Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 7 iunie 2013

Cuvinte #5

De obicei, in timp ce citesc o carte sau dupa ce o termin, nu remarc citate deosebite. Imi raman in minte idei, actiuni, evenimente, dar nu citate propriu zis. Cartea Transfer scrisa de Michael Haulica e diferita. Abia am trecut de jumatate si deja mi s-a intamplat de cateva ori sa ma opresc si sa recitesc o fraza pentru ca mi se pare extraordinar de frumos scrisa. Am ajuns chiar sa-mi notez paginile la care am gasit asemenea pasaje, pentru ca o sa vreau sa le mai recitesc din cand in cand.

Am aruncat o privire peste selectiile de pana acum si am ales una pe care am recitit-o de vreo 10 ori pana sa trec mai departe, atat de mult mi-a placut:

-Da, ne vedem mîine.
"Dacă vom mai trăi. Dacă lumea va mai fi", continuă sidirromul în gînd, convins fiind că lucrurile astea cu "pe mîine", "ne vedem la ora ţ" sînt niste aiureli care încearca să ascundă fragilitatea vieţii, insecuritatea, teama de necunoscut. "Cum adică ne vedem mîine? Păi, ştim noi ce va fi mîine? Stim noi dacă vom mai fi mîine? Dacă lumea va mai fi?" Nu, nu ştim dacă lumea va mai fi mîine, dar noi existăm tocmai pentru că ne facem planuri de care ne ţinem, pe care le urmărim pînă la capăt, pînă la împlinirea lor şi întotdeauna mai lăsăm şi pe "mîine" cîte ceva.
© Michael Haulică - Transfer - Millenium Books

Voua cum vi se pare? :D

4 comentarii:

  1. Foarte frumos pasajul :x Mie în ultimul timp mi se întâmplă să tot găsesc pasaje foarte interesante prin cărți pe care le citesc de câteva ori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa mi se intample si mie din ce in ce mai des, pentru ca e o sezantie foarte placuta. E ca si cum brusc nu mai citesc o carte, ci stau de vorba cu cineva care are pareri asemanatoare cu ale mele :D

      Ștergere
  2. Cele mai puternice arme ... cuvintele ! Au construit si au distrus imperii...

    RăspundețiȘtergere
  3. asa este intotdeauna mai lasam ceva ,,pentru maine" ne facem planuri pentru ,,maine"!, asa este viata! iar puterea cuvintelor este atat de mare incat a distrus imperii si a construit exact cum spune @Reduceri de carte

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.