Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 11 februarie 2012

Naluca si Naucul (Naluca si Naucul #1)

De la o vreme incoace, vampirii nu mai sperie pe nimeni, varcolacii sunt visul oricarei fete, ingerii cazuti misuna prin gandurile adolescentelor... Mai nou si zombii si-au gasit inima pierduta in moarte. Ei bine, e randul fantomelor sa faca un pas inainte si sa fie protagoniste intr-o poveste de dragoste. Nalucul si Naluca, primul volum din seria cu acelasi nume scrisa de Stacey Kade, prezinta iubirea care se infiripa intre un muritor si o stafie.

"După o întâlnire mult prea „intimă” cu un autobuz, Alona Dare îşi schimbă statutul de Regină a Balului în… Regină a Morţilor.

Prinsă sub formă de fantomă în lumea viilor, aşteaptă cu nerăbdare, dar în zadar, lumina aceea orbitoare care să vină să o ia şi să o ducă în paradis – o plajă cu nisip alb, unde totul e gratis, de la un mojito fără alcool până la o diversitate nesfârşită de pantofi.

Din păcate, la scurt timp după moartea ei, descoperă că de fapt lumea nu o plăcea chiar atât de mult pe cât crezuse, iar prietena sa cea mai bună se grăbise să îl consoleze pe iubitul ei într-un fel cât mai… palpabil şi mai public posibil! Şi ăsta e momentul în care Will Killian, un ratat ciudat care se poartă ca un fraier, o vede şi râde de ea.

Will pare într-adevăr ciudat, dar cine n-ar fi la fel dacă ar putea să audă şi să vadă morţii tot timpul? Will a încercat mereu să-şi ascundă abilităţile, dar de data asta are de-a face cu o fantomă grozav de încăpăţânată şi obişnuită să obţină întotdeauna tot ce vrea. Şi, pentru că se pare că el e singurul care o poate ajuta pe Alona să ajungă în paradis, cei doi încheie un pact: în schimbul ajutorului lui, ea să-i fie călăuza-spirit în relaţiile lui cu fantomele şi să-l ajute să reziste în confruntările cu directorul liceului, pentru ca în final să poată absolvi cu bine şi să plece departe, într-un loc unde nu există fantome şi psihiatri.

Şi astfel începe povestea lor, spusă într-un ritm alert şi amuzant, şi plină de situaţii neprevăzute, cu o poveste de dragoste „interzisă” şi chiar cu o doză mister. Will are umor, Alona o minte ascuţită şi o limbă încă şi mai ascuţită, ceea ce face un deliciu din dialogurile lor. Spusă din ambele perspective, cartea e minunat scrisă, într-un fel inteligent şi totodată emoţionant."

5 comentarii:

  1. Nu prea imi place cum au tradus titlul.. in orice caz, am citit prima parte [ in engleza de pe amazon] si pare interesanta. Cred ca o voi cumpara...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici mie nu imi place cum au tradus titlul, dar in rest cartea e foarte draguta.

    RăspundețiȘtergere
  3. stiti cumva daca (si cand) va aparea volumul doi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Deocamdata nu se stie nimic despre volumul 2, dar eu cred ca nu e o problema de "daca", ci doar de "cand". Asadar, cand o sa avem vesti, o sa le anuntam pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  5. o sa apara si volumul doi, probabil in 2013

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.