Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

duminică, 28 aprilie 2013

Oblivion (Planeta uitata)


De cand am vazut prima data trailerul, am stiu ca nu o sa ratez filmul asta. In primul rand, e cu Tom Cruise si inca n-am gasit un actor care sa alerge mai sexy ca el. Si ca sa ofer si un argument ceva mai obiectiv, povestea e captivanta. Pe mine m-a vrajit inca de la prima fraza: Is it possible to miss a place you've never been? To mourn a time you've never lived? (E posibil sa-ti fie dor de un loc in care n-ai fost niciodata? Sa jelesti dupa un timp pe care nu l-ai trait?) Cum sa nu vrei sa afli despre ce e vorba? Si apoi, cuvintele magice They lied to you rostite de maestrul narator Morgan Freeman... Cum sa nu vrei sa afli care e adevarul?

Asadar aveam asteptari mari cand am fost sa vad Oblivion. N-am fost dezamagita. Vizual, e un film magnific. Efectele speciale sunt prezente in fiecare scena, insa sunt atat de bine facute incat uiti ca nu e real si te pierzi in aceasta lume a viitorului. In plus, peisajele sunt magnifice, e un contrast excelent intre ideea ca lumea a fost distrusa si frumusetea virgina a lumii pe care ti-o arata.

Povestea in sine nu m-a dat pe spate, cu o singura exceptie mi s-a parut previzibila, insa actorii au fost extraordinari. Practic, 4 actori au facut singuri tot filmul. Cu putina subiectivitate, pot sa zic ca au fost 5, desi Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister din GoT) nu prea face nimic deosebit. Insa ceilalti au fost mai mult decat suficienti pentru un film despre ultimii oameni ramasi intr-o lume distrusa. Si da, Cruise alearga in continuare la fel de bine, desi mai putin, pentru ca are o gramada de masini smechere cu care sa se deplaseze.

All in all, daca vreti sa va clatiti ochii cu un film numai bun sa va gadile placut nervul optic, atunci asta e filmul pe care vreti sa-l vedeti!

2 comentarii:

  1. Awesome! Trebuie să îl văd :). Pare grozav.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu imi place, si nici tom cruise nu cred ca se potriveste prea bine in acest rol!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.