Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 2 decembrie 2015

Concurs: Povești de neuitat

A trecut destul de mult timp de la ultimul concurs și pe acesta îl tot amân de ceva timp... inițial trebuia să se întâmple de Halloween (și tema se potrivește la fix, doar fraiera de mine n-a reușit să se sincronizeze cum trebuie), apoi m-am gândit să-l pornesc cu ocazia celor 1000 de like-uri de pe facebook (pentru care încă vă sunt foarte foarte recunoscătoare), acum deja se apropie sărbătorile, iar de Crăciun vă pregătesc ceva fain de tot, așa că nu vreau să-l numesc concurs de ceva care să aibă legătură cu iarna... De fapt, nu cred că-mi trebuie motiv ca să pornesc un concurs, nu? Să-i zicem „concurs pentru că pot”?

Bine, pot doar mulțumită editurii Paladin, care mi-a oferit un exemplar din romanul Fată înecându-se, roman pe care l-am citit vara trecută (și i-am făcut recenzia abia în octombrie, așa rău am ajuns cu gestiunea timpului liber) și care m-a impresionat prin faptul că redă uimitor de bine mintea unei persoane nebune (bine, n-am de unde să știu cum e să ai probleme mentale, dar relatările lui Imp sunt ceva atât de străin de modul meu de a gândi încât pot spune că experiența mi s-a părut autentică. De asemenea, nu vreau să fiu insensibilă folosind cuvântul „nebun”, dar Imp îl folosește și ea cu aceeași lejeritate, așa că nu mi s-a părut deplasat în acest caz).

Ok, paragraful de deasupra e făcut mai mult din paranteze decât din fraze... Ideea e că romanul e incredibil de bine scris, e ceva ce trebuie să citești, e fascinant și deși nu e întotdeauna frumos sau grijuliu cu cititorul, ba din contră, deseori mi s-a părut scris chiar cu brutalitate, dar chiar și așa, e genul de poveste care rămâne cu tine. Și chiar asta e tema romanului: povești care te impresionează atât de tare încât te vor bântui toată viața, vor deveni parte din tine și îți vor reaminti că există în cele mai neașteptate momente.

Tocmai genul acesta de povești sunt cele despre care vreau să vă întreb. Așadar, dacă vreți să câștigați exemplarul pe care îl ofer ca premiu, tot ce trebuie să faceți e să-mi scrieți câteva cuvinte despre cartea care vă bântuie pe voi, povestea pe care ați citit-o la un moment dat și pe care n-o veți putea uita niciodată, pe care poate o veți mai reciti din când în când sau, din contră, care v-a afectat atât de intens încât n-o s-o mai atingeți niciodată.

Lăsați răspunsul vostru într-un comentariu însoțit de o adresă de e-mail valabilă și o metodă prin care urmăriți blogul, care e la alegerea voastră, fie e-mail, facebook, twitter, google+ ... avem di tăti. Doar menționați platforma aleasă și numele contului; spre exemplu: Ghanda(GFC). Și dacă vă simțiti deosebit de generoși, puteți să dați și un share concursului, dar asta e opțional (și e valabil și pentru cei care nu participă, dar sunt persoane simpatice)

Concursul se încheie pe 13 decembrie 2015, la ora 23:59. Mult succes tuturor!

16 comentarii:

  1. O poveste care ''ma bantuie'' este cartea Cele 13 motive de Jay Asher. Nu poti sa stii niciodata cand ceva ce faci sau ii zici cuiva o sa fie picatura care umple paharul.
    maria_star_gazer@yahoo.com
    Maria Elena (facebook)

    RăspundețiȘtergere
  2. O poveste care m-a bulversat total si iremediabil este cea prezenta printre paginile seriei Alina Marinescu de Monica Ramirez. O poveste dureros de palpabila, in care speranta, oricat de nesemnificativa s-ar prezenta in anumite momente cruciale, inca mai palpaie in sufletele "bantuite" ale personajelor.
    Gfc: Andreea Ilie
    Email: deea_princes95@yahoo.com
    Fb: Ilie Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Share: https://twitter.com/Andre_NDede/status/673467082902806528

      Ștergere
  3. Pe mine m-a marcat foarte mult Colectionarul lui John Fowles. Sigur, ar mai fi cateva ce ar merita mentionate, dar cred ca doar aceasta carte m-a facut sa-mi dau seama ca oamenii nu sunt niciodata ceea ce par, si sa fiu mai precauta cu cei din jur. Chiar m-a facut sa deschid mai bine ochii si sa fiu suspicioasa in legatura cu orice si oricine, asta pentru binele meu desigur.

