Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 17 iulie 2014

Concurs #1: Ce ne rezervă viitorul?

Toată lumea cu care am intrat în contact direct în ultima săptămână poate să ateste că zburd pe un norișor roz alcătuit 100% din mulțumire de sine. Aparent, aberațiile mele - cărora îmi place să le spun articole - sunt foarte faine, ca dovadă Editura Paladin s-a hotărât să-mi alimenteze biblioteca astfel încât să pot abera mai departe. Și tot ei au hotărât că vor să alimenteze și bibliotecile voastre, așa că mi-au oferit o carte genială pe care să o pun la bătaie în cadrul unui concurs.

Propunerea lor n-ar fi putut pica mai bine pentru că luna aceasta, pe 27, blogul împlinește un anișor de la „rebranduire” (și 3 de la înființare). Tocmai de aceea, de ziua blogului, voi primiți premii. Multe. Așadar, să înceapă distracția *rubs hands*.

Pentru că nu cred că există în lumea asta ceva mai minunat decât literatura SF, romanul oferit ca premiu în cardul acestui prim concurs este unul dintre preferatele mele: Fundația de Isaac Asimov. Din păcate, nu o să-i găsiți recenzia aici pentru că l-am citit înainte să am un blog, însă o să mă revanșez cât de curând. Între timp, vă ofer descrierea romanului:

Hari Seldon, întemeietorul psihoistoriei, prezice prăbuşirea Imperiului Galactic şi instaurarea unei ere de barbarie care va dura treizeci de milenii. Cu ajutorul colaboratorilor săi, Seldon înfiinţează Fundaţia Enciclopediei Galactice, a cărei misiune este să salveze cunoştinţele a 12 000 de ani de evoluţie. Fundaţia este exilată pe Terminus, o planetă de la marginea Galaxiei, de unde se implică în mersul istoriei, transformând ştiinţa în religie, iar savanţii în preoţi care s-o răspândească în lumile Imperiului. - Sursa

Bun, acum uite ce trebuie să faceți:
Dați like paginii de facebook Editura Paladin, cărţi F&SF -> [link]
• Pe pagina voastră de facebook, distribuiți în mod public imaginea concursului -> [link]
• Gândiți-vă puțin cum credeți că ar arăta omenirea peste vreo 10.000 de ani. Puteți s-o descrieți la modul general, dacă vreți, sau puteți alege un domeniu specific. Ca exemplu de domeniu, puteți să alegeți medicina. Imaginați-vă cum se vor vindeca oamenii peste 100 de secole. Sau puteți alege educația, sistemul de guvernământ, modul în care oamenii vor comunica între ei sau orice alt domeniu vă trece prin cap.
• Lăsați-mi un comentariu la această postare în care specificați:
      - o adresă de e-mail de contact,
     - numele profilului de Facebook cu care ați dat like paginii & share imaginii (dacă nu aveți facebook, puteți distribui imaginea pe orice altă rețea de socializare sau pe blogul personal, adăugând la descrierea imaginii link-ul spre această postare. În acest caz, lăsați-mi în comentariu link-ul spre poza distribuită),
     - câteva fraze în care îmi povestiți cum arată viitorul îndepărtat în viziunea voastră (nu trebuie să fie o poveste, nu e concurs de creație, câteva idei schițate sunt tot ce vreau).

Data limită de înscriere în concurs este sâmbătă, 26 iulie, ora 23:59, iar rezultatele le voi afișa pe 27, de ziua blogului. Vă urez mult succes tuturor și mulțumesc încă o dată Editurii Paladin pentru încredere și, desigur, pentru premiile oferite!

15 comentarii:

  1. marina.ardelean40@gmail.com
    Viitorul a fost intotdeauna un subiect care a dat frau liber imaginatiei. As vrea sa am o zi buna si sa spun ca vad un viitor frumos numai ca nu-l vad asa si vreau sa fiu sincera. Viitorul nu se arata a fi prea bun, viata este o continua lupta cu noi.
    https://www.facebook.com/marina.ardelean.98/posts/744282162280139

    RăspundețiȘtergere
  2. E-mail: mae_anna02@yahoo.com
    Facebook Page: https://www.facebook.com/annamae1994
    Descriere: Sincer,peste 10.000 de ani eu nu cred că va mai exista omenire,mai ales dacă tot așa continuăm să nu avem grijă de ceea ce ne înconjoară.Presupun că peste 10.000 de ani o să avem doar o planetă goală și lipsită de viață..știu că pare trist dar prezentul este și mai trist,tot ce ne înconjoară începe să se destrame,luăm prea mult și dăm prea puțin..

