Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 9 octombrie 2012

Once Upon a Time




Stiti toate acele basme din copilaria noastra, pe care voiam sa le ascultam iar si iar si in lumea carora doream sa ajungem? Cum credeti ca ar fi ca, in schimb, acele personaje sa ajunga in lumea noastra?



Raspunsul e: "trist, foarte foarte trist". Sau, cel putin acesta este raspunsul oferit de serialul Once Upon a Time, unde personajele de basm au ajuns in lumea noastra deoarece Regina, mama vitrega a Albei ca Zapada este atat de furioasa ca a fost invinsa incat arunca o vraja care sa-i duca pe toti locuitorii intr-o lume fara magie si, mai ales, fara finaluri fericite. Aparant, aceasta lume este lumea noastra, unde ajung cu totii fara nicio amintire despre cine au fost in basme.

Doar ca in acest oras exista un baietel, Henry, fiul adoptiv al Reginei, care are o carte intitulata Once Upon a Time care spune povestea blestemului Reginei si care face legatura intre persoanejele din carte si persoanele din oraselul Storybrooke, unde au ajuns cu totii. Din carte afla ca exista cineva care ii poate salva si o gaseste pe Emma, mama lui biologica si fiica Albei ca Zapada, care este si cea care ii va salva pe toti. Doar ca Emma nu crede nimic din ce spune Henry. Totusi, se ataseaza de baiat si ramane in oras. (Apropo, pentru fanii serialului House MD, Emma e jucata de Jennifer Morrison aka Cameron)


(De la stanga la dreapta: Alba ca Zapada, Emma si Regina)

Primul sezon prezinta in paralel povestile unor personaje din lumea basmelor si din lumea reala, aratand simultan modul cum Emma ii ajuta sa-i gaseasca macar o bucatica din fericirea "happy-end"-urilor pierdute, in timp ce Henry incearca s-o convinga ca oamenii din Storybrooke sunt intr-adevar personaje din povesti si ca ea trebuie sa-i salveze. Apar persoanej celebre precum Belle (Frumoasa, din Frumoasa si Bestia), Scufita Rosie (a carei poveste a fost usor schimbata, devenind cu adevarat geniala), Pinocchio, un Duh al Lampii, Rumplestiltskin (pe care eu il iubesc enorm - nu pentru aspect, nu e vreun sex simbol, ci pentru povestea personajului, care e superba). De asemenea, unele personaje secundare din basme primesc si ele povestea lor, precum Grumpy, unul din cei 7 pitici sau Jimminy Cricket al lui Pinocchio.

Sezonul doi a inceput pe 30 septembrie si avand in vedere ca serialul e addictive, normal ca l-am vazut si am ramas "oau" pentru ca nu mi-am putut imagina ce putea urma. Abia astept episodul urmator si va recomand si voua serialul pentru ca va schimba complet modul in care priveati personajele de basm (plus ca Vanatorul din povesta Albei ca Zapada e foarte bun... if you, girls, know what I mean!).


Nota: Dupa ce am postat, am vazut ca acesta este articolul cu numarul 500! Asadar, profit de ocazie pentru a va multumi tuturor celor care ne-ati fost alaturi, pentru ca fara voi n-am fi ajuns niciodata atat de departe! Multumim ca ne ajutati sa mentinem blogul viu, ne provocati zilnic sa dam tot ce-i mai bun in noi si ca va place ceea ce scriem despre lucrurile pe care le iubim. Si apropo de ceea ce iubim, sunt extrem de incantata ca articolul 500 s-a intamplat sa fie exact despre unul dintre serialele mele preferate!
Inca o data, va multumim!

21 de comentarii:

  1. Cat de mult imi place serialul! Felicitari ca ati atins acest numar si felicitari pentru blog, este chiar dragut

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu l-am descoperit de curând, deocamndată am văzut 5 episoade şi îmi place tare mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu-l stiam dar mi-as dori foarte mult sa-l vad imi trezeste curiozitatea

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite-te, chiar merita. E gandit inteligent, te suprinde mereu si e relaizat bine si din punct de vedere al decorului si efectelor vizuale ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. atunci cu siguranta va fi o placere sa-l vizionez

    RăspundețiȘtergere
  6. serialul e ok, dar chiar iti place gold/rumple? e mai rau ca regina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar stie sa fie rau ceea ce putini stiu cu adevarat in filme

      Ștergere
    2. Imi place pentru ca nu mi se pare rau. Mi se pare ca stie ce vrea si ca nu se jeneaza sa manipuleze sau santajeze oamenii ca sa-si vada dorintele implinite. A obtinut puterea si acum profta de ea. Jos palaria!

