Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Concurs de Halloween

Mai e mai putin de o saptamana pana la cea mai infricosatoare sarbatoare a anului si desi in Romania, Halloween-ul nu e nici pe departe la fel de popular ca in State, asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de o noapte magica, in care sa putem crede in existenta paranormalului. Traditia pe care incet-incet o imprumutam si noi este ca de Halloween, lumea sa se costumeze in diverse creaturi supranaturale si sa mearga din casa in casa, cerand sa fie "imbunate" cu dulciuri, alternativa fiind sa joace o farsa celor care refuza sa impace "spiritele".

Si tocmai pentru ca Halloween-ul este ocazia perfecta de a visa macar o noapte ca esti cu adevarat o fiinta paranormala, va pun urmatoarea intrebare: Daca ati putea, pentru o noapte, sa deveniti cu adevarat o creatura supranaturala, ce ati vrea sa fiti si de ce?

Raspundeti la intrebare intr-un comentariu in care imi lasati si numele vostru, o adresa de e-mail si o metoda prin care urmariti blogul (e-mail/GFC/Facebook/Twitter) si, cu sprijinul editurii Nemira, voi premia unul dintre raspunsuri cu un exemplar al romanului Carrie, o carte numai buna sa va sperie mai ceva ca o fantoma de Halloween!

Descriere roman:
Carrie este o adolescentă timidă și retrasă, care, din copilărie, îndură persecuțiile și ironiile colegilor de clasă. Umilințele la care o supun devin o tortură din care simte ca nu mai poate ieși. Mai mult, este și victima fanatismului religios al mamei sale, o ființă violentă, brutală.
Când disperarea ajunge la apogeu, Carrie își descoperă o putere înspăimântătoare - telekinezia -, ce-i oferă darul răzbunarii: poate să miște, să arunce, să zdrobească și să incendieze orice de la distanță.
- Sursa

Concursul se incheie chiar de Halloween, pe 31 octombrie, la ora 23:59. Bafta tuturor si multumesc editurii Nemira pentru ca mi-a oferit ocazia de a organiza acest concurs!

14 comentarii:

  1. Off … asta chiar este o intrebare grea … din atatea creaturi ale noptii, fiecare fiind unica si deosebita in felul ei imi este aproape imposibil sa aleg. Totusi, tinand cont de faptul ca “transformarea” ar dura doar o noapte, voi alege sa fiu o vrajitoare.
    Presupun ca nu pot trisa si face o vraja care sa-mi permita sa fiu vrajitoare chiar si dupa ce noaptea se sfarseste sau sa opresc timpul in loc atat cat imi doresc, asa ca probabil voi incerca sa profit cat de mult pot de aceasta sansa, atat cat o am: de la vraji de protectie, de noroc si binecuvantare asupra mea, familiei, prietenilor cuvantatori si necuvantatori, pana la vraji folositoare din punct de vedere material, probabil as incerca sa folosesc magia cat de mult posiobil astfel incat aceasta sa ma ajute chiar si dupa ce noaptea se sfarseste.
    In plus, as incerca ca in acest interval sa ma si distrez, astfel incat, atunci cand totul se termina, sa pot spune ca a fost o noapte cu adevarat magica.

    Numele meu este Veronica Zaharia. Blog-ul il urmaresc prin e-mail, dar si pe facebook. Felicitari pentru ideea organizarii acestui concurs si mult succes cu el >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-mi te rog si o adresa de e-mail (eventual chiar cea cu care urmaresti blogul, ca sa fie valide toate conditiile de participare) :D

      Si multumesc pentru urari, ma bucur ca iti place! Bafta!

      Ștergere
    2. Scuze, am uitat de adresa de e-mail :o3 goldypedia@yahoo.com

      Ștergere
  2. fb simona mihalache
    e-mail simona_msc@yahoo.com
    gfc simona_msc
    nume simona mihalache

    Cum intrebarea se refera la creaturi supranaturale si nu la oameni cu calitati suprarealiste cred ca tare mi-as dori sa fiu pestisorul auriu sau duhul din lampa pentru ca tare mi-as dori sa vad ce dorinte isi mai pun oamenii in zilele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nume: Ratcu Alexandra
    GFC: Alexandra A.
    FB: Mihaela Alexandra

    Cred că aș vrea să fiu o vrăjitoare, pentru că întotdeauna m-au fascinat poveștile în care vrăjitoarele aveau înfățișarea unui monstru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-mi te rog si o adresa de mail. Am nevoie si de o metoda de contact :D

