Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 25 septembrie 2015

De citit: Marțianul de Andy Weir

Tocmai am intrat pe facebook și am primit o veste faină, pe care pur și simplu trebuie s-o împart cu voi: Marțianul se poate precomanda!!

Prima dată am aflat despre carte acum un an, când câștiga un premiu. Am citit repede descrierea cărții de pe goodreads și ce m-a atras cel mai mult e că pare unul din romanele care, în final, transmit un mesaj optimist, cele în care omul luptă contra tuturor forțelor naturii și deși totul e împotriva lui, el va reuși să învingă, va demonstra că locul nostru e printre stele. Un roman care reușește să redea cititorilor încrederea în umanitate care era mai mult sau mai puțin pierdută.

Cred că e evident că n-am citit romanul încă (pentru că am așteptat să apară în limba română și iată că acum, dorința mi s-a îndeplinit), dar serios, cu o astfel de descriere, sunt foarte foarte convinsă că o să-mi placă mult:

„Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le dă planurile peste cap și sunt nevoiți să părăsească planeta după doar câteva zile. Însă numai cinci dintre cei șase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ. Mark Watney, pe care ceilalți îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă și de hrană. Și astfel pornește într-o uimitoare cursă pentru supraviețuire, reușind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viață. Inteligența și umorul, stăpânirea de sine și ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă față rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. Dar va reuși el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Și de unde îi poate veni salvarea?”Sursa

Abia aștept să țin cartea în mâini, abia aștept să mă pierd pe Marte alături de Mark și abia aștept să vă împărtășesc părerile mele despre roman, după că-l citesc, mai ales că am de gând să văd și filmul și voi putea să le compar.

Și de parcă entuziasmul meu n-ar fi deja la cote maxime, cartea are un preț redus până pe 14 octombrie:

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.