Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 12 iulie 2014

Top 5 cărți de citit vara asta

Tot văd titlul acesta prin blogosferă (cu un număr variabil de cărți), așa că m-am hotărât să nu mă las nici eu mai prejos și să vă recomand 5 cărți pe care trebuie să le citiți vara asta. Singura rugăminte e să citiți mai întâi toate recomandările, apoi să le luați în calcul. De acord? Bun, here it goes:

1) Ridicați-vă de la computer (dacă aveți laptop/telefon, puneți-l deoparte).
2) Mergeți la bibliotecă.
3) Uitați-vă cu atenție după cărțile pe care încă nu le-ați citit și care ori sunt atât de noi încât încă miros a librărie sau pur și simplu stau acolo de secole, adunând praf și așteptând să le vină rândul.
4) Alegeți 5 dintre ele (da, știu, asta e partea cea mai grea. Ca să vă fie mai ușor, puteți alege mai multe, depinde cât de ocupați sunteți vara asta).
5) Voila! Aveți top 5 (sau orice alt număr) cărți pe care e musai să le citiți vara asta. Acum treceți la cititul efectiv.


Ok, serios vorbind, mi se pare super că toată lumea face recomandări mai ales acum, vara, când lumea are mai mult timp pentru orice, inclusiv pentru citit. DAR în ultimul an, mi-am dat seama că uneori ceea ce avem de făcut, oricât de mult ne-ar plăcea, ne poate ocupa atât de mult timp încât hobby-urile să treacă într-un plan secund. Tocmai de aceea, mai important decât să aflați despre niște cărți faine mi se pare să citiți pur și simplu niște cărți pe care le aveți deja în casă.

Eu vara asta mi-am propus să citesc cât de mult pot din cărțile pe care le-am tot cumpărat în ultimul timp, dar de care n-am avut timp. Vă recomand să faceți la fel pentru că nu e nimic mai trist decât o carte care stă în bibliotecă, așteptând să-i acordați atenție.

Spor la citit! :)

7 comentarii:

  1. Și eu mi-am propus să citesc cât mai multe dintre cărțile pe care le-am tot cumpărat, eventual să nu mai cumpăr până nu citesc un număr x dintre ele, ceea ce se dovedește a fi destul de greu pentru mine, dar voi încerca în continuare :)) Nu am atât de multe cărți necitite, dar aș vrea să ajung la zero cu numărul lor.
    Spor la citit și ție! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, acel magic zero e și targetul meu, și încerc simultan să pun bani la pușculiță pentru Gaudeamus pentru că se anunță plin de cărți awesome. Totuși, dacă apar oferte faine, mă îndoiesc că o să mă pot abține de la umplutul casei cu cărți :))

      Ștergere
  2. Aww...ce postare simpatica! Si da, chiar ai dreptate. Niciodata nu poti stii peste ce carti superbe o sa dai cand rasfoiesti propria ta biblioteca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu! Așa am descoperit eu Cronicile din Narnia când aveam 13-14 ani. Am dat de „Leul, Vrăjitoarea și Garderoba” în propria bibliotecă, mi-a plăcut titlul și câteva sute de pagini mai târziu a început cursa prin librării în cautarea celorlalte volume (asta se întâmpla înainte de filme și de ultima reeditare, îmi amintesc că le căutam peste tot și nu le găseam... E singura serie pe care n-am citit-o în ordinea volumelor....)

      Ștergere
  3. Foarte tare. Îți voi urma sfatul imediat ce scap de senzația asta că nu pot să citesc absolut nimic.

    zi frumoasă,
    bobiță

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să scapi cât mai repede, am trecut și eu prin stări din astea și n-aș vrea să repet experiența, e teribil de neplăcut...

      Ștergere
  4. Foarte faină postarea!
    Și eu am făcut ceva cu ”10 cărți de citit vara aceasta”, dar a fost mai mult un TBR pentru mine. Mai exact am mers la bibliotecă, am ales cărți pe care le am de 100 de ani acolo și nu le-am citit și le-am prezentat. :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.