Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Cuvinte #7

Intr-un alt articol din seria Cuvinte, va spuneam ca rareori mi se intampla sa remarc vreun pasaj in timp ce citesc. Uite ca mi s-a intamplat din nou si a fost exact ca data trecuta: am simtit ca nu mai citesc o carte, nu ma mai pierd intr-o alta lume, nu mai calatoresc in locuri care nu exista, ci ca stau de vorba cu cineva care are pareri cu care rezonez. Sau chiar cu un prieten vechi...

De data asta, citatul care mi-a atras atentia are legatura cu vestimentatia si spune un adevar pe care, desi il stiam, nu cred ca l-as fi pus niciodata in cuvinte in modul acesta. Si tocmai de asta cred ca m-a impresionat, pentru ca desi stiam despre ce vorbeste autorul, a spus-o intr-un mod deosebit:

Coretti nu stia cum sa se imbrace. Hainele reprezantau un limbaj, iar el era un fel de balbait vestimentar, incapabil de cea mai elementara declaratie coerenta care sa-i destinda pe straini. Fosta lui sotie ii spunea ca se imbraca precum un martian si, pur si simplu, nu parea unul dintre locuitorii orasului. Lui nu-i placea s-o auda vorbind asa, pentru ca era adevarat.
© William Gibson - Chrome (povestirea Specie integrata) - Editura Fahrenheit

Voi ce credeti?

2 comentarii:

  1. Ai dreptate, modul in care este transmisa ideea prin acest citat este unic. Cum ti s-a parut "Chrome"? Ma tentaza cartea, dar nu sunt foarte sigura in privinta ei :-?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt la jumatatea antologiei, deocamdata, si imi place. Povestea Chrome o citisem deja in almanahul Anticipatia si m-a impresionat de atunci; de asta am vrut sa citesc si alte povestiri de Gibson. Imi place lumea pe care o imagineaza putin mai mult decat povestile propriu-zise, insa Specie integrata m-a vrajit cu totul si cred ca va ramane preferata mea.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.