Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 22 septembrie 2014

Concurs: Călătoria în timp

E doar a doua săptămână de școală pentru mulți dintre voi și deja am citit destule articole despre cât de dificilă e renunțarea la vară și la vacanță. Tocmai de aceea, unii deja caută o evadare, un loc îndepărtat și frumos unde să se bucure de aventuri superbe alături de oameni care au pe cap soarta omenirii, nu o lucrare la o materie neplăcută. Bineînțeles, nu mă adresez doar elevilor, ci fiecărui cititor care are chef să uite o vreme de trezitul devreme, de orașul veșnic aglomerat, de profesorul sau de șeful stresant și toate celelalte neplăceri cotidiene. Toți vrem să evadăm mai devreme sau mai târziu.

De data asta, evadarea pe care v-o propun nu e într-un tărâm fantastic, ci în spațiul cunoscut... dar în viitor. Am spus în recenzia volumului Fundația că, după părerea mea, această carte e o poartă deschisă spre viitorul omenirii și același lucru e valabil pentru întreaga serie pe care nu numai că am îndrăgit-o, dar pe care îmi doresc s-o citească toată lumea. Tocmai de aceea, m-am bucurat să văd coperta romanului A doua Fundație astăzi pe pagina de facebook a editurii Paladin (și trebuie să recunoașteți că e o copertă superbă!).

Și mai mult mă bucură faptul că, mulțumită editurii Paladin, am ocazia să ofer un volum unui cititor norocos, înainte ca romanul să apară pe piață. Mai jos este poza cu exemplarul care își așteaptă cititorul, încă învelit în țiplă, mirosind a carte proaspăt scoasă din tipar și câteva cuvinte despre poveste:

Cine va descoperi această faimoasă și enigmatică A Doua Fundație? Și o va descoperi, oare, cineva cu adevărat? Iată marea miză a celui de-al treilea volum al seriei, în care Asimov creează treptat o atmosferă de așteptare tensionată, întocmai ca un adevărat maestru al suspansului. Cartea abundă, chiar de la început, în scenarii conspiraționiste, răsturnări surpinzătoare de situație și elaborate jocuri ale minții, însă în același timp se constituie într-un elogiu nedisimulat adus progresului științific și evoluției societății. Grație mai ales profundei sale interogații asupra omului și a viitorului umanității, Asimov își înscrie definitiv numele printre cele clasice ale literaturii universale.

Dacă v-am captat atenția, iată provocarea: lăsați un comentariu care să conțină:
- răspunsul la întrebarea: Dacă ați putea călători în timp oricât de departe în trecut, prezent sau în viitor, unde ați alege să mergeți și de ce?
- o adresă de e-mail validă
- numele contului cu care urmăriți blogul printr-una din rețelele sociale (Facebook/Twitter/Google+/GFC/Bloglovin') sau specificați dacă îl urmăriți prin e-mail
- opțional: dați share concursului printr-o rețea de socializare.

Concursul se încheie pe 30 septembrie, ora 23:59, rezultatele urmând să fie afișate a doua zi pe blog. Câștigătorul va fi ales folosind random.org, cu excepția cazului în care un singur răspuns mă impresionează în mod deosebit. (Totuși, de obicei sunt mai multe mult prea faine ca să aleg, așa că merg pe mâna amicului random) Mult succes tuturor!

18 comentarii:

  1. Los Angeles, as vrea sa imi incerc norocul la cazinouri.:)
    E-mail: alex_baban2006@yahoo.com
    Gfc: Alexandru Baban

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar placea sa merg in viitor, peste 100 de ani, sa vad cum arata lumea atunci si sa imi dau seama ce putem face acum pentru a schimba lucrurile care nu vor merge bine atunci. Recunosc ca as vrea sa vad si daca vom ajunge pana atunci pe alte planete :D

    E-mail: insideovi2005@yahoo.com
    Gfc: Ema
    Fb: Ema Georgiana
    Share: https://twitter.com/EmaBercaru/status/514059047965065216

