Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 15 august 2012

Book Lovers Challenge #15

Scrie o scrisoare unei autoare căreia vrei să îi transmiți ceva.

Pai nu stiu ce as putea sa scriu unui autor, desi am vorbit cu unul american acum vreo trei luni, iar mailul pe care i l-am scris suna ceva de genul:

Garry, stiu ca esti ocupat si ca probabil nu o sa-mi raspunzi, insa ultima data cand am vorbit, mi-ai spus ca pot sa apelez la tine pentru orice nelamurire pe care o am legat ce munca mea. Nu prea stiu foarte bine limba engleza, dar invat din propriile mele greseli, astfel prefectionandu-ma zilnic. De cateva zile tot incerc sa imi astern pe hartie gandurile si de fiecare data am esuat. Nimic din ce vreau nu-mi iese, iar singurul lucru bun din ce am facut pana acum e ca nu am incarcat memoria calculatorului cu prostii. 

Love Duca. 

Ceva de genu asta i-am scris lui Garry King, un autor genial de romane politiste. Adica sa scrii o scrisoare unui autor este aproape imposibil. Nu poti sa scrii scrisori gen: "sunt un fan ahiat, vreau sa ne casatorim" asa cum scriu fanii unui star de cinema sau pop star. Pur si simplu aici esti intr-o lume in care sfaturile patroneaza si unde nu totul este asa de simplu. Poti sa ii lauzi munca, dar nu foarte mult ca apoi va crede ca esti un lingusitor si asa mai departe. Asa ca cel mai bun mod de a-i aprecia atat munca, cat si pe el ca persoana este sa il transformi intrt-un fel de mentor, fara insa a-i povesti prea multe detalii in cazul inc are ai o idee despre o lucrare noua. Sau pur si simplu sa ii iei un interviu prin care iar iti demonstrezi aprecierea.

15 comentarii:

  1. o scrisoare dragutza!!!sper ca ti-a raspuns:D
    app. ai o leapsa de la mine;) nu stiu sigur daca completezi lepse de genu,dar...
    http://justonelastdance-lostindr3ams.blogspot.ro/2012/08/leapsa-muzicalax.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim ca te-ai gandit la noi!
    Intrebarile sunt chiar interesante, o s-o preluam (eu una sigur, s-ar putea sa raspunda si Andra, daca vrea), dar dupa ce terminam cu Book Lovers Challenge :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare o idee geniala sa poti apela la profesionisti(ca sa zic asa) pentru sfaturi legate de munca si de creatiile tale:).

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  4. Și cam cât durează până primești un răspuns de la el?
    Brandon Sanderson (autor fantasy continuatorul seriei Roata Timpului a lui Robert Jordan) zicea la un moment dat că are vreo 6000 de mailuri în inbox, dar că răspunde tuturor chiar dacă o face cu întârziere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai cam in vreo doua zile mi-a raspuns si asta pentru ca avea idee cine sunt (am vorbit foarte mult pe twitter). Deci va dati seama ce nebunie e acolo.

    RăspundețiȘtergere
  6. desi in viata merg dupa principiul incercarea moarte nu are , nu stiu daca as avea suficient curaj sa scriu unui scriitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu stiu daca am curaj sa scriu vreodata unui autor

      Ștergere
  7. Ce pot spune ? Chiar nu am civinte . Nu m-am gandit nicodata sa iau un interviu cuiva , mai ales unei personalitati , eu fiind si genul de persoana mai timida . Insa cred ca trebuie sa ai cu adevarat curaj sa incerci sa intri in vorba cu cineva fara a parea un fan disperat :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred că asta ar fi marea dilemă: cum convingi scriitorul respectiv că îți place munca lui foarte mult dar nu ești „cel mai disperat dintre fanii disperați”?
    După ce se trece de partea asta totul ar trebui să meargă ca pe roate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar daca ai gasit formula magica sa abordezi scriitorul tot iti mai trebuie si aplombul/ curajul sa il abordezi. Cred ca o personalitate puternica ajuta mult sa iti atingi scopul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da ! Dar chestie este ... cum sa te faci remarcat , in primul rand . Adica probabil primeste sute de e-mailuri pe zi , si poate nici nu se uita la toate . Cred ca aici e vorba si de putin noroc :)

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte reusita scrisoarea mi-a placut

    RăspundețiȘtergere
  12. It is the best!
    Foarte draguta, eu nu as avea curajul sa trimit o scrisoare, nici macar sa fac una:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Depinde cu i-as trimite scrisoarea dar sa stii ca imi place mult sa scriu scrisori, inca corespondez cu prietenii mei plecati afara si prefer scrisorile mailurilor, le simt mai aproape.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu m-am gandit cui i-as scrie si de ce, stiu doar ca am avut curaj sa-i scriu cu engleza mea nu tocmai buna, anul trecut, unui regizor din Austria, in legatura cu o piesa de teatru de-a mea, si am avut emotii cand mi-a raspuns:D omul fiind un mare geniu in acest domeniu

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.