      Ștergere
    2. E-mail: alexandra.alexaa3@gmail.com

      Ștergere
  4. e-mail: corina_84_06@yahoo.com
    GFC: Corina
    Dacă aș putea alege ce supranatural să fiu toată viața aș alege un metamorf, să-mi pot lua orice înfățișare vreau eu, oricând. Pentru o noapte? Cred că aș vrea să fiu o vrăjitoare care să pot auzi gândurile celorlalți, să pot vindeca și să mă pot teleporta oriunde (ca cele din serialul Charmed). Prima abilitate m-ar ajuta să aflu ce opinie au despre mine cei din jurul meu și de ce, plus că probabil aș mai prinde și niște criminali. Dacă tot am asemenea abilitate, măcar să fac ceva bun. A doua ar fi tot în scopul de a ajuta pe alții cât pot într-o singură noapte. A treia abilitate mi-ar da posibilitatea să mă deplasez oriunde e mai mare nevoie de mine și oriunde se află cei la care țin eu, deci m-ar ajuta mult combinată cu celelalte 2 abilități. Nu sunt cine stie ce sfântă, dar simt o bucurie de nedescris atunci când pot ajuta cu adevărat pe cineva la nevoie, când pot aduce un zâmbet pe fața cuiva care are probleme, motiv pentru care, chiar și ca simplu om încerc uneori să mai ajut pe câte cineva, chiar dacă nu prea des, pentru a evita ca oamenii să mă ia de fraieră și să profite de amabilitatea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca noaptea de Halloween ar fi noaptea schimbarilor mi-ar face plăcere să mă transform intr-o vampă reală, o veritabilă lilith , deoarece m-a atras adesea istoria ei, deşi ea a fost creată din ţărână precum Adam aceasta şi-a dorit supremaţia , şi-a dorit să nu-i fie supusă lui ADAM aşa că a fost pedepsită să păzească grota întunecată. Problema e că aceasta a fost blestemată să fie pe veci stearpă, iar copii ei să fie creaturile nopţii..mi-ar face plăcere să fiu ea, dar să adopt un copil nu să ucid mamele acestora şi să le răpesc pruncii. O altă creatură fascinantă ce mi-aş dori să fiu ar fi un înger decăzut cu aripi mari şi gri . Să îmi îndeplinesc unicul scop în viaţă să zbor. Desigur la 12 noaptea basmul se va sfârşi şi aş redeveni un om în opozitie cu creaturile alese.
    Nume Cirstea Cristina
    urmăresc blogul prin Gfg Cristina Cirstea
    şi email bubblevanillagum@yahoo.com deasemeea urmaresc blogul si prin email.

    RăspundețiȘtergere
  6. O noapte doar - și totuși mi-aș dori ca noaptea aceea să fie una cât mai lungă. În ceea ce privește creatura supranaturală, cred că m-aș transfigura într-una mitologică sau, cel puțin, cu rădăcinile adânc înfipte în istoria popoarelor bogate în tradiție, mit și cultură. Chiar dacă Halloweenul înseamnă groază sau diverse alte elemente supranaturale, sărbătoarea este încărcată și de un puternic simbolism, e autentică și misterioasă.
    Așadar, fără a neglija trecutul, alegerea mea se materializează în forma unui Phoenix al nopții. O pasăre magică și extrem de rară, percepută diferit, însă la fel de spectaculos în mai multe zone ale lumii, Phoenixul mă va face mereu „să visez” - așa cum s-a sugerat și în postare - la posibilitatea de a mă schimba în silueta sa și de a dispune de toate abilitățile frumoase pe care un Phoenix le deține. Desigur, tiparul folcloric atribuit păsării e destul de restrictiv, și tocmai de aceea mi-aș permite, prin imaginația specifică unei nopți de Halloween, să-i confer noi semnificații. În esență, pe penajul Phoenixului domină purpura și aurul, „ceea ce o face mai frumoasă decât orice păun”. Însă, plasând-o în contextul acestei sărbători nocturne, pentru mine Phoenixul ar căpăta și puterea de a controla nu numai elementul focului, cel primordial, ci și cel al gheții, al umbrelor nopții. Odată transformat, mi-aș putea schimba nuanța roșie cu una mai întunecată, albăstrie, și-aș survola cerul în cele mai îndepărtate puncte ale sale. Totodată, aș cânta trilurile cele mai deosebite pe care glasul unui Phoenix le poate produce și-aș veghea asupra lumii mii de ani dacă mi-ar fi cu putință, întrucât pasărea mitologică poate atinge vârste impresionante. Aș vizita sanctuarul Heliopolis, Templul Soarelui și, dacă aș avea suficient noroc în acea noapte de Halloween, aș sta lângă o altă pasăre Phoenix și aș împărtăși povești de demult, uitate. Însă presupun că cel mai frumos aspect dintre toate este, de fapt, sfârșitul, finalul apoteotic al nopții și, în același timp, al meu ca transformare. Mi-aș simți cu siguranță sfârșitul, apoi aș face un cuib retras, mare și confortabil din diverse planto aromate și tămâie; i-aș da foc și aș arde odată cu flacăra. Însă nu ar fi nimic dureros și nici finalul nu e tocmai acesta. Cu toate că noaptea s-ar termina, eu aș renaște din propria-mi cenușă și aș continua să exist sub forma unei păsări Phoenix, ceea ce, după mine, o face cu atât mai frumoasă și interesantă. :)
    Un alt lucru interesant care merită menționat și pe care l-aș realiza, fiind o creatură supranaturală (ori mitologică, cum preferi să-i spui), ar fi socializarea/întâlnirea cu alte existențe mitice, în afară de cele din aceeași specie cu mine. Aș coborî din înaltul cerului și as căuta pe pământ, în primul rând, Grifonii. Splendide creaturi, împreună cu Hipogrifii (vezi Buckbeak, „Harry Potter”).
    Mi-ar plăcea, de asemenea, să pot îndeplini o misiune specială în noaptea aceea de Halloween. Un lucru pe care numai un Phoenix l-ar putea face, ceva care ar implica vizitarea sau trecerea prin locașuri la fel de fantastice, care să-mi taie răsuflarea și să facă să merite toată această experiență unică...

