Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 12 aprilie 2011

Jurnalele Vampirilor: Intoarcerea de L.J.Smith

CADEREA NOPTII
Intre Amurg si Trueblood, dar cu cel putin un deceniu inaintea amandurora, o serie electrizanta despre o iubire adolescentina in Florenta secolului cincisprezece.

Elena Gilbert s-a intors din Lumea Cealalta si trebuie sa invete din nou cum sa traiasca printre oameni. Este aju tata de iubirea vietii ei – vampirul Stefan Salvatore – si bunii sai prieteni – Bonnie, Meredith si Matt.

Dar puterile raului se aduna din nou in Fell’s Church, atrase de darurile acordate Elenei in Viata de Apoi si de sangele ei, care pulseaza cu o forta unica ce o face irezistibila pentru orice vampir.

Stefan este luat de langa Elena, chiar atunci cand are cel mai mult nevoie de el, si ea trebuie sa se intoarca spre fratele acestuia, Damon, pentru ajutor. Insa Damon, intotdeauna vanator, este acum cel vanat...


SUFLETE UMBRA
Marea dragoste a Elenei Gilbert, vampirul Stefan Salvatore, a fost capturat si intemnitat de catre spiritele demonice care au pus stapanire pe Fell’s Church si acum distrug orasul.

Elena pleaca in cautarea lui Stefan, alaturi de Damon, fratele lui, frumosul, dar periculosul vampir care o doreste pe Elena numai pentru sine.

Elena si Damon, insotiti de Meredith si Bonnie, patrund in Dimensiunea Intunecata, o lume in care demonii si vampirii umbla liberi, in vreme ce oamenii sunt sclavii stapanilor lor supranaturali.

Elena nu se va da in laturi de la nimic pentru a-l elibera pe Stefan. Si totusi, cu fiecare zi care trece, tensiunea dintre Damon si Elena creste, si ea se afla in fata unei decizii coplesitoare: pe care dintre cei doi frati il vrea cu adevarat? - Sursa


MIEZ DE NOAPTE
Cu ajutorul lui Damon, Elena l-a salvat pe vampirul ei iubit, Stefan, din adâncurile Dimensiunii Întunecate. Dar nici unul dintre fraţi nu a scăpat neatins.

Stefan este slăbit de lunga lui detenţie şi are nevoie de mai mult sânge decât îi poate da Elena. Iar Damon, transformat printr-o magie ciudată în om, va face orice ca să redevină vampir – chiar şi să se întoarcă din nou în iad.

Dar ce se va întâmpla când o va lua din greşeală cu el pe Bonnie, iar Elena şi Stefan vor porni pe urmele lor? Şi ce vor face ceilalţi când vor descoperi că sursa întregului rău e mai întunecată – şi mai aproape – decât şi-ar fi putut ei imagina? - Sursa

9 comentarii:

  1. De fapt, din cate stiam eu (se poate sa stiu prost), doar primele 3 volume din serie sunt scrise inainte de Amurg, restul de doua aparute si unul promis fiind scrise recent.

    Am citit celelalte carti din serie (dupa Amurg, poate aici a fost greseala), si nu m-au impreionat in mod deosebit. Totusi, cand l-am inceput pe acesta, mi s-a parut ca are potential.
    Incepea cu ceva deosebit: un fost om devenit vampir reinvie acum si e undeva la limita intre inger si uman.

    Apoi apare personajul malefic al acestei carti si totul se duce de rapa. Nu am vazut anime-uri, dar stiu in mare despre ce e vorba in unele.
    Cartea mi s-a paurt o incercare complet nereusita de a amesteca elemente japoneze (vulpea cu noua cozi, transformarea doar pe jumatate in animal - adica doar urechi si coada etc) cu vampiri.
    Marturisesc ca nu stiu de unde s-a inspirat pentru a crea acele creaturi, malachi, dar oricum, din punctul meu de vedere, rezultatul a fost un...ghiveci care m-a facut sa suspin dupa primele volume, in care totul se rezuma la lumea misterioasa a vampirilor.

    Asadar, pe mine acest volum m-a "mintit frumos" la inceput, ca sa ma dezageasca pe parcurs. Nu pot decat sa astept volumul urmator, sperand - in zadar, as spune, avand in vedere ca actiunea acestui volum trebuie continuata - ca lucrurile vor reintra pe fagasul initial.

    Spor mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  2. De primele 4 volume am fost foarte impresionata.
    Pot sa spun ca volumul asta m-a dezamăgit.
    Cel putin la început.
    Elena zburând, Elena învie...de unde le-a mai scos și pe astea.
    Cred ca le-a visat noaptea.
    Sincer ma enervează ca toți băieții se învârt după Elena.
    Cel putin în ochii mei ea deja este etichetata ca fiţoasa orașului.

    RăspundețiȘtergere
  3. mie mi-a placut aceasta serie de carti sunt foarte interesante cu tot felul de personaje vampiri, varcolaci,vrajitoare vaampiri originali etc.
    abea astept sa citesc ce dea sasea carte mai ales ca Damon si elena pleaca impreuna:-> :))

    RăspundețiȘtergere
  4. inca nu am ajuns la vol asta:D..abia le-am citit pe primele 3:)

    RăspundețiȘtergere
  5. La fel de intrigante ca si celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Super! Dar nu stiu ce sa fac, am auzit ca nu e o carte tocmai buna :(

    RăspundețiȘtergere
  7. bine spus ca sunt intre amurg si true blod

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.