Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 19 februarie 2013

Recenzie: Paranormal de Kiersten White

Paranormal a fost scrisa intr-o perioada in care ieseau pe banda rulanta carti fantastice pentru adolescenti. Sa fi original intr-o asemenea perioada mi se pare o provocare destul de mare. Kiersten White i-a facut fata si a reusit sa scoata o carte care m-a fascinat prin creaturile noi pe care le introduce si prin istoria lor care nu este dezvaluita dintr-o data si chiar in final, ramane misteroasa, fasciand astfel cu atat mai mult.

Rezumat:
Cand avea 8 ani, Evie a descoperit ca are un dar: poate vedea dincolo de farmecele creaturilor paranormale, vazandu-le asa cum sunt cu adevarat. Fiind orfana, Agentia Internationala de Securitate Paranormala a cooptat-o cu atat mai usor, oferindu-i un camin. Insa desi nu se considera decat o persoana normala care poate face un lucru deosebit, Evie va afla ca lucrurile stau chiar pe dos: este o fiinta paranormala care pare normala. Din acel moment, va trebui sa afle cat mai repede ce e ea cu adevarat, altfel risca sa-si piarda viata sau chiar mai rau, sa devina o ucigasa.

My view:
In primul rand, imi plac cartile in care lumea supranaturala cuprinde toate creaturile din mituri si legende, asa ca mi-a placut acest aspect al romanului, mai ales ca vampirii si varcolacii respecta mitologia clasica, iar restul creaturilor sunt nu doar enumerate, ci se si vorbeste despre abilitatile si stilul lor de viata, lucru pe care il apreciez mereu.

Insa Kiersten White nu se opreste aici, ci aduce in prim plan o noua specie: silfii, care in cadrul lumii paranormale sunt o mare necunoscuta. Pe langa descrierea lor fizica, mi-a placut enorm modul cum se jucau cu oamenii, cum pareau sa fie niste creaturi usor de controlat, in timp ce isi urmau propiile planuri. V-as spune mai multe despre ei, dar nu vreau sa va rapesc din placerea de a le decoperi civilizatia pagina cu pagina. Mai adaug doar faptul ca descierea din final a lumii vazuta ca fiind efemera este absolut superba.

In plus, mi-a placut intepatura la adresa romanelor "scoase pe banda rulanta" despre care vorbeam la inceput:
-La scoala sunt multi paranormali? Vampiri?
Arianna a pufnit.
-De ce naiba s-ar duce un vampir la liceu?
Mentionez ca Arianna e vampir... Genial sau ce?

Oricum, daca descrierea de pe spatele cartii nu a fost de-ajuns ca sa vreti cartea, atunci sper ca recenzia mea sa va convinga sa mergeti la librarie sau sa imprumutati cartea, pentru ca merita citita, macar pentru nota de originalitate pe care o aduc silfii!

Multumesc pentru aceasta carte sponsorului nostru, libris.ro, o librarie online de unde va puteti comanda carti online la preturi exceptionale si unde puteti gasi si carti in engleza, ca sa va bucurati de povesti in limba in care au fost scrise!

15 comentarii:

  1. mai, nu stiu ce sa zic, mi se pare interesanta, eu ador tot ce e legat de mitologie! e frumoasa, cred!

    RăspundețiȘtergere
  2. uh ce as vrea sa o citesc! :| am imprumutato odata dar a trebuit s-o returnez fetei de la care am luat-o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce aiurea...trebuia sa ti-l lase daca tot ti-o imprumutase, sa ai timp sa o citesti

      Ștergere
  3. aa nu ,eu am vrut sa i-o dau inapoi deoarece nu stiu de ce incepea sa se deprind foile -sa vezi ce calitate au- si decat sa ramana fata cu foile in mana am preferat sa io dau inapoi . nu am vrut sa-mi bat joc de cartea eu cum nu vreau nici atii sa faca cu ale mele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, ce aiurea, nu ma asteptam de la niste carti noi sa avem parte de asemenea surprize...nici eu nu suport sa se desprinda copertile

      Ștergere
    2. Si eu am ramas surprinsa , cartea e cumparata cand a aparut , si n-a stat fata s-o frunzareasca in fiecare zi , e citita o singura data . Pacat

      Ștergere
    3. La mine n-au fost astfel de probleme, cartea e "solida" si nu da semne de uzura... :-??
      Dar stiu cum e cand imprumuti carti, eu sunt oricum grijulie cu cartile mele, dar cand imprumut parca umblu cu portelanuri, de teama sa nu se intample ceva :))

      Ștergere
    4. :)) de cartile mele n-are voie nimeni sa se atinga :)) cand ma uit la biblioteca sunt asa mandra :))

      Ștergere
    5. nici eu nu prea imprumut altora si nici de la altii, in schimb am o carte imprumutata de la biblioteca facultatii si ma simt aiurea cu ea, ma uit sa nu ii fac ceva ca la ochii din cap

      Ștergere
    6. Eu mai imprumut prietenilor carti din cand in cand, desi am si eu cateva romane pe care nu le-as scoate din casa cu niciun chip! :))

      Ștergere
    7. Am o singura prietena carei ii dau cartile mele in restu nimeni

      Ștergere
  4. Frumoasa recenzie!!Am si eu cartea,dar in format pdf.Inca nu am apucat sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. o pierdere de timp aceasta serie si paranormal si supranatural, am citit supranatural chiar daca e vol 2 fiindca citisem recenzia primului volum si stiam personajele! mi s-a parut o porcarieeeeeee

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am citit inca al doilea volum, dar primul chiar mi s-a parut putin diferit fata de ce e pe piata. Nu mult, nu pot sa spun ca e marele roman al secolului, e tot o chestie slabuta pentru adolescenti tineri, dar e mai buna decat multe altele de acest gen.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.