Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 9 septembrie 2011

Noutati de la LEDA

I. PROMOŢII
Continuă promoţia LEDA CLASIC, reducere 50%, până pe 15 septembrie. La CORA, pe lângă manuale şi alte alea, se afla în promoţie Altfel de îngeri vol. 1 de Lili St. Crow la un preţ excepţional, 21,99 lei. Tot la preţ special, 22,99 lei, au şi Puterea, volumul 3 din Cercul Secret de LJ Smith. Dacă nu vi l-aţi luat până acum, faceţi-o, e tocmai bună de citit până începe să ruleze serialul, pe 15 septembrie parcă. Un început de şcoală frumos, nu? Va urma, din 19 septembrie, Perfect, volumul 3 din seria Micuţele mincinoase de Sara Shepard, la un preţ asemănător.

II. APARIŢII
Aici, o sa vă dau nişte veşti mai puţin plăcute. Din păcate, 3 dintre titlurile anunţate că vor apărea în septembrie vor avea o anumită întârziere. Astfel, volumul 11 din Trueblood/Vampirii Sudului, volumul 7 din Jurnalele vampirilor şi volumul 4 din Micuţele mincinoase vor fi pe piaţă în prima jumătate a lunii octombrie. Aşa, ca o consolare, îi anunţ pe fanii lui Charlaine Harris, şi poate ne veţi ierta întârzierea în publicarea volumului 11, că volumul Sookie Stackhouse Companion va fi foarte probabil disponibil la Gaudeamus.

III. CĂRŢI/SERII NOI
Elixirul vietii de Kenneth Oppel, în curând la editura Leda.

Victor Frankenstein duce o viaţă de poveste. El împreună cu fratele său geamăn Konrad şi frumoasa lor verişoară Elizabeth iau lecţii particulare acasă şi îşi petrec timpul liber făcând scrimă şi călărie. Împreună cu prietenul lor Henry, ei explorează toate coridoarele secrete şi camerele tainice ale castelului Frankenstein. Cu excepţia uneia! Biblioteca Întunecată adăposteşte tomuri vechi scrise în limbi ciudate şi pline de informaţii interzise. Tatăl lor îi obligă să promită că nu vor mai vizita vreodată biblioteca, dar în momentul în care Konrad cade grav bolnav şi viaţa îi este în pericol, Victor înţelege că trebuie să descopere cartea care conţine reţeta pentru legendarul Elixir al Vieţii. Pentru elixir nu este nevoie decât de trei ingrediente. Dar astre nefaste, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit le ameninţă căutarea la fiecare pas. Victor ştie că nu poate să dea greş. Dar succesul lui depinde de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii – şi cât de mult este dispus să sacrifice.

O aventură palpitantă, plină de primejdii, cu personaje fermecătoare – într-o atmosferă tenebroasă şi misterioasă, dominată de impunătorul Chateau Frankenstein din pădurile Genevei.

Despre „mitul” Frankenstein: După cum probabil ştiţi, în 1818, Mary Shelley, soţia marelui poet romantic englez P.B. Shelley, a publicat romanul Frankenstein sau Prometeul modern, creând astfel unul dintre miturile moderne ale umanităţii, alături de Faust, de exemplu. Personajul principal al cărţii, Victor Frankenstein, a devenit simbolul omului limitat în posibilităţi, dar care îndrăzneşte să-şi măsoare puterile cu creatorul divin, chiar dacă această întreprindere e sortită eşecului. Rădăcinile acestui nou mit se află în mitologia greacă (vezi Prometeu) şi în Biblie (nu întâmplător „monstrul” creat de Frankenstein fiind numit de autoare „Adam”!)

10 comentarii:

  1. este chiar frumoasa promotia de la CORA! cartile au preturi foarte mici (unele) alte un pic mai mari! dar cele mai multe sunt super ieftine pe langa preturile din librarii! oricum foarte multa lume profita de oferta! enjoy!

    RăspundețiȘtergere
  2. si promotia leda clasic e super tare! desi nu imi prea plac cartile acestea clasice, cred ca o sa profit de oferta pentru unele recoamdari pe care le-am primit!

    RăspundețiȘtergere
  3. deci eu chiar nu stiam ca vampirii sudului 11 trebuia sa apara luna viitoare! chiar daca nu va aparea atunci cand a fost programata sunt foarte bucuros ca va aparea cat de curnad! nu mai avem chiar asa de mult de asteptata! tic-tac ...

    RăspundețiȘtergere
  4. pacat ca nu mai apare asa de repede JV7! ca de mult asteptam! :((

    RăspundețiȘtergere
  5. pare chiar frumoasa cartea the dark endeavour: the appretinceship of victor frankenstein! deabia astept sa apara! :* :x

    RăspundețiȘtergere
  6. hmm..interesanta..:-? iar coperta e destul de reusita:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte neobisnuit felul in care adapteaza aceasta carte mitul lui Frankenstein...M-ar tenta sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Deabia astept sa apara THIS DARK ENDEAVOUR! pare draguta rau! Dar sper sa pastreze coperta asta si nu pe cealalta! Ar trebui, din cate am inteles, sa apara la Corint Junior!

    RăspundețiȘtergere
  9. WOW!!! Si o sa fie si ecranizat?!? Deabia astept! Suna bine rau de tot. :D In alte tari a aparut si volumul 2 din cate am vazut! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt curioasa in privinta filmului, mai ales ca e produs de cei care au realizat si Amurg.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.