    GFC: Enchanted Ana
    Mail: blog.enchantedana@ymail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine m-a marcat foarte mult Colectionarul lui John Fowles. Sigur, ar mai fi cateva ce ar merita mentionate, dar cred ca doar aceasta carte m-a facut sa-mi dau seama ca oamenii nu sunt niciodata ceea ce par, si sa fiu mai precauta cu cei din jur. Chiar m-a facut sa deschid mai bine ochii si sa fiu suspicioasa in legatura cu orice si oricine, asta pentru binele meu desigur.

    GFC: Enchanted Ana
    Mail: blog.enchantedana@ymail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine m-a marcat foarte mult Colectionarul lui John Fowles. Sigur, ar mai fi cateva ce ar merita mentionate, dar cred ca doar aceasta carte m-a facut sa-mi dau seama ca oamenii nu sunt niciodata ceea ce par, si sa fiu mai precauta cu cei din jur. Chiar m-a facut sa deschid mai bine ochii si sa fiu suspicioasa in legatura cu orice si oricine, asta pentru binele meu desigur.

    GFC: Enchanted Ana
    Mail: blog.enchantedana@ymail.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmm, nu stiu ce am facut sau ce am apasat de s-a publicat de 3 ori comentariul meu, but my mistake!

    P.S.: Am scris ca te urmaresc prin aplicatia GFC, dar nu o gasesc pe blog, asadar, raman la variata de Facebook: Ana Panait
    Pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  7. "Jurnalul unui om dezamăgit" - W.N.P. Barbellion este una din cărțile care mi-au rămas puternic întipărite în minte, și sunt zile în care încă meditez asupra jurnalului, asupra omului - personaj cu o viață prea scurtă. Este una dintre cele mai emoționante cărți pe care le-am citit; o carte care, odată parcursă, se ascunde pentru totdeauna într-un sertar al minții. V-o recomand cu căldură, și cu înfrigurare totodată! Mai multe detalii, puteți citi aici: https://carticetindspreinfinit.wordpress.com/2015/09/03/jurnalul-unui-om-dezamagit-w-n-p-barbellion/
    Facebook: Vintura Ana - cristina
    E-mail: cristina.vintura@yahoo.com
    P.S. Mulțumesc pentru șansa de a câștiga o carte de care nu auzisem, dar care mi-a atras atenția, din pricina faptului că îmi plac enorm cărțile care rămân pentru totdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna! Una dintre cartile care ma bantuie la propriu pe mine este Paranormalul in criminalistica de Traian Tandin. Sunt doua volume, nu-mi mai amintesc exact din care am citit, dar am fost oripilata de unele detalii pe care le ofera cartea. Tin minte ca cel mai tare m-a afectat o poveste c-o femeie care a fost posedata pentru ca s-a aflat la momentul nepotrivit in locul nepotrivit, iar energia din acel loc a permis ca posedarea sa aiba loc. Femeia n-a mai stiut ce face si si-a aruncat copilul nou-nascut in soba. :( Cel mai probabil n-o sa uit niciodata povestile pe care le-am citit in cartea asta, aveam probleme cu somnul dupa ce am citit-o si nu cred ca parcursesem mai mult de jumatate cand m-am oprit, pentru ca nu mai puteam sa dorm noaptea de frica! :)) Nu cred daca o sa-mi mai fac vreodata curaj s-o citesc, din cate intelesesem ar fi fost inspirata si documentata toata povestea din fapte reale, traite de altii. Iar eu sunt putin cam speriata cand vine vorba despre posedari, exorcizari si alte subiecte triste, cu care intreaga lume se confrunta. :(
    E-mail: andreeadragan98@yahoo.com
    Urmaresc blog-ul prin e-mail.
    Multumim mult pentru concurs! Cartea pare foarte interesanta din ceea ce ai spus tu aici.

