Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde.
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 11 februarie 2012

Naluca si Naucul (Naluca si Naucul #1)

De la o vreme incoace, vampirii nu mai sperie pe nimeni, varcolacii sunt visul oricarei fete, ingerii cazuti misuna prin gandurile adolescentelor... Mai nou si zombii si-au gasit inima pierduta in moarte. Ei bine, e randul fantomelor sa faca un pas inainte si sa fie protagoniste intr-o poveste de dragoste. Nalucul si Naluca, primul volum din seria cu acelasi nume scrisa de Stacey Kade, prezinta iubirea care se infiripa intre un muritor si o stafie.

"După o întâlnire mult prea „intimă” cu un autobuz, Alona Dare îşi schimbă statutul de Regină a Balului în… Regină a Morţilor.

Prinsă sub formă de fantomă în lumea viilor, aşteaptă cu nerăbdare, dar în zadar, lumina aceea orbitoare care să vină să o ia şi să o ducă în paradis – o plajă cu nisip alb, unde totul e gratis, de la un mojito fără alcool până la o diversitate nesfârşită de pantofi.

Din păcate, la scurt timp după moartea ei, descoperă că de fapt lumea nu o plăcea chiar atât de mult pe cât crezuse, iar prietena sa cea mai bună se grăbise să îl consoleze pe iubitul ei într-un fel cât mai… palpabil şi mai public posibil! Şi ăsta e momentul în care Will Killian, un ratat ciudat care se poartă ca un fraier, o vede şi râde de ea.

Will pare într-adevăr ciudat, dar cine n-ar fi la fel dacă ar putea să audă şi să vadă morţii tot timpul? Will a încercat mereu să-şi ascundă abilităţile, dar de data asta are de-a face cu o fantomă grozav de încăpăţânată şi obişnuită să obţină întotdeauna tot ce vrea. Şi, pentru că se pare că el e singurul care o poate ajuta pe Alona să ajungă în paradis, cei doi încheie un pact: în schimbul ajutorului lui, ea să-i fie călăuza-spirit în relaţiile lui cu fantomele şi să-l ajute să reziste în confruntările cu directorul liceului, pentru ca în final să poată absolvi cu bine şi să plece departe, într-un loc unde nu există fantome şi psihiatri.

Şi astfel începe povestea lor, spusă într-un ritm alert şi amuzant, şi plină de situaţii neprevăzute, cu o poveste de dragoste „interzisă” şi chiar cu o doză mister. Will are umor, Alona o minte ascuţită şi o limbă încă şi mai ascuţită, ceea ce face un deliciu din dialogurile lor. Spusă din ambele perspective, cartea e minunat scrisă, într-un fel inteligent şi totodată emoţionant."

5 comentarii:

 1. Nu prea imi place cum au tradus titlul.. in orice caz, am citit prima parte [ in engleza de pe amazon] si pare interesanta. Cred ca o voi cumpara...

  RăspundețiȘtergere
 2. Nici mie nu imi place cum au tradus titlul, dar in rest cartea e foarte draguta.

  RăspundețiȘtergere
 3. stiti cumva daca (si cand) va aparea volumul doi?

  RăspundețiȘtergere
 4. Deocamdata nu se stie nimic despre volumul 2, dar eu cred ca nu e o problema de "daca", ci doar de "cand". Asadar, cand o sa avem vesti, o sa le anuntam pe blog :)

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.