    RăspundețiȘtergere
  3. vintila_eusebiu@yahoo.com
    https://www.facebook.com/eusebiu.vintila.1
    Peste 10.000 de ani, probabil omenirea se va fi extins dincolo de granitele sistemului nostru solar. Omul, asa cum il stim in ziua de azi nu va mai exista, ci va fi o combinatie intre parti organice si parti mecanice (android).

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu vad omenire peste 10.000 de ani. In ultimii 100 de ani omenirea s-a dezvoltat foarte repede, iar oamenii sunt din ce in ce mai nesimtiti si ignoranta a crescut aproape de limita. Nepasarea oamenilor si poluarea (vechea problema cu poluarea; ne este bagata pe gat inca de la gradinita si suntem mereu atentionati sa nu poluam, chiar de cei care polueaza, ceea ce a devenit mai mult o bataie de joc) distrug planeta. Am inceput sa ne bazam mult prea mult pe tehnologie decat pe propriile puteri, ceea ce nu e bine deloc. Multe genii in ale tehnologiei sustin ca prin robotizare perfectioneaza planeta si oamenii, dar nu asta inseamna perfectiune. Planeta poate fi perfecta si naturala. Nu spun ,,nu'' tehnologiei, ba din contra, ma bucur ca se dezvolta, dar o face mult prea repede si pe o cale nu chiar asa buna. Nimic nu e permanent, nici soarele, nici pamantul. Terra va muri in viitorul foarte indepartam (sa speram), dar noi facem decat sa acceleram procesul de ofilire a planetei.
    Vazand cum stau lucrurile in prezent, nu cred ca avem vreo
    sansa sa ne mai mentinem 10.000 de ani.
    E-mail: drew_green.apples@yahoo.com
    FB: Diana Ciuca
    Share: https://www.facebook.com/diia.00/posts/779189355480406

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum ar arata viata oamenilor in viitor? Probabil o sa traiasca intr-un viitor postapocaliptic. Cum puterea o sa cada intotdeauna in mainile celor fara scrupule ( sau puterea ii face sa fie asa, dar asta este o alta discutie), probabil oamenii o sa traiasca intr-o variata reala a cartii " Jocurile foamei". Mereu am spus ca oamenii sunt prea ocupati sa lase o planeta mai buna copiilor lor in loc sa se gandeasca sa lase copii mai buni planetei.
    email: carlavlad.1996@yahoo.com
    facebook: Carla Vlad

    RăspundețiȘtergere
  6. anastacie93@yahoo.com
    fb: pauna oana
    Viitorul,o pata de necunoscut.Inca nu ne putem imagina viitorul indepartat,dar putem presupune una,doua,zece lucruri.Eu de exemplu imi imaginez viata in viitorul indepartat ca o stransa legatura om-tehnologie.Omul nu va interactiona cu ceilalti oameni atat de mult cat o va face cu tehnologia.Va imparti zambete unor ecrane lucioase,se va culca vegheat de dispozitive si isi va incepe ziua cu ele.Ca o dependenta va avea grija de ele cum aveau grija razboinicii de sabia cu care trebuia sa-si apere viata si sa salveze pe altii.Oamenii vor fi mai putin comunicativi si deschisi,dar vor avea mai multe cunostinte electronice si informatice.Relatiile inter umane se vor limita la schimb de replici pentru primirea si/sau oferirea de bunuri si servicii,iar casatoria,dupa cum se observa si azi,va cam disparea.Vor exista love ho-uri ca in Japonia unde oamenii isi vor satisface nevoile fara a implica sentimente.Sentimentele vor fi oricum pe cale de disparitie.Se observa oricum de acum ca oamenii tind sa devina din ce in ce mai indiferenti,mai nemilosi si greu de impresionat,orientati doar spre imbogatire si placeri fizice,prea putini sunt cei care se preocupa de latura spirituala.De aceea cred ca oamenii care vor citi din placere vor fi mult mai putini.Ma gandesc la sistemul de invatamant si cred ca viitorii elevi si studenti vor beneficia de dispozitive electronice,de lectii virtuale si alte facilitati,vor invata mai multa informatica si electronica decat acum si asta chiar de la varste fragede.Ma mai gandesc ca se vor gasi leacuri pentru boli la care nici medicii nu-si imagineaza o solutie.Poate vor exista petice mici de natura nemodificata de om,un fel de rezervatii naturale in care nu se va ingadui accesul.Poate zgarie norii vor acoperi cerul si copii nu-si vor imagina o casa cu curte si gaini in ograda,dar sigur cred ca nu vor fi fericiti oamenii de atunci.Cred ca vor cauta sensul vietii si nu-l vor gasi in tehnologie pentru ca el va fi disparut cu multe generatii in urma,cu multe ganduri in urma.Oamenii isi vor duce viata ca lupi solitari,dar moderni.Poate va fi ca in filme sau poate va fi mai bine decat am scris eu aici.Nu vom stii niciodata oricum.

