Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 13 martie 2015

Concurs: Un interviu inedit

Vă povesteam zilele trecute despre Final Frontier #4, un târg de carte care e mult, mult mai mult de-atât, e un bilet de intrare într-o lume formată din oameni minunați: fanii literaturii SF&F. În plus, deja se anunță o grămadă de lansări și discuții faine (găsiți detalii despre eveniment pe facebook, aici), așa că deja număram zilele până pe 28-29 martie, când are loc târgul.

Acum sunt și mai fericită pentru că zilele trecute am primit un e-mail cu o veste faină pentru voi: mi s-a propus organizarea unui concurs în urma căruia unul din cititorii norocoși ai acestui blog va primi un pachet format din 3 cărți SF&F. Și la fel cum propunerea a fost o supriză pentru mine, premiul va fi tot o surpriză :)

V-am făcut curioși? Dacă da, atunci pregătiți-vă imaginația pentru că sunteți pe cale de a părăsi lumea noastră pentru a intra în lumea romanului vostru preferat. Însă nu oricum, ci cu o invitație specială din partea personajului cu care v-ați dorit întotdeauna să puteți sta de vorbă, care vă așteaptă pentru un interviu inedit.

Așadar, care ar fi cea mai arzătoare întrebare pe care ați vrea să i-o puneți personajului vostru preferat? Ce ardeți de nerăbdare să știți despre el, care e secretul pe care l-ați vrea dezvăluit?

Răspundeți la întrebarea de mai sus într-un comentariu în care să menționați:
- numele vostru;
- o adresă de e-mail validă;
- numele personajului, cartea din care provine și întrebarea pe care i-ați adresa-o;
- opțional: dați share acestui concurs oriunde vreți voi.

Concursul se încheie pe 23 martie 2015, iar câștigătorul va fi ales cu ajutorul site-ului random.org. Mult succes tuturor!

24 de comentarii:

  1. L-as intreba pe Micul Print ce ar alege, sa educe vulpi sau oameni sa simta compasiune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos răspuns :) Totuși, pentru a fi valid, o să am nevoie și de o adresă de e-mail :D (numele presupun că e cel al contului...)

      Ștergere
  2. Nume: Baban Alexandru
    E-mail: alex_baban2006@yahoo.com
    As intreba pe Elena din romanul Luna plina de Kelley Armstrong care sunt avantajele vietii de lup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nume:Sirghi Maria-Luiza
    Email: luiza_marias@yahoo.com
    As intreba-o pe Justine (personaj din ''Cvartetul din Alexandria'' de Lawrence Durrell) pe cine a iubit ea cu adevarat .

    RăspundețiȘtergere
  4. Codrina Apostol
    apostol.codrina@yahoo.com

    Am iubit-o efectiv pe Nihal, protagonista Cronicilor Lumii Pamantene de Licia Troisi,a fost si va fi mereu eroina mea. Intrebarea mea pentru ea ar fi daca la final, cand toate visele chinuitoare au disparut, cand a ramas cu Sennar si si-a indeplinit rolul in lupta impotriva Tiranului, si-a gasit pacea, linistea sufleteasca? As vrea sa stiu cum te simti cand stii ca lucrul pentru care ai muncit o viata s-a implinit.

    RăspundețiȘtergere
  5. DROP ILEANA ANDREEA
    andreeaw2000@gmail.com
    Paul Atreides - Dune (Frank Herbert)
    Intrebarea pe care i-as adresa-o lui Paul ar fi urmatoarea: cand a ales calea desertului, a considerat asta ca o pedeapsa pe care trebuie s-o ispaseasca, socotindu-se vinovat pentru ca nu a putut continua sa mearga pe Poteca de Aur, sau a simtit o mare eliberare (dupa pierderea Chaniei si dupa toate luptele care l-au consumat psihic) si s-a "unit" cu planeta care l-a adoptat si care i-a devenit casa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte tare, ce-i drept, mereu m-am întrebat dacă Paul s-a pedepsit s-au a evadat dintr-o realitate pe care nu o mai putea suporta.

