Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

De citit: Fundatia de Isaac Asimov

Va anuntam intr-un articol de saptamana trecuta ca Fundatia lui Asimov urmeaza sa apara din nou pe piata de carte din Romania. Ei bine, acu' e si "de citit", pentru ca tocmai am intrat pe site-ul editurii Paladin si romanul poate fi cumparat!!!

Descriere:
Hari Seldon, întemeietorul psihoistoriei, prezice prăbuşirea Imperiului Galactic şi instaurarea unei ere de barbarie care va dura treizeci de milenii. Cu ajutorul colaboratorilor săi, Seldon înfiinţează Fundaţia Enciclopediei Galactice, a cărei misiune este să salveze cunoştinţele a 12 000 de ani de evoluţie. Fundaţia este exilată pe Terminus, o planetă de la marginea Galaxiei, de unde se implică mersul istoriei, transformând ştiinţa în religie, iar savanţii în preoţi care s-o răspândească în lumile Imperiului. - Sursa

Am spus-o si o repet, sunt extrem de incantata ca Asimov apare din nou pe piata din Romania, sunt incredibil de fericita ca oricine vrea poate sa mearga in prima librare de unde sa aduca acasa unul sau mai multe dintre romanele acestui om genial. Si ma bucur ca Fundatia a aparut asa devreme, eu o asteptam abia saptamana viitoare, la Gaudeamus, de unde si am de gand s-o cumpar, impreuna cu Praf de stele, volumul 2 din seria Imperiul care este si el disponibil pe site :)

Indiferent de gusturi, sfatul meu e sa luati primul volum din Fundatia si sa-l cititi. Fie ca va place sau nu SF-ul, eu zic ca acest roman o sa va placa. Mult.

4 comentarii:

  1. Ce bine imi pare ca te-am gasit, ca stiu ca tu vei sti sa imi raspunzi: ce sa citesc prima data: "Fundatia" sau "preludiul Fundatiei"? Preludiul contine spoilere? Merci anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am citit intai Fundatia si abia la urma Preludiul pentru ca in ordinea asta au fost scrise si n-am stiut dinainte ca Preludiul e de fapt un prequel la Fundatia (deci nu are spoilere). In principiu, poti sa le citesti in ce ordine vrei, dar eu as recomanda ordinea cronologica a actiunii, eu asa as fi vrut sa le citesc de la inceput...
      (ordinea e: Preludiul Fundatiei, Fundatia Renascuta, Fundatia, Fundatia si Imperiul, A doua Fundatie, Marginea Fundatiei, Fundatia si Pamantul. Daca vrei sa le citesti in ordinea in care au fost scrise, atunci incepi cu Fundatia si urmaresti lista, lasand primele doua carti pentru la sfarsit)

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru raspuns

      Ștergere
    3. Fundatia este unul dintre cele mai de succes opere ale acestui incredibil de prolific autor.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.