Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 28 septembrie 2011

Divergent de Veronica Roth la Editura Leda

Divergent se aseamănă cu Jocurile foamei de Suzanne Collins – o viitoare societate distopică împărţită în facţiuni, cu o tânără protagonistă care trebuie să se implice într-un război. Astfel, Divergent va fi cu siguranţă pe placul fanilor romanului Jocurile foamei, dar, mai mult, acţiunea alertă, vocea narativă extrem de inspirată şi stilul simplu şi accesibil al lui Roth vor atrage mulţi cititori noi către acest gen de literatură. Temele abordate sunt de un deosebit interes pentru adolescenţii care încearcă să îşi găsească locul în lume – având de ales între a urma destinul propriilor părinţi sau a porni pe un drum nou. Relaţia care se înfiripă între Beatrice şi antrenorul ei îi va incita pe toţi cei care sunt pasionaţi de poveştile de dragoste, dar şi de scrierile cu multă acţiune.

Pentru Beatrice, societatea din vechiul Chicago (acum, într-o variantă distopică, devastat de război), este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Devotamentul (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, toate persoanele care împlinesc şaisprezece ani îşi aleg o facţiune căreia îi vor fi devotate pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, trebuie să se hotărască dacă rămâne cu familia ei sau dacă acceptă să fie ceea ce este ea cu adevărat – întrucât nu poate avea şi una, şi alta. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.

În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori exasperant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea a ales s-o aibă. Totodată, Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că este aducător de moarte. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict tot mai acut care ameninţă să dezintegreze societatea ei aparent perfectă, află totodată şi că secretul ei ar putea să o ajute să-i salveze pe cei pe care-i iubeşte… sau ar putea s-o distrugă pe ea. - Sursa

6 comentarii:

  1. Uite in sfarsit o carte pe carte chiar as vrea sa mi-o cumpar.

    (Nu spun ca n-am mai citit nimic in ultimul timp, ci doar ca din toate cartile noi - de autori contemporani - care au aparut sau aurmeaza sa apara, nimic nu mi s-a parut captivant. Dar descrierea cartii promite ceva bun, din punctul meu de vedere.)

    Asa ca o sa stau cu ochii pe blogul tau, sa vad cand pot s-o gasesc in magazine, ca sa vad daca instinctul meu a fost corect si cartea merita.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca toata lume si-o doreste:D ..pe mine din prima m-a cucerit..numai cand i-am vazut coperta:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta cartea...si coperta este reusita.

    RăspundețiȘtergere
  4. SUPERBA! Din toate punctele de vedere! Poate o castig la concursul de acum! O vreau! Si se vede dupa lupta mea cu comentariile! :))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.