Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 3 august 2012

Oferta Nemira

Ca tot vorbeam de Sfarsitul copilariei, se intampla ca oferta Nemira din acest weekend sa se adreseze exact acelora dintre voi care vor sa-si cumpere nu doar aceasta carte, ci oricare scrisa de Sir Arthur C Clarke.

Asadar, in perioada 2-6 august, toate cartile scrise de Sir Arthur C. Clarke beneficiaza de 40% reducere.


Despre autor:
"Arthur C. Clarke (16 decembrie 1917 – 19 martie 2008), autor de science-fiction, inventator si futurolog britanic, ramas celebru pentru seria de romane SF Odiseea Spatiala.

S-a nascut in Minehead, Somerset, Anglia. Dupa ce a absolvit gimnaziul si Huish’s Grammar School din Taunton, nu si-a putut permite sa urmeze universitatea si s-a angajat ca auditor la sectia de pensii a Ministerului Educatiei. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a servit in Royal Air Force ca instructor si tehnician radar, fiind trecut in rezerva cu gradul de locotenent. Dupa razboi a absolvit King’s College London in matematica si fizica.

Clarke a fost presedintele Societatii Interplanetare Britanice intre anii 1946-1947, respectiv 1951-1953. Desi nu a initiat conceptul de sateliti geostationari (in ciuda legendei care sustine contrariul), a contribuit hotarator cu ideea ca acesti sateliti pot fi relee ideale de telecomunicatii. In onoarea activitatii sale, International Astronomical Union a recunoscut in mod oficial orbita geostationara de deasupra Ecuatorului ca Orbita Clarke.

Intre 1937 si 1945, cateva povestiri scrise de Clarke au aparut in publicatii minore, dar debutul sau ca scriitor a avut loc in 1946, cu textul "Loophole" in revista Astounding Science Fiction. Din 1951 s-a dedicat exclusiv carierei de scriitor.

In 1956 a emigrat in Sry Lanka si a locuit acolo pana s-a stins din viata, in 2008. In 1998 a primit distinctia de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar in anul 200 regina i-a conferit titlul de Sir. A primit de asemenea premiul UNESCO-Kalinga pentru popularizarea stiintei in 1961, a fost nominalizat la premiile Oscar in 1969 pentru scenariul filmului Odiseea Spatiala 2001, scris impreuna cu Stanley Kubrick si la Premiul Nobel pentru Pace, in 1994.

Premii si distinctii SF: SFWA Grand MAster, treii premii Hugo si Nebula, cate un premiul Campbell Memorial, Locus, British SF, International Fantasy, Jupiter, Geffen, precum si doua premii Seiun."

4 comentarii:

  1. cred ca cea mai ,, tare" oferta de la Nemira e cea cu luna in care te-ai nascut. Deja mi-am facut lista pentru ce imi voi cumpara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow ! Dar a castigat ceva premii , nu gluma ! Cred ca e foarte bun , dupa bibliografia incarcate ce o are .

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un scriitor foarte renumit si pe buna dreptate la ce palmares are

    RăspundețiȘtergere
  4. este un scriitor renumit dar nu cred m-ar tenta cartile lui

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.