Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Oferte  (click pe imagini pentru detalii)
Oferta Nemira
Oferta libris.ro

luni, 1 septembrie 2014

Rezultatele concursului „Salvează o carte”

V-am amenințat că vi se dă ipotetic foc la bibliotecă și că puteți salva o singură carte. Dar să alegi un singur titlu din zecile sau sutele de cărți care îți fac casa mai frumoasă e greu. Extrem de greu. Știu asta pentru că am intrat și eu în joc și mi-am imaginat ce carte aș apăra eu de flăcări. Mi-am dorit să salvez o carte care să mă ajute să fac față unei lumi în care n-aș vrea să trăiesc nicio clipă, dar care pare să ne aștepte după colț. Și am ales chiar Fahrenheit 451.

Nu aș putea spune că e cartea mea preferată, însă e genul de carte care te ajută să crezi într-o lume mai bună. Îți redă speranța. Multe cărți SF te ajută să vezi unde ar puea ajunge omul dacă ar vrea să se trezească din lâncezeală și să privească din nou spre înainte, nu spre propriul buzunar, însă aceste cărți se potrivesc unei lumi în care există o oarecare libertate a imaginației. Ori, dacă se aruncă toată cultura pe foc, e nevoie de mai mult decât un vis frumos pentru a reaprinde speranța. Așa că am ales Fahrenheit 451.

Și pentru că ceea ce vă interesează cu adevărat este cine a câștigat acest roman, n-o mai lungesc. Iată lista (am pus și cărțile alese de fiecare) și câștigătoarea:
     

Felicitări Pufuleț! O să te rog să-mi trimiți un e-mail cu datele tale personale (numele, adresa și numărul de telefon) la adresa jurnalul.unei.cititoare@gmail.com. E-mailul trebuie trimis de pe adresa cu care te-ai înscris în concurs în maxim 3 zile (adică până pe 3 septembrie, inclusiv).

Felicitări și celorlalți concurenți. Împreună, ați alcătuit o mică bibliotecă pentru sfârșitul lumii :))

4 comentarii:

 1. Felicitari castigatoarei si lectura placuta !
  P.S. Sa incerce sa vizioneze si ecranizarea cartii (pelicula din 1966), pentru a avea si un "contact" vizual asupra textului.

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitari lui Pufulet! Frumos concurs.
  Cu aceasta ocazie te invit si eu la un concurs. Sper sa participi!
  http://intheheartofthewords.blogspot.ro/2014/09/autumn-giveaway.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am aruncat o privire și concursul tău e interesant, dar din păcate am deja cartea (în alt format, dar o am). Totuși, poate dintre cei care intră aici, o să se găsească doritori să se înscrie :)
   Mult succes!

   Ștergere
 3. Ma duc sa o anunt, ca vad ca doarme :))

  RăspundețiȘtergere