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumim frumos pentru concurs!
    Hamburg, Germania, pentru că e unul din cele mai curate și eco orașe din Europa și pentru că aș adora să văd și aud cultura germană pe viu.
    E-mail: bia_bib19@yahoo.com
    Gfc: Bianca Ioana
    Share: https://twitter.com/HanganuBianca/status/514071888075952128

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ar placea sa merg in Egipt pentru a descoperi cultura baiatului pe care il ador si pentru a-l intelege.
    E-mail: geanina1910@yahoo.ca
    facebook: Geanina Freaku

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar plăcea să merg chiar acum la mare, cred că arată superb toamna.
    gaby11_98 @yahoo.com
    Facebook: Gabriela Maj
    Share: https://www.facebook.com/gabriela.maj.549/posts/1486892108236995

    Foarte simpatic concursul! :) Baftă tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Prima varianta: Perioada genezei omului.
    A 2-a varianta : Decembrie 1989 sa elimin niste gunoaie si sa-i dau cursul firesc.
    A 3-a varianta : Perioada lui Noe (asa de amuzament).
    Facebook: Bogdan Dumitrescu
    email: bogdanmegatek@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ar placea sa calatoresc in viitor, peste 1000 - 2000 de ani. Mi-ar placea sa vad nivelul civilizatiei si al tehnologiei si sa am ocazia de a vorbi cu fiintele ce vor trai in acel moment pe planeta noastra, de a afla parerea lor despre noi, cei de acum, despre nivelul nostru, despre tehnologia, dar si despre comportamentul nostru.

    e-mail: goldypedia@yahoo.com
    nume: Veronica

    RăspundețiȘtergere
  8. As vrea sa pot calatori in viitor pentru ca trecutul il stiu deja si mi-as dori sa cunosc si viitor si sa vad cat de mult va evolua lumea.
    email: marta.alexandra95@yahoo.com
    GFC: Alexa Ale

    RăspundețiȘtergere
  9. GFC: Madeline McKaler
    E-mail: broadhorizons@rocketmail.com

    As alege cu siguranta trecutul pentru ca viitorul ma inspaimanta putin. Sa zicem pe timpul cand existau cavaleri si domnite la ananghie si totul arata ca in povesti. Probabil de aceea ador festivalul medieval din Sighisoara.

    Multumim pentru concurs! ♥

    RăspundețiȘtergere
  10. Istoria mi se pare fascinanta, in toate dimensiunile ei, asa ca mi-ar placea o calatorie "panoramica". Dar daca ar fi sa aleg un moment, as alege Antichitatea, mai precis epoca marilor filozofi greci. Multe dintre teoriile create atunci sunt inca valabile si s-au aflat la baza evolutiei gandirii in aproape toate domeniile, de la politica la matematica, de la logica la comunicare. As fi incantata sa pot lua parte la una dintre lectiile lui Aristotel, Platon sau Socrate.

    Facebook: Larissa Luica
    e-mail: larissa.luica@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  11. mi-ar placea sa ajung in "secolul luminii", sa fiu curtezana la curtea regelui Soare. as fi nebuna si romantica incurabila, m-as indragosti de tot si de toate. As fi in "mijlocul evenimentelor", dupa cum se stie informatiile ajung in iatacul unei curtezane din mai multe surse, dar de iesit, ies numai catre cine trebuie. Mi-as fi bucurat sufletul si privirea cu poeziile citite la curte sau prin Paris, cu tablourile pictate de pictori celebri (celebri acum, dar atunci cu siguranta as fi ras de ei pe la colturi impreuna cu alte curtezane si ne-am fi dat coate). As fi cochetat cu tineri veniti din toate colturile Europei la curtea regelui cu diverse treburi, as fi fost cea mai buna prietena a reginei si mi-as fi imbogatit cunostintele in toate domeniile ascultand ici si colo tot ceea ce se spune. De viitor inca mi-e frica, pentru ca nu cred ca lasam prea multe alternative celor ce vin dupa noi.

