Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 12 aprilie 2012

Jocurile Foamei - filmul (impresii)

By Andruska:
La filmul "Jocurile Foamei" am fost, am vazut si... Si mie mi-a placut. Nu stiu cum am facut reusita asta, dar intr-un final, am fost Duminica 8 Aprilie si l-am vazut impreuna cu Ghanda. Publicul a fost linistit si am putut sa savurez filmul din plin.
Mi-a placut pentru ca respecta cartea dar si pentru suprizele pe care le-a avut. Nu tot timpul Kanits a fost in prim plan, ci l-am vazut pe Gale in suferinta sa in timp ce era departe de ea, dar si cum sunt create Jocurile Foamei si cine este papusarul din culise. Iar surpriza surprizelor, este ca Presedintele Snow a aparut mai des decat in carte, atat in particular, cat si in public.
Dar in ciuda faptului ca prin film ma vazut suferinta, teama, bucuria si restul sentimentelor, prefer cartea unde eu sunt papusarul si cel care vede actiunea asa cum vrea el, deci inca odata cartea bate filmul.
Actorii au fost selectati cu grija si reflecta personajele pe care le interpreteaza, motiv pentru care producatorul are o bila alba din partea mea, DAR....
Nu mi-a placut ca nu s-a respectat scena din carte in care Peeta are proteza. In film a ramas cu picorul intreg, iar Katnis nu a sursit de o ureche.
Iar scena mea favorita, cea in care Rue moare, (o prefer pentru ca este atat de emotionanta si....very touching) a fost respectata cu sfintenie, deci bravo lor.
Per total, filmul a fost bun si din partea mea primeste 3 din cinci stelute. Bravo actorilor, producatorilor si tuturor celor care au participat la crearea lui.


By Ghanda:
"Dupa cum spunea si colega mea, dupa ce mi-a tras clapa de cateva ori, am reusit intr-un final sa ne intalnim ca s-o duc sa vada The Hunger Games

In primul rand, mi-a placut atmosfera din sala. Nu stiu daca a fost noroc, dar toti spectatorii din jurul meu - nu prea multi, de altfel - pareau familiarizati cu ce se intampla si nu o data i-am auzit facand scurte remarci - in soapta, in limita bunului simt, nu m-am simtit nicio clipa deranjata - care aratau ca sunt alaturi de persoanje.

Filmul in schimb a fost mai slab decat atmosfera. Da, actorii au fost ok alesi. (Aproape dansam de fericire cand am auzit comentariile de dupa ale unor tinere care ma indoiesc sincer ca stiau de existenta cartilor. Se mirau ca Peeta poate fi atat de - citez - "oribil" si il aclamau pe Gale. Si desi actorii m-au lasat amandoi rece, m-am bucurat ca exista mai multi oameni in coltul lui Gale, care din punctul meu de vedere merita toata stima, lauda si normal, fata). Si da, efectele speciale au fost bune. Dar filmul in sine a fost prost gandit. Spre exemplu, in timpul halucinatiilor provocate de veninul viespoilor-copoi, Kat isi aminteste moartea tatalui ei. Cei nefamiliarizati cu cartea nu inteleg scena. Mai rau, scena cruciala pentru relatia dintre Kat si Peeta, cea in care el ii ofera paine, e vaga, neclara si de neinteles pentru cine n-a citit cartile (Am prieteni care au vazut filmul inainte sa citeasca seria si n-au inteles niciuna dintre scene).

Asadar, pentru mine, filmul a fost o dezamagire. Si o blia neagra in plus i-a adus faptul ca Peeta nu moare! (Sincer, il detest. Daca l-ar fi omorat, imi retrageam orice critica). Asadar, un film pe care nu-l recomand celor care au indragit seria Jocurile Foamei."

8 comentarii:

  1. Raspunsul la afirmatia de pe poster: "Toata lumea va urmari Jocurile Foamei...sau NU". Cred ca am mai zis asta undeva, dar filmul mi se pare la fel de comercial ca Twilight, mai ales ca primul roman nici nu s-a racit bine de la tipar ca au si aparut toate cartile din trilogie si astia au si facut filmul. Un film care merita respectat e un film gandit si muncit in 2-3 ani,nu in jumatate de an ca sa iasa banu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am fost la cinema special pentru filmul asta, desi nu ma incanta deloc. Prefer sa stau acasa, cu laptopul in brate, e mai usor de urmarit filmul decat la cinema, unde esti coplesit de sunete, efecte, etc. Si l-am vazut, stiind foarte bine despre ce e vorba, cu toate ca nu citisem cartile. Nu m-a impresionat deloc. Ce am remarcat a fost faptul ca urechile mai aveau putin si-mi bubuiau din cauza sunetului dat la volum maxim. Nu am inteles mare lucru din film, cum spuneai si tu, Ghanda. Dupa parerea mea, filmul e unul prost, da. N-au reusit sa lege scenele foarte bine si nici sa redea atmosfera din carte, pe care am citit-o dupa doua saptamani de la vizionarea filmului. Dar fratelui meu i-a placut, a zis ca de mult nu a mai fost asa captivat de un film. Pesemne ca de vina e faptul ca el nu stia de la bun inceput la ce film il tarasc cu mine:)) Dupa ce am citit cartile, care apropo sunt de un milion de ori mai bune ca filmul, am inteles in sfarsit ce si cum. Dar pana atunci, eram pe dinafara.:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi am vreu de nenumarate ori sa vad filmul , am spus pas. Cel putin pana termin de citit cartile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Filmul a fost superb! Mi-a placut enorm! Dar cartea e de doua ori mai buna! <3

    RăspundețiȘtergere
  5. am adorat filmul...si cartile...am luat primul volum camnd era 10 lei la Nemira...am zis ca n-am ce pierde..si apoi le-am luat si pe celelalte....de mult nu m-a impresionat o carte asa cum a facut-o jf

    RăspundețiȘtergere
  6. Filmul nu mi-a placut. Cartile sunt superbe in schimb.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-am propus , sa nu ma uit la film pana ce nu citesc cartile :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu nu stiu daca imi place, cerd ca zilele astea o sa ma uit la film si daca imi place imi cumpar si romanele

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.