Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 6 august 2013

Cum ar fi daca...?

Cum ar fi daca ar exista o alta planeta, mica si insignifianta, intre Mercur si Soare? Cum ar fi daca omul ar reusi sa evadeze de pe planeta lui natala si sa poata gasi o cale de a supravietui chiar si pe aceasta ipotetica planeta, Vulcan?
Sau cum ar fi lumea azi daca in locul lui Columb, chinezii ar fi descoperit America si ar fi colonizat-o? Sau daca Hitler nu s-ar fi nascut? Sau daca ar fi castigat el Al Doilea Razboi Mondial?

O noua planeta, Vulcan; o noua istorie, diferita de cea pe care o cunoastem... Niciuna nu exista decat in imaginatia unor oameni. Si acestia, folosindu-se de cea mai frumoasa unealta a omenirii, cuvantul, au reusit sa faca sa existe aceste lucruri si in mintea altora, in mintea cititorilor lor.

Numerele 7 si 8 din CPSF au ajutat la raspandirea acestor idei si in cadrul publicului romanesc. Timp de cateva ore, cat timp am citit cele doua reviste (prima, dedicata lumlor inframercuriene si a doua, ucroniilor sau istoriilor alternative), aceste idei au fost cat se poate de reale pentru mine. Cititi-le, si vor fi si pentru voi.


Sau veniti maine seara la terasa localului La un ceai ca sa discutam despre aceste idei si despre Cum ar fi daca...?, o intrebare aparent simpla, dar care are puterea de a crea noi realitati sau de a arunca o privire in viitor.

9 comentarii:

  1. Am tot citit despre aceasta colectie, dar inca nu am avut ocazia sa rasfoiesc numerele ei. Tinand cont de entuziasmul pe care il arati fata de serie probabil o sa o citesc in curand ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am citit numai de bine despre colectia asta si ma bucur ca au pus-o din nou pe tipar

      Ștergere
  2. Imi pare rau ca nu pot ajunge diseara. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca mai exista planete care nu au fost descoperite!!! nu am avansat inca atat de mult in tehnologie incat sa le exploram suficient nici pe cele descoperite asa ca de unde stim ca nu mai exista altele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, dar nu cred ca e cazul sistemului solar, pe care l-au explorat si fotografiat destule sonde de-a lungul ultimelor decenii.

      Ștergere
    2. pai la cate sisteme solare or fi pe acolo si cate lumi paralele mi se pare si normal sa nu fi descoperit inca tot

      Ștergere
    3. Te sustin aici :)) Catalina, sunt multe lucruri care mai trebuiesc descoperite si secrete ce stau ascunse chiar sub ochii nostrii. Mie mi-ar placea sa mai existe o planeta cu numele de Orion.

      Ștergere
  4. hm...daca Hitler nu s-ar fi nascut? Ar fi o pagina stearsa in istorie, caci cu bune si rele existenta atator oameni influienti au adus la dezvoltarea noastra sau a degradarii rasei umane depinde de perspectiva fiecaruia, dar reveind aici, imi place prezentarea acestei colectii, sau serii de carti, da mi-ar face placere sa o citesc , promite multe

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.