Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 26 iunie 2012

Concurs Drood

Va povesteam zilele trecute despre Drood, un nou roman scris de Dan Simmons si publicat la editura Nemira. Din comentariile voastre, parea ca nu sunteti familiarizati cu acest autor, dar ca descrierea v-a facut curiosi.

Cu sprijinul Nemira, unul dintre voi va avea acum ocazia sa castige un exemplar din acest roman. Tot ce trebuie sa faceti este sa raspundeti - intr-un comentariu la aceasta postare - la intrebarea:
Care este autorul tau preferat si de ce?
Data limita pentru inscrierea in concurs este 4 iulie. Castigatorul va fi afisat pe data de 5 iulie.

Mult succes tuturor!

PS: Gasiti o scurta prezentare a cartii pe blog, aici si o recenzie pe blogul Nemira, aici.

17 comentarii:

  1. Karl May, pentru ca fiecare carte a lui pe care am citit-o, reusea sa ma tina in suspans si de cele mai multe ori se intampla se adorm cu ea in mana, la te miri ce ore tarzii din noapte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Grea intrebare...si totusi o sa incerc sa ma rezum la un singur nume:Richelle Mead...desi Stephenie Meyer este prima autoare care m-a introdus in aceasta lume magica fantasy.Revenind...De ce?Pentru ca mie personal R.M. mi se pare o autoare super-mega-extra geniala.Cartile ei sunt o oaza de suspans,intriga,senzualitate,frumusete,mister.La toate acestea se adauga acel amalgam de sentimente,care te cuprind si pe tine si te introduce in poveste.Pe teme de iubire carora li se subordoneaza cele despre viata,cu problemele de zi cu zi...chiar daca personajele nu sunt tocmai umane.
    Bine deja incep sa va calc pe nervi...prin acest commentariu mare.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Kelley Armstrong este autoarea mea preferata din prezent. Mi-a placut foarte mult seria Fortele Raului Absolut, poate si pentru ca am inceput sa citesc acest gen de carti pornind de la aceasta scriitoare. Voi incerca sa mai fac rost si de alte carti scrise de aceasta autoare.
    Multumim pentru concurs!

    RăspundețiȘtergere
  4. Autorul meu preferat este Zola, pentru ca toate scrierile lui m-au impresionat in primul rand prin faptul ca sunt "reale": Zola nu se joaca, el prezinta societatea contemporana lui asa cum era ea in realitate, murdara, vulgara, sinistra pana la absurd, chiar letala, pentru clasele sociale inferioare... Toate operele lui sunt aproape "stiintifice", in sensul in care, inainte de a le scrie, Zola se documenta serios, facea o ancheta sociala... Prin urmare, personajele lui sunt clare, puternice, individualizate, unice... La toate astea se adauga un stil de scriere original, frapant, care te face sa nu lasi cartea din mana pana ce nu o vei fi terminat-o! Da, cartile care te introduc intr-un univers aproape de perfectiune sunt placute, dar uneori mai e nevoie si de cineva care sa te plezneasca cu adevarul peste fata...mai ales din moment ce societatea de azi nu e cu nimic superioara celei contemporane lui Zola!

    RăspundețiȘtergere
  5. Autorul meu preferat este J.R.R.Tolkien, deoarece a reusit sa creeze o lume noua, cu o istorie si o mitologie fascinanta pornind de la zero. A creat balade si poeme, cantece de lupta si povesti superbe. Legendariumul sau este atat de complex si de captivant incat ar fi trebuit sa mai traisca inca un deceniu pentru a defini totul si a raspunde la toate intrebarile cititorilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte greu sa aleg doar unul dintre multii scriitori care m-au incantat, dar, de data asta, as opta pentru Robin Cook. Imi place cum scrie, imi place genul abordat si imi place felul in care combina faptele medicale si fantezia, rezultatul fiind o serie de carti-bestseller.

    RăspundețiȘtergere
  7. Autorul meu favorit este Guillaume Musso pentru ca stie atat de bine sa potriveasca cuvintele incat dupa ce termini de citit o carte scrisa de el, iti ramane in minte o adevarata lectie de viata. Prin intermediul cartilor lui reuseste de fiecare data sa transmita un mesaj, spre deosebire de alte carti moderne. Si il apreciez nespus de mult pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. M`e greu sa decid care este autorul meu preferat. Fiecare m`a fermecat si si`a gasit un loc in inima mea, dar pana acum Charlaine Harris mi`a captat atentia cel mai mult si m`a tinut in suspans odata cu fiecare carte pe care am citit`o.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-e foarte greu sa aleg un scriitor preferat, dar o sa o aleg pe Sara Shepard. Autoare a numeroase povesti ce imbina horrorul cu misterul, crime dificil de rezolvat, de regula de prtagonisti de gen feminin,condenseaza limbajul cotidian, cu caractere demne de urmat si puncte culminante care te tin ca pe ace. Ce sa mai...intr-o zi vreau sa scriu si eu la fel de bine ca Sara

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am indragostit de munca lui Jane Austen, când aveam 17 ani. Am citit celebrul roman "Mandrie si prejudecata", care ma făcut să citesc mai multe romane ale ei. Am iubit personajele femei din cărţile ei. Am visat ca voi fi o femeie puternică, care se va indragosti nebuneste asemenea personajelor lui Jane
    Jane Austen a fost cu siguranţă un mare romancier.... Ea a scris de multe ori ceea ce a trait , despre clasa de oameni din care facea ea parte Din limbajul folosit se vede ca a fost o doamnă educată romantica. Cartile ei sunt populate de eroi si eroine cu aventuri minunate ;în romanele ei nu intalnesti mari criminali si crime ascunse, ea nu ne spune nimic, dar ne plasează.. într-un cerc de domni şi doamne, în timp ce actiunea incepe incet , incet sa se deruleze .

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Concursul s-a incheiat. Gasiti rezultatele aici (click).

    Felicitari tuturor participantilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari castigatorilor dar si participantilor, chiar am aflat autori noi cu ajutorul acestei postari

      Ștergere
  13. Am ratat concursul :((
    Data viitoare :)

    RăspundețiȘtergere
  14. ce rau imi pare ca nu v-am descoperit la timp, si pe mine m-ar fi tentat aceasta carte

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.