Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 28 septembrie 2011

Uglies de Scott Westerfeld la Editura Leda

Pornind de la dorinţa arzătoare a fiecărui adolescent de a arăta la fel de bine precum cei din jurul său, Scott Westerfeld imaginează o lume a viitorului în care fiecare persoană în vârstă de şaisprezece ani este operată pentru a-i fi şterse trăsăturile fizice care o diferenţiază de ceilalţi. Astfel toată lumea ajunge să aibă un chip încântător, care corespunde unui ideal de frumuseţe.

Cei care fac parte din grupul „Noilor Frumuseţi” sunt liberi să-şi petreacă timpul distrându-se, pe când tinerii, „Urâţii”, se uită cu invidie la cei mai mari decât ei şi, înainte ca la rândul lor să treacă prin această transformare, pun la cale intrigi împotriva celor dintâi. Tally Youngblood este una dintre cele mai îndrăzneţe tipe din grupul „Celor Urâţi”, iar intrigile puse la cale de ea o aduc în conflict cu ameninţătorul departament de Circumstanţe Speciale. Şi-a dorit din toată inima să fie frumoasă, dar de când cea mai bună prietenă a ei, Shay, s-a refugiat în aşezarea de rebeli numită „Fum”, întemeiată de recalcitranţii „Urâţi”, Tally este derutată.

Autorităţile o pun în faţa unei alegeri imposibile: fie va merge pe firul indicaţiilor secrete pe care i le dă Shay, pentru a ajunge în „Fum”, cu scopul de a-i trăda pe rebeli, fie nu i se va mai permite niciodată să aibă un chip frumos. Sperând că o va salva pe Shay, Tally porneşte într-o călătorie periculoasă. Dar când, în sfârşit, ajunge în „Fum”, îşi schimbă părerea căci proaspătul ei iubit, David, îi dezvăluie secretul sinistru care stă în spatele a ceea ce înseamnă să primeşti un chip încântător.

7 comentarii:

  1. Wow .O carte cu un subiect foarte original

    RăspundețiȘtergere
  2. pai la asa ceva chiar nu m-am gandit, foarte interesant subiect desi clar nu stiu cum as putea sa traiesc ntr-o lume in care toti arata la fel

    RăspundețiȘtergere
  3. seria asta imi atrage foarte mult alentia..nu am citit nimic de genul asta..abia astept sa apara si la noi:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia astept aceasta carte...cred ca o sa fie foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deabia astept sa apara seria asta! Imi place mult, pacat ca ii vor schimba copertile! :( Erau mai frumoase acestea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si apropo, va aparea la Corint Junior si nu la LEDA! :D Am auzit ca anul acesta ar fi trebuit sa apara si filmul dupa prima carte a seriei, dar eu nu am auzit absolut nimic despre un film UGLIES si nici altceva care sa aiba un continut asemanator cu cartea. Dar daca va aparea, as vrea sa citesc mai inainte cartea, si deabia dupa aceea sa vad filmul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma intreb de ce s-au razgandit...dar e bine ca totusi va aparea si la noi.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.