    Nume: Rareș Călugăr
    E-mail: rares97@hotmail.com
    Facebook: Rareș d'Urberville
    GFC: Rareș

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca pentru o noapte as putea deveni o creatura supranaturala. Mi-as dori sa fiu un CERBER din mai multe motive:
    1. As fi infricosator si as putea speria lumea doar cu ajutorul infatisarii (as vea 3 capete, blana acoperita pe spate cu serpi agresivi iar in loc de coada ar fi un sarpe)
    2. As lasa poarta Infernului nepazita, determinand un adevarat haos: sufletele mortilor ar putea iesi din Infern, revenind pe pamant printre cei vi, oferindu-le astfel posibilitatea de a-si incheia unele treburi ramase nerezolvate (ma refer aici mai ales la sufletele celor ucisi care ar putea sa se intoarca pentru a-i ingrozi pe ucigasii lor), dar in acelasi timp cei care si-ar dori sa se sinucida nu ar mai putea fi opriti, sufletele lor intrand cu usurinta in Iad.
    3. Pentru ca aceasta creatura supranaturala mi se pare cea mai potrivita pentru a crea o atmosfera demna pentru o noapte de Halloween, atat din prisma infatisarii cat si din prisma rolului avut in Infern.
    Paun Catalina Cezarina
    GFC: Paun Catalina Cezarina
    E-mail: agnes14181@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Nistor Razvan
    trex_raz@yahoo.com
    FB: Nistor Razvan

    Eu mi-as dori sa fiu un varcolac. Intotdeauna am fost fascinat de aceste fiinte, de puterea si brutalitatea lor. Pana la urma, in adancul nostru, suntem si animale si mi se pare ca varcolacii reprezinta exteriorizarea acelui animal din noi. Chiar daca suntem fiinte rationale, acel animal reprezinta puterea noastra fizica, simturile noastre cele mai ascutite si instinctul de supravietuire. Iar varcolacul as putea spune ca e tocmai apogeul acestor caracteristici in fiinta umana. Est omul cand este cel mai puternic, cel mai pregatit sa infrunte natura. Sa nu uitam si de blana care te protejeaza de frig si de urletul infiorator pe care il poti scoate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ungureanu Oana
    GFC: Oanaaa.
    uuu.oana@yahoo.com

    Pentru ca, sa zicem, imi place sa cred ca am depasit stadiul vampirilor, varcolacilor, shape-shifterilor, zanelor sau chiar al zanelor, o sa aleg o creatura supranaturala cu origine in mitologia greaca, si anume o gorgona. Desi trasaturile lor caracteristice precum privirile infioratoare, chipurile reci ce oglindesc numai rautate si dezgustul si repulsia pe care le starnesc nu mi se muleaza intocmai, as alege sa fiu o gorgona pentru o noapte. Desi sunt un arhetip al cruzimii si rautatii, totul este transpus intr-o imagine tenebroasa a feminitatii si a patosului. Trupuri delicate, suple si senzuale, o stransura de serpi in loc de par si, principalul lor atuu, simplele priviri care pot transforma pe oricine in stana de piatra.
    Sunt sigura ca si voi v-ati intrebat macar odata cum ar fi ca cei care nu sunt tocmai pe placul vostru sa intepeneasca, sa nu mai fie capabil sa va umbreasca zilele si, pe deasupra, sa o faceti cu niste ochi de culoarea verde smarald hipnotizanti.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.