Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Știu cu cine votez!

Înainte să vă speriați, aritcolul meu nu are nimic politic în el. N-o să discut despre candidați, despre părerile mele, despre mersul la vot, despre nimic legat de data de 2 noiembrie. În schimb, o să vorbesc despre Listă.

Lista e ceva ce are fiecare cititor, e cumva în fișa postului. Imediat ce descoperi că îți place să citești, vei avea și tu Lista ta. Nu e o listă oarecare, e Lista, cu L mare și articol. E Lista titlurilor pe care vrei să le citești. Nu e infinită, dar e mare și oricât de mult ai încerca, n-o să poți niciodată să o bifezi pe toată. Însă cel mai interesant lucru la Lista asta e că e flexibilă. Acesta e marele ei avantaj și marea ei problemă. Pot apărea titluri noi oricât de sus pe Listă, ceea ce înseamnă că poți citi un titlu chiar în ziua când se lansează, dar sunt și titluri care fac ce fac și rămân mereu la coada Listei.

Eu am multe astfel de cărți, romane care mi-au atras atenția într-un fel sau altul și și-au făcut loc în biblioteca mea, dar care acum pur și simplu stau pe raft și se uită la mine cu ochișori triști (da, cărțile mele se uită la mine, chiar dacă nu au ochi pe copertă). Una dintre ele mi-a atras atenția săptămâna trecută, când încercam să mă hotărăsc ce să citesc mai departe. O sărisem de multe ori și mi-am dat seama că dacă aștept să-i vină rândul de pe Listă, s-ar putea să n-o citesc prea curând.

Știți că iubesc SF-ul și sunt atâtea romane din acest gen pe care vreau să le citesc, încât restul abia își găsesc locul pe Listă. Însă de data asta, văzând acest roman, am hotărât că Lista mea trebuie să mai facă și concesii, pentru că există și alte cărți pe lume pe care nu vreau să le ratez doar pentru că nu sunt SF. Și am făcut alegera perfectă pentru că de o săptămână întreagă, în fiecare dimineață mă abțin cu greu să nu râd în hohote în metrou în drum spre facultate și buna dispoziție pe care mi-o dă cartea asta ține toată ziua.

Romanul se numește Dacă citești asta înseamnă că am murit de Andrew Nicoll, și spune povestea lui Otto Witte, un acrobat de la circ care devine regele Albaniei. Mai am câteva capitole, apoi o să vă prezint cartea pe larg, într-o recenzie, însă între timp am descoperit acest ziar care m-a ajutat să mă hotărăsc cine este candidatul ideal pentru rolul de președinte: (click pe poze pentru a le mări)




De asemenea, ziarul acesta m-a ajutat să decid că și cealaltă carte a lui Nicoll tradusă și la noi, A fost odată ca niciodată trebuie să ajungă (sus) pe Listă, dar și în biblioteca mea!

7 comentarii:

  1. Ah, da, asta e o chestie cu care mă confrunt și eu, cărțile care așteaptă pe raft să fie citite și pe care le tot amân. Cea mai grea decizie e să mă hotărăsc ce voi citi după ce termin o carte.
    Am citit și eu cartea "Dacă citești asta înseamnă că am murit", chiar mi-a plăcut, a fost super drăguță și pe lângă râsete am găsit și câteva citate foarte frumoase. :) Am văzut și cealaltă carte a lui în librării, dar încă nu o am. Articolul ăsta mi-a amintit de faptul că mi-am propus să o citesc la un moment dat. Iar ăsta e alt subiect, cărțile care au prioritate când merg la librărie și cele care mai pot aștepta. The strugle is real :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, și eu am descoperit câteva citate faine și cel mai mult îmi place că spune mari adevăruri în moduri foarte amuzante. Și cel mai fain e când vorbește direct cu cititorul!

      Ștergere
  2. Am tot evitat cartea asta pentru că nu mi se părea ceva ce mi-ar plăcea mie, dar după ce am citit aici cred că e printre următoarele achiziții. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am convins, sper să-ți placă și recenzia (când va fi gata :D )

      Ștergere
  3. Oh, Doamne! Cred ca am tinut vreo 5 foi cu Lista, ba le pierd, ba nu mai sunt de acord cu lista in totalitate. E pacat ca nu o sa ajung sa citesc toate cartile de pe Lista mea...
    Cartea pare interesanta, cred ca o voi adauga pe Lista...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a fost întotdeauna frică să îmi scriu Lista pe foi, ar fi muuuuult prea plină de tăieturi și adăugiri strecurate printre alte titluri și ar arăta foarte foarte trist.

      Totuși, am încercat într-o vară un experiment interesant, am luat primele 10 titluri de pe Listă și am adăugat încă 5 titluri pe care voiam să le citesc de mult timp și nu ajungeam niciodată la ele și le-am trecut pe bilețele pe care le-am băgat într-un săculeț și am tras la sorți... Problema a fost că dacă nu aveam starea potrivită pentru cartea care ieșea, mai trăgeam o dată, deci tot n-am ajuns la acele 5 titluri cu vechime pe Listă. Dar o să mai încerc și vara viitoare :))

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.