      Ștergere
  7. Primele 2 episoade din al doilea sezon nu au făcut decât să îmi redeschidă apetitul pentru fantasy și pentru serial.
    Deși mă temeam că nu vor mai fi multe de spus odată ce adevărul a fost dezvăluit la finalul sezonului 1, se pare că scenariștii au găsit noi resurse de exploatat și noi povești. Astfel există trei noi personaje: Phillip, Aurora și Mulan, iar câteva personaje secundare revin în atenție: Pălărierul nebun și Pinnochio.
    De asemenea sunt intrigat de lipsa unui răspuns în privința lui Dr. Whale - ce personaj o fi?
    De asemenea nu înțeleg teama lui Gold de a părăsi Storybrooke? Atât el cât și Regina nu ar trebui să pățească nimic odată ce trec hotarul deoarece tot timpul au fost conștienți cine sunt.
    Finalul episodului 2 ne lasă cu o groază de întrebări: ce teritoriu e acela în care au ajuns Emma și Mary Margaret? Ce terori trăiesc în Enchanted Forrest? Ce plănuiește Cora? Ce preț va plăti Regina pentru că a folosit magia?(every magic comes with a price)- Gold i-a dat cartea mult prea ușor.
    Probabil v-om afla mai multe de mâine încolo, când va apărea episodul 3.

    Felicitări pentru postul 500! Felicitări și pentru temă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am flst la fel de incantata (si placut surprinsa) ca regizorii au gasit inca destule subiecte de exploatat ca sa iasa un sezon 2 la fel de bun ca primul.

    Cat despre Rumple si Regina, cred ca acum bariera ii afecteaza si pe ei, pentru ca desi blestemul nu-i afecta, acum blestemul a fost rupt si sunt toti in aceeasi oala. Adica, nici inainte nu puteau pleca, chiar daca isi aminteau...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiam de existenta acestui serial. acum aflu pentru prima data. cerd ca o sa il vizionez cand am timp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tot de curand am aflat de aceste serial de fapt chiar aici pe blog

      Ștergere
  10. oh,am auzit multe despre acest serial:)),si combina foarte mult uneele povesti,eu am vazut de exemplu o gramada de variante a filmului Alba ca zapada:))si m-au amuzant:X

    RăspundețiȘtergere
  11. regina asta trebuie neaparat cunoscuta

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot spun ca o sa-l vad si eu candva.Sper sa fie macar in vacanta de iarna:)).
    La cat mai multe postari fetelor ;;)

    RăspundețiȘtergere
  13. eh momentan urmaresc frumoasa si bestia care imi place foarte mult,dar poate,candva o sa urmaresc si acest serial pentru ca pare foarte interesant si frumos

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu tot m-am tinut sa ma uit la acest serial, dar niciodata nu am apucat . Nu am habar , dar intotdeuna intervine cate ceva :))

    RăspundețiȘtergere
  15. o sa caut si eu frumoasa si bestia imi place titlul

    RăspundețiȘtergere
  16. am vazut primul episod si nu prea mi-a placut....o sa mai incerc odata cand am timp! acelasi lcuru l-am patit si cu TVD, m-am uitat la primul episod si nu mi-a placut, nu avea acel ceva care sa ma atraga, a urmat apoi o perioada in care nu am vrut sa mai incerc sa-l vizionez, iar in cele din urma m-am hotarat sa-l vad, si intr-o luna de zile am reusit sa ajung la episodul prezent din sezonul 4, vizionand toate cele 3 sezoane din urma si cateva episoade din sezonul actual, si nu sunt dezamagita ca am incercat sa il vizionez din nou. Stiti la ce concluzie am ajuns, ca depinde de starea in care ma aflu atunci cand ma hotarasc sa citesc o carte sau sa vizionez un serial/film, care poate pe moment nu imi place, de aceea revin mereu la el in speranta ca poate a 2a incercare nu are moarte, iar de cele mai multe ori nu are, asa ca o sa incerc sa pun in practica aceeasi strategie si cu acest serial, poate cine stie, a doua oara o sa ma atraga si o sa fie cu noroc:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam ai dreptate eu insa n-am ramas impresionata de TVD si inca ma lupt cu primul sezon

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.