    RăspundețiȘtergere
  7. deea_princes95@yahoo.com
    Fb: Ilie Andreea
    Share:

    Mi-e teama de faptul ca viitorul nostru, al generatiilor care vor urma, o sa fie prea plin de tehnologie, incat noi o sa ajungem doar printr-un singur clic sa ne controlam vietile. Niste roboti vor ajunge sa ne inlocuiasca si vor face aproape totul in locul nostru, iar noi o sa uitam cum sa mai traim, cum sa mai fim noi insine, cum sa mai fim oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat de link: https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/ilie.andreea.583/posts/753433311366695

      Ștergere
  8. adresa email: vick_wytea@yahoo.com
    Adresa facebook: Eric Victor ( https://www.facebook.com/eric.victor.56 )
    Adresa sharre: https://www.facebook.com/jurnalul.unei.cititoare/photos/a.300558506772550.1073741831.194602024034866/300558513439216/?type=1&theater

    Viitorul nostru este unul bun, prosper, plin de speranta, iar oamenii care au plecat sa munceasca in strainatate pentru un trai mai decent se vor intoarce si isi vor deschida propriile afaceri ce vor ajuta la dezvoltarea economiei romanesti. Uniunea Europeana se va implca activ in tara noastra si prin diverse intalniri se va hotara ce e mai bine pentru noi. Noi avem un rol important de jucat, iar acest lucru trebuie sa ne ofere ganduri pasnice si pline de speranta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Email: insideovi2005@yahoo.com
    Fb: Ema Georgiana

    Sincer, eu nu vad viitorul aici peste 10000 de ani. Cel mai probabil pana atunci conditiile de mediu se vor schimba, in sensul ca soarele ori isi va pierde din intensitate si va fi prea rece pe pamant, ori va fi prea puternic (stratul de ozon va fi distrus) si va parjoli tot sau va face pamantul imposibil de locui. In orice caz, oamenii vor gasi o modalitate de a se muta in alt sistem solar, pe alta planeta, de unde sa o ia de la capat, sper eu, cu toate lectiile invatate. Oricum, in ritmul in cate evolueaza tehnologia, curand vom putea ajunge in colturi indepartate ale universului.

    RăspundețiȘtergere
  10. mail: larisa.motora@yahoo.com
    fb: Lary Larisa
    share https://www.facebook.com/lary.larisa.562/posts/472021736267792
    Cred ca in viitorul indepartat, planeta noastra va reveni la stadiul de acum cateva milioane de ani, in sensul ca omenirea va pieri si natura isi va intra in drepturi, distrugand tot ceea ce omul a creat, pentru ca apoi ea sa recreeze peisajul terestru. Cred ca vom avea o veritabila ,,gradina a Edenului" din care insa vor lipsi oamenii, pentru ca pana la urma ei sunt cei care si-au provocat moartea. Incalzirea globala e doar una dintre dovezi.