      Ștergere
  6. Balin Feri, doarvorbe@gmail.com
    Particip la concurs, dar nu vreau să câştig, aşa că vă rog din start ca, în cazul în care aţi vrea să mă desemnaţi câştigător, să treceţi la următorul candidat.
    I-aş povesti lui Iisus, care este personajul principal din Biblie, despre cruciade, despre inchiziţie, despre scindarea creştinismului în secte şi despre războaiele purtate de acestea, i-aş povesti despre ce a însemnat crestinismul aborigenilor din America, Africa, Sudul Asiei, Australia, Noua Zeelandă şi Oceania şi despre ce a ajuns să fie creştinismul în zilele noastre, apoi l-aş întreba dacă mai consideră că merită să moară pe cruce cunoscând urmările sacrificiului său.

    RăspundețiȘtergere
  7. Antone Ioana Alexandra
    dulce_yoana@yahoo.com

    as intreba-o pe Rose din "Academia vampirilor" cum este sa il ai alaturi de tine pe Dimitri Belikov.

    RăspundețiȘtergere
  8. Miruna R
    chucky.popescu@yahoo.com

    L-as intreba pe Leo din "Copila Stea" daca s-a mai intalnit din intamplare cu ea vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Giorgiana turcu
    giorgianaturcu@yahoo.com
    As intraba-o pe Celaena din Tronul de Clestarvpe cine va alege nima ei, si daca va reusi sa il impiedice pe rege sa puna stapanire pe .ume folosind magia neagra

    RăspundețiȘtergere
  10. Catana Amalia
    catanaamalia@yahoo.com
    Am o mare curiozitate referitoare la Patrick McMurphy, eroul meu preferat. Atat in cartea, cat si in filmul "Zbor deasupra unui cuib de cuci", el apare dupa lobotomizare, dar lipseste partea de dinaintea operatiei. Ei bine, tare as vrea sa-l intreb ce a simtit el, prototipul rebelului, revoltatului si sfidatorului, in momentul in care si-a dat seama ca totul s-a terminat, ca va fi redus la calitatea de leguma, ca va deveni un exponat, pentru a deveni drept model de "asa nu" pentru ceilalti?! Ce lupta s-a dat in interiorul lui? A fost multumit de ce a realizat pentru pacientii din ospiciu sau a simtit ca sacrificiul lui a fost in zadar? As da un regat pentru un raspuns la aceste intrebari... Si daca tot as patrunde in ospiciu, i-as multumi lui Chief Bromden pentru gestul din final. McMurphy cu siguranta si-ar fi dorit acelasi lucru. P.S.: Va multumesc pentru aceasta sansa. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Iulia Achim
    iulia_victorita@yahoo.com

    Daca as putea sa vorbesc cu unul dintre eroii mei preferati, as vorbi cu Alexandre Dumas si l-as intreba daca in realitate eroul din Dama cu camelii nu era cumva el. Exista tot felul de zvonuri, insa nimeni nu confirma sau infirma aceasta ipoteza.

    RăspundețiȘtergere
  12. Constantin Sorin Catalin
    fanworker@gmail.com

    Daca as avea posibilitatea sa intervievez eroul meu favorit, acela ar fi Eragon din Ciclul Mostenirea. L-as intreba cum e sa fi soul bound cu un dragon si care este viziunea sa asupra lumii in care traieste, cum ar schimba-o el in ceva mai bun daca ar putea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bercaru Stefania
    stefania.bercaru@yahoo.com

    Daca as putea sa vorbesc cu eroul meu favorit, as vorbi cu Toma Novak din Adam si Eva lui Liviu Rebreanu si l-as intreba daca exista intr-adevar mai multe vieti pe care le traim, daca iubim aceeasi persoana dincolo de timp. Mi-ar placea ca ceea ce este in acea carte sa fie adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Emanuela Cirligeanu
    Email: insideovi2005@yahoo.com

