Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 18 octombrie 2013

Jurnal: Facultate

In ultimul timp, n-am mai scris atat de des pe cat mi-ar fi placut si nici n-am mai avut la fel de mult timp pentru citit (cei care urmaresc widgetul meu de pe goodreads in care se vede ce citesc in acest moment stiu ca ma "lupt" cu aceeasi carte de o saptamana intreaga). Explicatia e destul de simpla: am inceput facultatea, care iti cam scoate din vocabular notiunea de timp liber. Si pe cea de somn adanc, daca ma gandesc bine.

Totusi, acum e vineri, urmeaza un weekend lung in care sa fiu productiva educational vorbind, asa ca azi am tot timpul sa bat campii despre cum mi se pare deocamdata viata de student. Obositoare cred ca e primul adjectiv care imi vine in minte, din simplul motiv ca am ajuns sa-mi calculez orele de somn imediat ce ajung acasa, in asa fel incat sa "prind" macar 7-8, pentru ca a observat ca mai putin de-atat ma transforma intr-un zombi care nu reuseste sa se concentreze nici macar 2 minute. Cand pierzi sirul la cursul tau preferat, e clar ca tre' sa dormi ceva mai mult. Asa ca am ajus sa prefer o ora-doua de somn in plus in loc de o ora-doua de stat pe net.

Dar imediat dupa ce ma lamentez despre dormit (eram obisnuita sa dorm vreo 10-11 chiar 12 ore pe zi, asa ca e normal ca schimbarea asta sa aba un asemenea impact asupra mea), imi dau seama cat de mult imi place noul statut. Da, exista cursuri plictisitoare, care ma fac sa ma intreb de cel putin 3 ori pe ora ce naiba caut acolo si de ce nu plec, si exista destule lucruri care imi displac. Dar exista si oameni exceptionali care au reusit sa ma ambitioneze sa vreau mai mult ca oricand sa-mi reuseasca ceva. Am stat ieri jumatate de ora incercand sa vanez toate greselile dintr-un program destul de banal, incercandu-l pana la exasperare, desi cu un an in urma, as fi lasat-o balta dupa 10 minute.

Si stilul de lucru e complet diferit fata de liceu, unde daca te lasai pe tanjeala, profesorii te motivau intr-un fel sau altul sa te reapuci de lucru. Aici, nimanui nu-i pasa ce faci tu, ei vin si-si fac treaba, asteptandu-se de la tine sa ti-o faci pe a ta. Nu vii la cursuri, lipsesti la laboratoare, nu-ti inveti lectiile? Nu te ia nimeni deoparte sa-ti spuna ca e cazul sa te apuci de lucru, nu te iau ei mai usor ca sa ai timp sa-i prinzi din urma. E strict problema ta ce faci si tot tu vei suferi consecintele. Mi se pare genial stilul asta, mi se pare perfect ca sa iti dai seama ca s-a terminat cu joaca, esti o persoana matura si e cazul sa-ti vezi singur interesul si sa reusesti sa-ti atingi scopurile fara sa te tina nimeni de manuta.

Tocmai de aceea, desi regret ca nu mai am la fel de mult timp ca pana acum, nu pot decat sa ma bucur ca acum sunt studenta, si desi nu cred ca o sa mai pot scrie zilnic pe blog, am de gand sa reusesc sa-mi structurez programul in asa fel incat sa impac si facultatea si cititul.

5 comentarii:

  1. Ma bucur sa vad ca in ciuda programului stresant de la facultate reusesti sa te bucuri totusi de "studenteala" ^^ Oricum, dupa cum ai spus si tu, mereu exista acele cursuri plictisitoare, la care pur si simplu iti pierzi timpul astfel incat, dupa cateva saptamani in care te lamuresti cum stau lucrurile, iti poti "elibera" putin programul.
    Cat despre a sta ore intregi in fata calculatorului, incercand sa rezolvi toate bug-urile si sa faci un program sa mearga, crede-ma, stiu senzatia :)) Dar nimic nu se compara cu acea stare de satisfactie pe care o ai cand, intr-un final glorios, ai reusit sa faci programul sa mearga si iti dai seama ca numai si pentru acea senzatie merita sa te straduiesti :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urmeaza sa ma prind cum e cu eliberarea in saptamanile urmatoare :). Cat despre senzatia de satisfactie, intr-adevar face ca totul sa merite :X

      Ștergere
  2. Sunt proaspata absolventa de facultate si deocamdata nu m-am inscris la master, prefer sa ma angajez,insa programul din facultate este cam aglomerat, mai asteapta putin si mai baga si cate un gol unde nu ti place:d si concentreaza-te doar pe orele care iti plac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu sunt la facultate și chiar nu prea aveam timp liber, doar dacă ni-l facem. Dar trebuie să nu lăsăm șansa care o avem de a face facultate în condiții destul de bune!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.