Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 2 noiembrie 2011

Noutati Leda

Desi rubrica "surpziele de miercuri" de pe blogul editurii a devenit lunara, nu inseamna ca surprizele nu sunt la fel de frumoase. Astfel, de data aceasta cei de la Leda ne ofera doua "preview"-uri ale viitoarelor lor aparitii: Shatter Me de Tahereh Mafi si seria Madison Avery de Kim Harrison

Shatter me
Juliette nu a atins pe nimeni de exact 264 de zile. Ultima dată când a făcut-o a fost un accident, dar Restauraţia a aruncat-o în închisoare acuzând-o de crimă. Nimeni nu ştie de ce atingerea lui Juliette este fatală. Atâta vreme cât, izolată, nu face rău altora, nimănui nu îi pasă cu adevărat. Lumea este prea preocupată de dezastrul din jur ca să mai dea importanţă unei fete de şaptesprezece ani. Diverse molime distrug populaţia, hrana nu se mai găseşte decât cu greu, păsările nu mai zboară, iar norii au culori ciudate.
Restauraţia a hotărât că singurul mod de a îndrepta lucrurile este cel gândit de ei, aşa că decid să o arunce pe Juliette într-o celulă. După moartea atâtor oameni, supravieţuitorii încep să discute pe ascuns despre un posibil război – iar Restauraţia vede acum lucrurile altfel. Poate că Juliette este mai mult decât un suflet chinuit ascuns într-un trup nociv. Poate că ea este de fapt exact soluţia de care au nevoie.
Juliette trebuie să facă o alegere. Să fie o armă. Sau să fie un războinic. - Sursa

Madison Avery
„Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc.”

           

Balul de absolvire al lui Madison a fost mortal – la propriu. Din cine ştie ce motiv, ea a fost ţinta unui spintecător al întunericului – da, genul acela de spintecător – decis să scape de ea, cu trup şi suflet. Dar, înainte ca spintecătorul să-şi încheie treaba, Madison a reuşit să-i ia amuleta ciudată şi strălucitoare şi să scape.
Acum, e captivă pe Pământ – moartă, dar nu dispărută. Cumva, amuleta îi oferă iluzia unui corp, permiţându-i să trăiască la limita dintre viaţă şi moarte, undeva între acum şi ceea ce urmează. Nu ştie de ce, spintecătorul întunericului e pe urmele ei, dar ea n-are de gând să stea cu mâinile în sân şi să lase soarta să-şi urmeze cursul.
Cu puţină ingeniozitate şi cu ajutorul unui spintecător al luminii (unul dintre tipii buni! poate…), dar şi al băiatului de care e îndrăgostită, precum şi al (o, da!) îngerului ei păzitor, Madison e gata să-şi ia destinul în propriile mâini o dată pentru totdeauna, înainte ca acesta să o controleze pe ea.
Asta dacă ea crede în asemenea lucruri. - SURSA

7 comentarii:

  1. Gheorghiev Alexandra5 ianuarie 2012 la 20:02

    trebuie sa mi vina primul volum din madison avery:x,:x,abiastept sa o incep 8->

    RăspundețiȘtergere
  2. toate cartile au o coperta superba:X..imi place alegerea celor de la Leda:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia astept sa apara si Shatter me...pare foarte interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deabia astept sa apara SHATTER ME! O ador! Mai ales coperta aia superba si frumoasa si ... LOVE!

    RăspundețiȘtergere
  5. Apropo, am citit si PE JUMATATE MOARTA de Kim Harisson si mi-a placut foarte mult! Deabia astept sa apara al doilea volum! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Gheorghiev Alexandra7 ianuarie 2012 la 23:44

    si mie imi place coperta de la shatter me:X

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.