Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 5 octombrie 2013

O oaza de caldura

Nu stiu daca era din cauza vremii mohorate de-afara, a frigului de care parea ca nu mai scap sau a oboselii, sau poate vina a fost a tuturor impreuna, insa simteam nevoia unei pete de culoare dupa atata cenusiu, nu voiam decat putina veselie, prospetime, relaxare. Am primit de toate, in portii mult mai mari decat speram.

Saptamana aceasta, cei de la editura All au reusit s-o aduca pe Cecelia Ahern in tara, cu ocazia lansarii noului ei roman, O suta de nume. Eu am reusit sa ajung miercuri, dupa cursuri, cand Cecelia a poposit la libraria Kretzulescu, plina de voie buna si dornica sa stea de vorba cu noi. Din primele clipe am simtit ca e la fel de fericita ca si noi sa se afle acolo, mai ales ca ne-a facut pe toti sa radem spunand ca se bucura ca au venit intr-adevar oameni la sesiunea ei de autografe!

Ne-a spus mai apoi cateva cuvinte despre noua ei carte, care spune povestea unei jurnaliste fortata de imprejurari sa scrie un articol pornind doar de la o lista cu 100 de nume, misiunea ei fiind sa descopere ce anume leaga toate acele persoane. Amuzant este ca Ceceliei i-a venit ideea acestui roman cand, in timpul unui interviu de pe MTV, o actrita vorbea despre noul ei film si a mentionat ceva legat de 100 de nume. S-a dovedit ulterior ca actrita vorbea despre The Hunger Games.

Apoi a urmat o sesiune draguta de Q&A, in cadrul careia scriitoarea ne-a marturisit ca scrie in primul rand pentru ea, ca nu se gandeste neaparat daca cititorilor le va placea ceva sau nu, ci atunci cand ea e trista scrie lucruri triste si cand e fericita scrie pasaje fericite. Eu cred ca asta se vede, pentru ca atunci cand i-am citit romanele, simteam cu adevarat ce simteau personajele.

Insa ceea ce mi-a placut cel mai mult la ea a fost faptul ca, atunci cand a fost intrebata de ce a ales un anume final pentru o carte (Prietenul nevazut, pe care eu inca n-am citit-o, asa ca doar am dedus din context ca finalul nu e neaparat un happy-end), Cecelia a spus ca pentru ea, un final fericit nu inseamna ca protagonista e urcata de un barbat pe un cal alb pe care calaresc impreuna spre apus, ci ca adevaratul final fericit este atunci cand in ciuda a tot ce ti s-a intamplat, reusesti sa mergi mai departe, sa infrunti ziua de maine si sa continui sa-ti traiesti cu adevarat viata.


La final ne-am asezat cu totii la rand cu cartile pregatite, primind pe langa autograf si cate un zambet calduros. Si cate o prajiturica de turta dulce! Cred ca v-ati dat seama deja cat de mult mi-a placut si cat de bine m-am simtit, asa ca inchei prin a le multumi celor de la editura All ca au facut acest eveniment posibil!

3 comentarii:

  1. Invazie de autori buni in patria noastra, semn ca vine sfarsitul:-) , cred ca esti foarte mandra de autograf, Cecilia nu e orice fel de autoare..
    Ghanda intra rapid aici si inscrie-te pt o cate sf http://www.newsup.ro/castiga-un-volum-din-seria-maestrii-sf-ului-romanesc-nemira/#comment-1290

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar sunt mandra, Cecelia e una dintre scritorii care au reusit sa ma emotioneze si sa ma impresioneze desi nu m-as fi asteptat :D

      Cat despre concurs, multumesc ca te-ai gandit la mine, dar am deja cartea. N-am apucat s-o citesc inca, dar voi ajunge in curand si la ea. De asemenea, as aprecia daca n-ai mai lasa link-uri pe blog, mai ales off topic :D. Pentru vesti despre concursuri sau articole interesante, ma gasesti mult mai usor pe mail sau pe pagina de facebook a blogului (sunt ambele pe pagina de Contact). Mersi :)

      Ștergere
  2. Ooopps sorry...ok iti dau pe email daca mai aflu de ceva sf:-) . Scuza-ma

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.