Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

duminică, 12 mai 2013

Carti... la firul ierbii!

Acum cateva zile, va invitam pe pagina de facebook a blogului la un eveniment organizat de Roaba de cultura si de editura Tritonic. Eu am participat, asa ca ieri seara, stand comod pe un petic de iarba din Herastrau, am luat parte la o discutie despre carti intr-un mediu mai noncoformist.


Tema aleasa a fost romanul de dragoste, si cine era mai potrivit sa vorbeasca despre asta daca nu Adina Speteanu si Monica Ramirez, doua autoare ale caror titluri se regasesc in colectia Casmir? Discutia a fost moderata de Bogdan Hrib care, desi s-a declarat mai degraba un fan al romanelor de actiune, a stat de vorba timp de o ora despre motivul pentru care iubirea e atat de prezenta in literatura.

"Toata lumea are nevoie de iubire", acesta a parut sa fie raspunsul unanim cu care trebuie sa fiu de acord. Pana la urma, nu de asta citim romane de dragoste? Fie pentru ca dorim sa petrecem cateva ore/zile intr-un univers paralel in care Fat Frumos chiar apare pe un cal alb sau pentru ca ne plac povestile de dragoste imposibile, cert este ca avem nevoie de dragoste in viata si in cartile noastre. Iubirea da sare si piper vietii si desavarseste cartile, indiferent daca sunt sau nu romane de dragoste.

Partea interesanta a intregului eveniment - evident, pe langa locatie - a fost faptul ca ni s-a oferit microfonul pentru a pune intrebari. Mai reticenti la inceput, pana la urma ne-am "dat drumul" si am aflat cate ceva despre iubirea... dintre autori si personajele lor! Si drept rasplata pentru intrebarile noastre, am primit carti semnate asa ca acum, alaturi de Crima la timpul trecut, in biblioteca mea troneaza Traficantul de umbre, de care urmeaza sa ma apuc cat de curand.

Daca ati ratat intalnirea "la firul ierbii", o sa aiba loc una identica peste doua spatamani, insa de data aceasta, tema va fi romanul fantasy, horror sau thriller. Asadar, aduceti-va o paturica de picnic si... sa discutam despre carti!

3 comentarii:

  1. Cred ca a fost ceva foarte placut sa fii in aer liber si sa poti discuta despre ceea ce iti place. O adevarata relaxare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, mai ales ca a fost o vreme superba, era senin si racoare :) Daca poti, incearca sa treci pe-acolo pe 25 mai ;)

      Ștergere
  2. ce e mai frumos decat o discutie despre carti in aer liber?! o adevarata oaza de liniste si relaxare! bravo tie ca ai ocazii de acest fel!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.