    RăspundețiȘtergere

  9. Cartea care ma bantuie este Oscar si Tanti Roz, de Eric Emmanuel Schmitt. E singura pe care am citit-o pana acum de trei ori (ce-i drept, de doua ori in limba romana si a treia oara in original, in franceza) si povestea micutului Oscar mi-a intrat in suflet si nu iese deloc de acolo. De fiecare data cand o citesc simt dorinta de a face ceva pentru a schimba lumea, pentru a ajuta pe cei din jur, pentru ca orice gest mic poate schimba o viata si pentru ca unii pot trai in 10 zile cat altii in 100...

    Urmaresc blogul cu insideovi2005@yahoo.com (email), Ema Georgiana (facebook), Ema Bercaru (twitter) si Emanuela Bercaru (G+). Cred ca m-am inscris si pt GFC odata, dar acu nu e de gasit ca sa verific :D
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Una dintre cartile pe care mi le voi aminti mereu este Trebuie sa vorbim despre Kevin de Lionel Shriver. Este o carte care nu idealizeaza adolescenta, ci ii prezinta o fata mai putin intalnita, aceea a tulburarilor de personalitate. Mi-a placut pentru ca nu vine cu solutii si cu optimism, ci infatiseaza realitatea asa cum e ea, cu durere si pierderi.
    Urmaresc blogul prin FB: Lary Larisa. Multumim pentru concurs!

    RăspundețiȘtergere

  11. Cartea care ma bantuie, povestea pe care n-o sa o uit niciodata este Dama cu camelii, de Alexandre Dumas. Povestea Margueritei, alaturi de efectele dezastruoase pe care gelozia le poate avea asupra unui cuplu si asupra vietii in general imi vor ramane intotdeauna intiparite in memorie. Este cartea pe care nu o pot uita.

    Email: typhoon_du_ciel@ yahoo.com
    Urmaresc cu fb: Typhoon Ciel
    Share: https://www.facebook.com/typhoon.ciel/posts/860684887378711?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  12. Una dintre cartile mele preferate, pe care o voi tine minte mereu, este „Casa Buddenbrook” de Thomas Mann. Este o carte absolut uimitoare.

    FbL Stefania Bercaru
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1526061137719484&id=100009468372661&pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  13. Cartea care ma bantuie este "Puterea Armelor " de Joe Abrecombie , cartea cu umorul sau negru si scriitura plina de actiune te tine cu sufletul la gura iar finalul este pe atat de bizar cat si atat de incitant. Desi am citit-o acum 6 luni cartea ma bantuie si astazi , un grimdark realist extraordinar !
    Urmaresc blogu prin fb : Colita ALeex
    Email : colita_alex@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Cartea care ma bantuie este Adam si Eva, de Liviu Rebreanu. Ideea de a cunoaste pe cineva dintotdeauna, de a intalni aceeasi persoana in mai multe vieti mi-a ramas in minte si in inima si m-a facut sa imi schimb ideile despre viata si moarte.

    Fb: Iulia Victorita
    Share: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=183162475365372&id=100010148622186

    RăspundețiȘtergere
  15. Prima carte care îmi vine în minte și care m-a marcat destul de profund, din moment ce e prima la care mă gândesc e "Oceanul de la capătul aleii" al lui Neil Gaiman. Ai citit și tu romanul și știi cât de adânc merge pe plan psihologic.

    Te urmăresc, cred, prin toate variantele enumerate de tine, dar facebook-ul mi-e cel mai la îndemână.

    Facebook: Sorin Lucian Berbecar
    e-mail: sorin-lucian.berbecar@hotmail.com

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.