Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

duminică, 3 martie 2013

Recenzie vALLuntara: Cheia de Simon Toyne

Cand am mers la lansarea acestui roman, care a avut loc in prezenta autorului, nu stiam absolut nimic despre el sau despre carti. In cateva minute m-a vrajit, asa ca mi-am cumparat ambele volume. Pe primul, Sanctus, l-am citit la cateva zile dupa, curioasa sa vad daca Simon Toyne scrie la fel de frumos pe cat vorbeste. Raspunsul e "normal ca da!". Am fost captivata imediat (dovada recenzia romanului, pe care o gasiti aici), asa ca n-am putut rezista prea mult in fata celui de-al doilea volum al seriei, Cheia, care mi-a placut chiar mai mult, deoarece povestea "creste", apar mai multe personaje, mai multe planuri narative si deci e mai mult suspans si mai multe rasturnari de situatie.

Rezumat:
Citadela a fost zguduita de o explozie. Sacramentul a fost eliberat. Profetia s-a implinit. Calugarii Sanctus sunt toti pe moarte. Abatele si Prelatul sunt morti. Liv si Gabriel nu.
Insa povestea e departe de a se fi incheiat. Evenimentele din Ruina nu au trecut neobservate pe plan international si presa arde de nerabdare sa smulga toate informatiile despre Citadela, acum cand pentru prima data niste oameni au parasit-o. Insa Biserca are propriile interese, asa ca scopul celor din Vatican este sa se asigure ca supravietuitorii pastreaza tacerea. Si mortii nu vorbesc.
In plus, pe glob au inceput sa aiba loc o serie de cataclisme si nici Citadela nu e ferita de probleme de necontrolat: o boala misterioasa afecteaza copacii din gradini... si se pare ca se transmite la oameni.
Solutia e tot in mainile lui Liv: daca prima profetie era echivalentul mala al Facerii, exista si opusul ei, echivalentul Apocalipsei reprezentat de Profetia in Oglinda pe care Liv trebuie s-o indeplineasca pentru a opri atat cataclismele, cat si molima.

My view:
Expresia "a citi pe nerasuflate" abia incepe sa descrie modul in care se citeste aceasta carte. Da, am spus "se citeste" si nu "am citit" pentru ca dupa primele pagini, cred ca oricine va fi prins in lantul evenimentelor, fara sa mai poata scapa pana cand nu a citit ultimult cuvant... Si chiar si atunci eu as fi continuat, insa trebuie sa astept rabdatoate urmatorul volum.

Dupa cum am spus la inceput, povestea a "crescut" mult in acest roman. Mi-a placut in special preotul Clementi din Vatican pentru faptul ca e extrem de realist: si-a dat seama ca traieste intr-o lume guvernata de bani, asa ca vrea sa imbogateasca Biserica. Nu conteaza cum. De fapt, imi place ca toate personajele "religioase" isi gasesc scuze chiar si pentru cele mai atroce decizii. Numai mie mi se pare ca Dumnezeul vostru n-o sa va ierte asa repede pentru ca ucideti, mai ales daca o faceti in numele lui? Oricum, imi place ca toti "credinciosii" din carte par sa creada ca "scopul scuza mijloacele".

Si Fantoma e un personaj foarte interesant, cred ca o sa va placa foarte mult de el, mai ales spre final, cand ii aflati povestea... insa va las sa descoperiti singuri surpriza pe care v-o rezerva autorul cu acest personaj.

Cat despre "vechii" cu care ne-am obsinuit... Pe parcursul romanului, a ajuns sa-mi placa enorm de Gabriel. Nu ca nu mi-ar fi placut din start, dar in acest volum mi se pare nu neaparat ca am aflat mai multe despre el, cat ca am ajuns sa-l cunsoc mai bine, sa inteleg cum gandeste, sa-l vad in actiune... Si l-as lua acasa fara sa stau pe ganduri!

Asadar, Cheia este un roman scris superb, o continuare excelenta, deoarece dezvolta povestea si, nu in ultimul rand, un roman care te lasa cu sufletul la gura si numarand zilele pana pe 11 aprilie, cand conform site-ului autorului se lanseaza oficial cartea.

Acest articol face parte din campania vALLuntar initiata de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Daca recenzia va strange minim 15 comentarii de la persoane diferite, Editura ALL ne va oferi un copacel spre plantare.

20 de comentarii:

  1. mi-au placut si mie ambele romane. astept cu nerabdare aparitia spre toamna, din cate am inteles, a traducerii ultimei carti din trilogie.
    frumos creionata recenzia, spor la plantat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa recenzia!!

    Spor la plantat copacei:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos ai scris. Spor la plantat copaci!

    RăspundețiȘtergere
  4. De multe ori, continuarile nu se ridica la inaltimea primului volum. Aici, se pare, e cazul fericit cand regula e contrazisa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă ai ști de când îți așteptam eu recenzia asta!?
    Ai citit-o prin ianuarie dacă bine îmi amintesc, dar se pare că acum a fost momentul perfect pentru postarea ei.
    Felicitări pentru recenzie și mă bucur că te-a captat povestea.

    Spor la citit și plantat copaci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit-o in ianuarie, dar m-am luat cu alte carti si n-am apucat sa-i fac recenzia. Insa am profitat de ocazie si am recitit-o zilele trecute, ca sa am totul proaspat in cap cand scriu. Oricum, inca sunt foarte recunoscatoare pentru ca mi-ai zis de lansare, altfel nu ajungeam sa am bijuteriile astea in biblioteca :)

      Ștergere
  6. Ma invart de ceva vreme in jurul acestor carti. Sa mi le iau, sa nu mi le iau! Pana la urma cred ca le voi cumpara! Par captivante!
    Spor la copacei! :D Ingenioasa aceasta campanie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vroiam si eu sa aleg Sanctus dar intr-un final m-am razgandit si am ales altceva, oricum mi se par foarte interesante cartile si cu recenziile tale chiar m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Una dinre cartile mele preferate de pe Strada Fictiunii, abia astept sa apara si volumul 3. Sunt foarte curioasa cum evolueaza povestea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Of, de cand vreau si eu sa citesc seria asta. Sper sa reusesc sa imi fac timp in viitorul (cat de cat) apropiat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit numai recenzii pozitive pentru seria asta. Sun chiar curioasa sa vad si eu cum e

    RăspundețiȘtergere
  11. trebuie sa-mi promit ca voi cumpara celel doua volume, le dau tarcoale de mult

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu l-am citit pe primul :) . Pare interesant..

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte interesanta recenzie. Chair m-ai facut curios. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai avut dreptate, ti'am citit recenzia si parca mi'ai fi citit gandurile. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  15. eu acuma sunt in proces de citire Cheia, am terminat Sanctus si ma apuc de asta :) abia astept :) - Interesanta recenzie

    RăspundețiȘtergere
  16. Fantezie si aventuri, o reteta pe gustul meu! Imi place cum i-ai facut recenzia!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tocmai mi-a cumparat cartea.
    Mi-a placut Sanctus si abia astept sa citesc si continuarea.

    RăspundețiȘtergere
  18. nu am avut niciun dubiu ca aceste carti sunt superbe, insa as vrea sa mi le iau odata cu seria lui Dan Brown care a atins apogeul cu al 4 lea volum Inferno! apropo, ai citit Fortareata digitala si Conspiratia, de Dan Brown?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am apucat inca sa citesc decat Codul lui Da Vinci, dar sigur o sa ma apuc si de celelalte, imi place cum scrie Brown.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.