Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 26 noiembrie 2013

Hunger Games: Catching Fire (film)

Incep prin a-mi cere scuze ca n-am reusit sa scriu acest articol mai devreme pentru ca din punctul meu de vedere, filmul merita laudat cu surle si trambite si mi-as fi dorit sa am timpul necesar sa va spun cat e de awesome imediat dupa ce l-am vazut. Am fost Catching Fire miercurea trecuta, la invitatia editurii Nemira careia ii multumesc din suflet. De cand am vazut filmul si pana acum, am avut ocazia sa citesc cateva recenzii ale unor persoane mai harnice decat mine si mi-a placut sa vad ca lumea il recomanda.

N-am sa ma abat de la "regula" stabilita de ceilalti bloggeri si am sa va sfatuiesc si eu sa-l vedeti, in special daca ati citit cartile. Sunt prea atasata de ideea de a-ti imagina tu singurel o poveste ca sa spun ca filmul a fost mai bun decat cartea, dar chiar si asa, pot spune ca a fost al naibii de reusit si in mod cert mult mai bun decat primul. Am citit romanul acum un an sau doi, deci nu stiu daca a fost 100% fidel cartii, dar mie asa mi s-a parut, asa ca fanii romanelor pot sta linistiti, nimeni nu le-a stricat povestea. Si apropo de poveste, pentru cei care nu au citit cartea si nu au vazut inca filmul, cam despre asta e vorba:

Povestea:
Dupa ce a reusit sa castige Jocurile Foamei alauri de Peeta, Katniss a sperat ca viata ei va reveni la normal, insa gestul ei a fost considerat de multi ca fiind o sfidare la adresa Capitoliului si oamenii au prins curaj, incepand sa se revolte. Presedintele Snow e departe de a fi incantat, asa ca ii cere tinerei sa convinga cetatenii ca gestul ei nu a fost unul de rebeliune, ci un gest sincer din dragoste. Insa o data flacara revoltei pornita, oamenii continua sa lupte impotriva sistemului, asa ca Snow decide sa distruga toti castigatorii jocurilor in cadrul celei de-a 75-a editii.
Si Katniss e fortata sa se intoarca in arena...

Trailer:

Parerea mea:
Mie mi-a placut in special inceputul, pentru ca au fost cateva momente care m-au cutremurat pana la lacrimi. Stiu ca HG nu e nici primul nici ultimul film care prezinta o societate nedreapta, dar persecutarea celor destul de curajosi incat sa ia atitudine o sa ma impresioneze de fiecare data. Din punctul acesta de vedere, actorii au fost uimitori.

Insa de data asta am admirat nu atat jocul actorilor, cat echipa din spatele lor. Costumele, decorurile si efectele speciale mi s-au parut absolut geniale. Fiecare detaliu incepand de la cea mai banala tinuta si pana la arena jocurilor sunt facute impecabil. Un mic exemplu pe care l-am remarcat si pe care l-am apreciat a fost machiajul lui Katniss: exista doar atunci cand povestea il justifica. In jocuri, pare complet nemachiata, ceea ce e un plus care atesta atentia la detalii a echipei din spatele filmului.

Trecand la minusuri, in ultimele zile am auzit cateva plangeri despre lungimea filmului in general si despre cum a durat mult prea mult pana cand actiunea s-a mutat in arena... Nu sunt nici pe departe de acord. In primul rand, filmul a fost atat de captivant incat desi stiam povestea, nu mi-am dat seama cand a trecut timpul, asa ca atunci cand filmul s-a terminat, am ramas cu sentimentul ca a fost prea scurt. Ba chiar am fost convinsa ca actiunea din roman mai prezenta cateva evenimente inainte de final, insa am verificat cand am ajuns acasa si atat filmul cat si cartea se incheie cu aceeasi scena.

Si legat de poveste in sine, eu cred ca tot inceputul era necesar pentru ca povestea nu mai e despre Jocuri in sine, ca in primul volum/film, ci despre societate, despre scanteia revoltei, despre sfidarea sistemului, nu despre luptele din arena. Asa ca din punctul meu de vedere, filmul a fost impecabil si TREBUIE vazut de orice fan HG. Tocmai de aceea regret ca n-am reusit sa scriu articolul mai devreme pentru ca voiam sa strig sus si tare ca daca v-au placut cartile, nu aveti nicio scuza ca sa asteptati, ci ar trebui sa mergeti la cinematograf acum. E un film atat de bun incat merita vazut pe un ecran cat mai mare, ca sa va puteti delecta ochii cu fiecare imagine breathtaking!

Asadar, daca mai sunt ceva fani Hunger Games care inca n-au vazut filmul, nu mai asteptati pentru ca nici nu stiti ce superbitate pierdeti ;)

5 comentarii:

  1. Băi, dar chiar toată lumea îl laudă. Plănuiesc și eu de câteva zile să merg să îl văd, dar ba nu poate unul, ba nu poate altul, și nu am mai ajuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bate-i! Sau ia doar un om care poate, vedeti-l si dupa faceti-le in necaz celorlalti ;)

      Ștergere
  2. Off, de cat timp tot incerc sa vad filmul asta si inca nu am gasit timpul necesar ... Ma bucur sa aflu ca respecta in totalitate cartea si reuseste sa se ridice la nivelul seriei. Observ ca tie ti-a placut foarte mult filmul si sper sa nu ma dezamageasca nici pe mine atunci cand o sa-l vad, ceea ce sper sa se intample cat mai curand ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, asta cu timpul e intr-adevar nasol, dar chiar merita sa incerci sa gasesti cateva ore pentru el. Sper sa ajungi cat de curand sa-l vezi, merita!

      Ștergere
  3. si mie mi-au curs cateva lacrimi in timpul vizionarii, mai ales la doua secvente: cand Gale sta pe masa, ranit si cand Cinna este lovit
    Catching fire a fost de o mie de ori mai bun dacat prima parte si sper sa continue in felul asta. nu mai am rabdare pana cand o sa apara urmatoarea parte, off mai este atat de mult !!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.