    RăspundețiȘtergere
  11. mail: goldypedia@yahoo.com
    fb: Ella Tamashi

    Sunt o fire optimista, prin urmare o sa incerc sa imi imaginez un viitor in care oamenii au evoluat si au ajuns la un nivel tehnologic superior, care sa faca viata mai usoara, dar, in acelasi timp, sa nu afecteze in mod negativ mediul inconjurator. Vreau sa cred ca oamenii vor fi in viitor mai educati, mai inteligenti si vor empatiza mai usor cu tot ceea ce ii inconjoara. Un viitor in care as vrea sa traiesc ar imbina lumea pe care incerca Will sa o creeze in filmul Transcendence cu cea din operele lui Asimov, iar oamenii ar trebui sa fie capabili sa inteleaga cu adevarat ceea ce ii inconjoara.

    RăspundețiȘtergere
  12. Email: pink_hater_10@yahoo.com
    https://www.facebook.com/saftoiu.corina

    Îmi place să cred că va fi un viitor colorat. Nimic apocaliptic, doar multă tehnologie, culori peste tot și extravaganță

    RăspundețiȘtergere
  13. diana_anaid98@yahoo.com
    Fb: Diana Dii

    M-am gandit la zeci de moduri in care ar arata pamantul peste 10000 de ani, dar parca nimic nu se potriveste, asa cum nici acum parca nimic nu se potriveste. Iei o piesa de aici, una de acolo si incerci sa aduni ceea ce primesti, dar cand incerci sa le unesti parca niciuna nu face parte din aceelasi puzzle. Asa-mi imaginez si viitorul: un puzzle din puzzalui (asa se scrie?) Uneori ma gandesc ca medicina si tehnologia vor fi la un grad foarte avansat, unde nu a mai ramas nimic de descoperit, dar totusi exista o boala care omoara oamenii din jur, dar e o boala pur nascuta de natura ca sa pastreze numarul oamenilor la nivelul pe care-l poate suporta Terra. Imi imaginez viata pe alte planete, poate chiar si copii realizati prin imprimanta :))) Oamenii ar putea fi mai comunicativi sau mai inchisi in sine, sau poate amandoua. Niciodata nu cred ca va fi un singur lucru, asa cum nici acum nu este, asa ca e mult prea complicat chiar si doar sa ne gandim la asa ceva.
    In plus, daca o iei stiintific nu va mai fi viata pe Terra dupa 10000 de ani, soarele va muri si toti vom ajunge in Rai :))

    RăspundețiȘtergere
  14. apy_blog@ yahoo.com
    Fb: Cadar Andreea
    link: https://www.facebook.com/andreea.cadar.5/posts/676390012435242
    OK, pai am stat ceva si m-am gandit, dar nu ma pot decide asupra unei singure teorii, asa ca o sa le pun pe cele trei, sper ca nu te superi:

    1. Fie murim/suntem morti, din cauza unei forte/chestii nedescoperite din timp, gen o gaura neagra, sau un fel de raza super puternica, ori o bomba atomica care sa distruga planeta, probabil creata de cineva de pe Pamant.
    2. Reusim sa ne mutam pe alte Planete cautand locuri mai bune, si reusim sa trecem si in alte galaxii, si celelalte specii sa ne numeasca ”Calatorii”/ ”*cava mai rau*”.
    3. (si asta e cea mai buna, despre care voi scrie o carte sau ceva de genul, deci va rog sa nu copiati idea, eu una cred ca nu a mai spus-o nimeni) Descoperim ca in tot acest timp am fost doar o parte dintr-un experiment (cobai mai bine spus) mai mare al unor fiinte superioare care au vrut sa vada cum s-ar descurca cineva de la zero in diferite situatii, pentru a intelege mai bine ce s-a intamplat cu ei, sau sa vada cine stie ce, noi fiind supraveghiati de la nasterea Planetei/Galaxiei, ei intervenind din cand incand sa ne mai ajute (asta la inceputul oamenirii). Asta zic eu va duce in una din trei directii, fie se hotarasc ca nu mai au nevoie de noi si suntem vaporizati, fie ne lasa sa traim in continuare si sa ne dezvoltam, cine stie, dar rasa umana fiind atat de neroada o sa vrea razbunare (un fel de razboi prostesc) aici rezultand moartea noastra sau pur si o sa continuam dezvoltarea fara alte conflicte.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.