Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 25 septembrie 2013

Strada de C'Arte

Am iesit astazi la plimbare, si pentru ca aflasem ca Biblioteca Centrala Universitara Carol I organizeaza Strada de C'Arte, un eventiment cultural care include si un mic targ de carte, mi-am zis ca nu pot sa nu trec pe-acolo.

Targul se afla pe o straduta in spatele bibliotecii (Strada Boteanu Nr 1), unde cateva "casute-biblioteci" isi asteapta cititorii. Prima mea oprire a fost la un stand interesant, plin de carti vechi. Initial crezusem ca este un anticariat, dar de fapt e vorba despre carti vechi de la biblioteca ce se dau gratuit. Am ochit cateva titluri interesante si nu mi-a venit sa cred ca pot pleca cu ele fara sa platesc nimic!


Apoi am trecut pe la "casutele" editurilor prezente: Tritonic, Humanitas, Trei, Rao, Curtea Veche... Zau ca as fi vrut sa plec acasa cu toate cartile. Spre norocul meu, Monica Ramirez se afla la standul Tritonic, asa ca am profitat de ocazie ca sa capat si un autograf pe Fantoma de pe lac. Si spre supriza si bucuria mea, Monica mi-a facut cadou un exemplar din Viata dubla la Venetia, de care i-am promis ca am apuc imediat (deci asteptati-va la o recenzie zilele astea!).


Mi-am mai imbogatit biblioteca si cu Eon, un SF de Greg Bear de la editura Trei, pentru ca descrierea, desi extrem de scurta, m-a captivat mai mult decat ar fi putut-o face un text mai lung. Cand citesti o fraza precum Un asteroid urias apare pe orbita Pamantului si interiorul lui contine lumi neasteptate care se deschid una in alta, cum sa nu vrei sa aflii mai multe?

Daca sunteti in Bucuresti si aveti cateva ore libere, targul e deschis pana pe 28 septembrie, asa ca nu-l ratati, pentru ca preturile sunt bune si cartile sunt superbe!

4 comentarii:

  1. Iai! Ce super! În momentul acesta sunt atât de frustrată că nu locuiesc în Bucureşti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu eu, se organizeaza targuri si eventimente si in alte orase din tara. Mai rar, adevarat, asa ca eu ma bucur ca sunt bucuresteanca, insa anunt toate evenimentele din tara de care aflu pe pagina de facebook a blogului :D

      Ștergere
  2. Multumim pentru gandurile frumoase. Va asteptam, pana sambata, 28 septembrie, sa va insotim si intr-un tur ghidat prin biblioteca, intre orele 19-21. Va asiguram ca nu veti regreta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te invidiez din nou și în plus planul meu de a fi la Gaudeamus toamna asta s-a dus pe apa sâmbetei, deși pe de alta parte mi-am făcut un prieten în București așa că pot profita oricând de ospitalitatea lui :))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.