    e-mail: andreeaw2000@gmail.com
    Bloglovin: ileana andreea drop (si facebook si google la fel)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sanziteo@gmail.com ,urmăresc blogul pe gmail
    Daca ar fi să călătoresc în timp aș înainta 10 000 de ani. Aș vrea să aflu dacă Pământul o să mai aibă condiții prielnice vieții si daca da,cat o să avanseze tehnologia ,cum vor arata continentele în 12 014,cum o să arate oamenii. Mai sunt curioasă daca se vor coloniza alte planete si daca se va afla daca exista sau nu extratereștrii.

    RăspundețiȘtergere
  13. As vrea sa ajung in cer, sa vad pentru ce depun oamenii atatea eforturi. Mi-ar placea sa experimentez armonia deplina, sa am timp sa citesc si sa scriu, sa nu ma mai preocupe banii pentru ziua de maine, iar oamenii, cei pe care-i plac si nu-i plac 9pentru ca nu poti sa-i iubesti pe toti) sa traiasca vesnic si sa fie fericiti si sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am avut mereu o pasiune pentru secolul al XIX-lea.Ma si imaginez intr-o rochie imensa citind in vreo gradina minunata sau calarind ca o "haiduca" pe drumurile padurii virgine.As vrea sa fiu nebuna,sa traiesc o viata plina de pericol,mister,aventura si pasiune si in alt secol as putea sa fac asta.Ar fi genial,dar e doar un vis.Pot calatori in timp doar citind!
    email: anastacie93@yahoo.com
    nume fb: oana pauna
    gfc: nastya paun

    RăspundețiȘtergere
  15. Franţa anilor 1800 pentru că m-a fascinat prin carţile pe care le-am citit. Email: claudya_e86@yahoo.it, nume facebook: Claudia Elena Pantilimon, cont google: claudya_e86, te urmăresc de pe google+.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-ar placea sa calatoresc in viitor, sa vad cum va fii viitorul, ca sa pot schimba prezentul.
    mail:fairytaleingeras@gmail.com
    Share pe fb https://www.facebook.com/fairytalela/posts/1491836004418994 nume Ella Pop
    Share pe google plus cu numele ella fairytale

    RăspundețiȘtergere
  17. Dacă as putea călători în timp aş alege prezentul pentru că e nemaipomenita senzaţia suspansului zilei de mâine în care nu ştii ce te aşteaptă. Nu m-aş duce în trecut pentru că îmi place să învăţ din propriile greşeli, ceea ce mă face mai puternică. Nu m-aş duce în viitor pentru că aş fi inspaimantata să mă duc într-un loc în care nu cunosc pe nimeni şi nimeni nu mă cunoaşte, m-aş simţi singură şi părăsită. Dacă ar veni vreodată ziua în care am putea sti viitorul vă fi doar in viitor. Pana atunci trebuie doar să ne trăim din plin viata şi să nu uităm să zambim. Mail: rusnac.maria@gmail.com fb: Maria Rusnac

    RăspundețiȘtergere
  18. Dacă aș putea călători în timp…aș alege întâi trecutul. Eu cea de acum, aș apărea în momentele cheie a vieții mele și aș vorbi cu fetița aia speriată.Dacă aș putea călători în trecut, aș ajunge fix la ziua nașterii mele și aș spune acelui bebeluș că s-a grăbit entuziasmat cu venirea pe lume și doctorii zic că nu e bine că s-a născut așa repede…dar să nu-i asculte, căci îl așteaptă o viață minunată. ...o Doamne ce viata....cu bucurii si necazuri Dacă aș putea călători în viitor, aș vrea să nu văd pașii mei anteriori și cum se leagă toate lucrurile care aparent, uneori nu au sens. Prefer să fie o surpriză.
    FB Ardelean Marina
    email:marina.ardelean40@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.