    Mi-ar placea sa vorbesc cu personajul meu preferat, Oscar din Oscar si tanti Roz, a lui Eric Emmanuel Schmitt. Daca as putea, l-as intreba ce este dincolo de moarte. Probabil ca in inocenta lui ar putea sa imi spuna lucrurile frumoase care exista acolo si daca l-a intalnit pe Dumnezeu. Merci pentru sansa. de a castiga carti atat de faine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nume: Bumbau Daniel
    Email: bumbaru.daniel@yahoo.com

    Pentru Katniss Everdeen din trilogia Jocurile Foamei de Suzanne Collins: La ce te-ai gândit când ai acceptat să intri într-o arenă unde trebuie să ucizi pentru a supraviețui?

    Mulțumim pentru concurs! :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Nume: Alina Cristina Dumac
    email: missbaggins@yahoo.com

    L-as intreba pe Bilbo, daca ar fi existat posibilitatea ca el insusi sa faca cea de-a doua calatorie dincolo de granitele Comitatului in locul lui Frodo, ar fi plecat ori l-as fi lasat tot pe Frodo? As fi vrut sa stiu cat de mult i-a fost influentata existenta de calatoria sa catre Muntele Singuratic, daca dragostea pentru Frodo l-ar fi facut sa il protejeze sau, din contra, sa ii ofere si nepotului sau sansa sa se descopere intr-o calatorie primejdioasa dar fascinanta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Numele meu este Anca Ciochină, adresa de mail ancadt@gmail.com.
    share concurs: https://www.facebook.com/anca.ciochina.9/posts/995717060446299
    I-aş adresa o întrebare lui Daenerys din Urzeala tronurilor, aş întreba-o, dacă ar putea alege un singur lucru, ar alege să se întoarcă cu armata ei în cele 7 regate sau să elibereze din nou toţi sclavii şi să rămână conducătoarea lor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parerea mea este ca Daenerys, desi vrea sa-si recapete tronul stramosesc, nu este totusi, avida de putere si cred ca ar prefera sa elibereze sclavii, pentru ca acestia o inconjoara cu dragostea lor (pentru regina), acea dragoste de care n-a avut parte in copilarie si de multe ori, lucrurile sau sentimentele care ne-au lipsit in copilarie sunt cu mult mai puternice decat cee ce intalnim pe parcursul vietii de adult :) (nici tu nu esti mai prejos)

      Ștergere
  18. Nume:Pop Ancuta
    Email:pop_amy_anca@yahoo.com
    L-as intreba pe superbul Damon Salvatore (Jurnalele vampirilor-L.J.Smith) daca ar reusi sa aiba o relatie stabila cu Elena Gilbert? Si daca da cum si -ar imagina-o decurgand?

    RăspundețiȘtergere
  19. Nume : Ignat Andreea
    E-mail : deea_sweet.iulya@yahoo.com
    Eu as intreba-o pe Tris Prior(Divergent, de Veronica Roth) daca dupa toate cele ce s-au intamplat, ar fi vrut sa traiasca intr-o lume cu factiuni,sau ar fi vrut sa traiasca intr-o lume fara factiuni?

    RăspundețiȘtergere
  20. Cirligeanu Radu
    Email: typhoon_du_ciel@yahoo.com

    Daca as avea posibilitatea, as intreba personajul principal al cartii lui Cyril Massarotto, "Dumnezeu mi-e bun amic" cum este Dumnezeu, cum este sa vina atunci cand il chemi si mai ales, ce se intampla la final.

    RăspundețiȘtergere
  21. Esti in cautarea unui împrumut legit? Cautati o constatare greu în obținerea unui împrumut în jurul tău? sau un împrumut privat sau de afaceri pentru a achita facturile? vizitați-ne azi și de a lua de e-mail funded.via la: (mary.judy555@outlook.com) vă rugăm să copiați NOSTRU adresa de email și Răspundeți: mary.judy555@outlook.com

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.