Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 1 august 2013

Cartea lunii august

Clubul de lectură Nemira revine pe 26 august, începând cu ora 19.00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona. De această dată, cartea aleasă de către cititori este Maşina timpului de H.G.Wells, autor recunoscut drept “unul dintre părinţii literaturii SF”, alături de Jules Verne.


Maşina timpului, cea mai cunoscută lucrare a autorului, a fost publicată în anul 1895 şi invită cititorii la o discuţie despre călătoria în timp. Subiectul călătoriei în timp mai fusese abordat înainte, însă Wells a fost primul care a reuşit să îmbine rigurozitatea științei cu imaginația, manipulând o serie de idei și teorii preluate de la profesorul său, Thomas Henry Huxley, profesor de biologie în Londra şi susţinător al teoriilor lui Darwin despre evoluţie.

De ce trebuie citită această carte? Pentru că Wells este cel care a creat termenul de “maşina timpului”, termen utilizat astăzi în numeroase contexte. Pentru că, deşi editorii au motivat că “nu este suficient de interesant pentru cititorul general și nici suficient de aprofundat pentru cititorul științific”, astăzi, volumul lui Wells este un punct de referinţă pentru literatura SF, dar şi pentru ştiinţă. Pentru că cititorii au şansa de a ajunge în anul 802701 alături de Călătorul în timp, într-o lume a eloilor şi a morlocilor, în care mişcarea de rotaţie a Pământului încetineşte, Soarele se micşorează, iar vietăţile îngheaţă. Pentru că, astfel, cititorii vor putea cunoaşte unul dintre primele exemple literare de “Pământ muribund.”

Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira se pot înscrie accesând următorul link. Pentru informaţii legate de întâlnirile cititorilor, cărţile puse în discuţie în fiecare lună şi nu numai, pagina de Facebook a Clubului de lectură Nemira stă la dispoziţia tuturor.

Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.
- Sursa

Vreau sa citesc aceasta carte de cand am auzit ca va fi lansata, insa nu stiu din ce motive n-am apucat niciodata sa ajung la ea pe lista de "to-read". Se pare ca acum e momentul :D

6 comentarii:

  1. Eu am citit doar "Masina timpului". Cartea este formata din 3 povesti, insa nu ma intreba de ce nu le-am citit si pe celelalte doua. O sa le vina si lor randul. "Masina timpului" e foarte frumoasa, ti-o recomand. Inceputul e mai dificil, cand explica logica dimensiunilor si a calatoriei in timp, dar daca te concentrezi, nu e asa greu de inteles. Iar finalul m-a impresionat foarte tare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Distractie placuta la dezbatut cartea asta. Nu o sa pot ajunge la aceasta intalnire, dar sper ca in septembrie sa ajung :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai auzit despre Masina timpului, uite cu o astfel de lectura parca m-as delecta...ma fascineaza calatoriile in timp, ar fi super tare sa putem calatorii in timp!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, am fi ceva in gen Doctor WHO, serios recomand serialul este genial. Din cate pot observa micutii mei ochi esti pasionata de cartile sf, ceea ce mi se pare genial. Voiam sa te intreb, ai avut ocazia sa citesti Dune? Daca da ce parere ti-a facut? Apropo carti ce au subiect calatoria in timp sunt rare, dar sotia calatorului in timp sau in cautarea timpului pierdut par geniale, una de copii este seria gideon hot de buzunare ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doctor Who rules! Si da, am citit Dune si e printre seriile mele preferate si e unul din SF-urile pe care le recomand oricui!

      Sotia calatorului e draguta in mare, adica ideea de baza e buna, dar nu mi-a placut deloc modul in care e scrisa. Cat despre calatorii in timp, daca iti place subiectul, a aparut la Nemira o antologie cu povesti despre astfel de calatorii si e foarte faina, o gasesti aici -> http://bit.ly/134RW61

      Ștergere
    2. Multumesc foarte mult, acum voi arunca niste ochisori pe site . Cred ca voi incerca si eu cu DUne.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.