiuni rebele de Mircea Opriță - standul Nemira
- 12:30 Lansare Almanahul Anticipaţia 2015 - standul Nemira
- 13:00
       Întâlnire cu scriitorul Andrew Nicoll - standul ALL
       Lansare Basmania, Răspântia gândurilor de Valentin Nicolau - standul Nemira
       Lansare Provocarea și Copiii Întunericului - standul Herg Benet
Update:
- 14:00 Lansare Zei americani de Neil Gaiman - standul Paladin
- 14:30 Lansare Ploaia electrică de James Lee Burke - standul Paladin
- 15:00 Lansare Numărătoarea inversă de Eugen Lenghel - standul Tritonic
- 15:30 Lansare Urme de sfinți de Danuț Ungureanu - standul Tritonic
- 16:00
       Lansare Pânza de păianjen de Lucian Dragoș Bogdan - standul Tritonic
       Lansarea antologiei Istorii alternative - standul Tracus Arte
- 16:30 Lansare Iubire și moarte pentru totdeauna de Liviu Surugiu - standul Tritonic
- 17:00
       Lansarea colecţiei Bendis (Suspendaţi într-o rază de soare de Ben Ami; Sharia de Roxana Brânceanu;
             A opta zi e-n fiecare noapte de Eugen Cadaru) - standul Tracus Arte
       Lansarea Enciclopediei SF, volumele I-VI de Mircea Naidin - standul Tritonic

Și apoi liber la socializare, desigur... Cam asta ar fi, deși în ciuda faptului că am vreo 5 tab-uri deschise cu diverse programe, dintre care unul e cel oficial de la Gaudeamus (pe care îl găsiți aici), tot am senzația că am uitat ceva... Oricum, programul e flexibil, pregătit să primească update-uri și gata să fie ignorat complet în cazul în care apare ceva pe ultima sută de metri. Gaudeamus fericit tuturor!

Notă: Dacă veniți, veniți cu carnetele de elev/student ca să beneficiați de intrare liberă. Altfel, un bilet de intrare e 5lei/zi sau 10lei/abonament pe 5 zile. Eu zic că merită nu doar pentru atmosferă & oameni, dar din reduceri și oferte, vă scoateți taxa de intrare.

6 comentarii:

  1. Da, miercuri si joi nu se cheltuie nimic - doar se fac poze si noteaza carti/preturi. Vineri se cumpara, caci nu e aglomeratie asa mare ca sambata si duminica.

    Si eu mai achizitionez carti si in ultimele 2 zile ale targului - daca imi doresc ceva cu autograf sau vad reduceri (mai) mari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plus că vineri e și Black Friday de vreo 2 ani încoace și unele edituri au reduceri mari doar vinerea, așa că de obicei e și ziua mea pt shopping :D

      Ștergere
  2. Ce frumos o fi sa stai in Bucuresti!
    Vin si eu vineri pe la 11 si la 13 trebuie sa plec,am tren la 14. Abia astept sa vin!
    Astept de un an ziua asta si ai mei nici nu stiu ca vin, ca am strans bani si ca ii dau pe carti. Mama ar face o criza de nervi, nu e de acord sa cumpar carti, dar ii place sa vorbesc in lume si sa par desteapta. Atunci se mandreste cu mine, aiurea, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e puțin ciudat... Totuși, gândește-te la partea bună: vii la Gaudeamus!! Sper să fie exact așa cum îți dorești :D

      Ștergere
  3. Black Friday nu e pe 28 noiembrie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe libris.ro zice că e pe 21... poate cărțile au BF-ul lor separat? :))

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.