Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 14 decembrie 2012

Movie Review: Breaking Dawn - part II

V-am promis la un moment dat ca o sa va povestesc despre o "ieseala" cu colegii. Stiu ca a trecut ceva timp de-atunci, dar pur si simplu n-am avut inspiratie. Azi insa sunt in forma, ma gadila degetele sa fac lucruri (apropo, sper ca va place noua tema, mie una mi-a placut mult sa lucrez la ea). Probabil pentru ca, in mod neoficial, am luat vacanta (inca se merge la scoala, dar doar pentru "birocratia" de sfarsit de semestru).
Revenind la "ieseala"... Am fost cu niste colegi sa vedem Breaking Dawn - part II. Si, per total, a fost... decent. Adica a avut un numar egal de bile albe si negre.

Incep cu cele negre:
• Actorii principali. God, please kill them. Sau macar sa-i scoata de pe marele (si micul) ecran. Singurul mod in care i-as putea califica drept "incredibili" ar fi daca as incerca sa spun ca nu sunt deloc credibili. Mi se pare ca devin mai inexpresivi cu fiecare film. Totul pare fortat, repetat, nenatural... si deci fals. Imi pare rau pentru toti fanii lor, dar eu nu mai pot sa-i sufar. Noroc ca nu mai trebuie >:)
• Scena de dupa trezirea Bellei. Este una din scenele mele preferate din carti, e aproape magic felul cum e descris faptul ca ea vede fiecare fir de praf, dar si detaliile pasarilor de la cine-stie-cati-kilometri departare, cum aude tot, inclusiv radioul unei masini care trece pe o sosea indepartat, cum simte fiecare lucru de mii de ori mai intens... Pur sis implu magic. In film, e o camera cu zoom bun. Am fost incredibil de dezamagita.
• Clanul romanilor. Un italian si un tip incredibil de blond? Si cu accent de orice, mai putin de romani? Serios, a ramas SUA fara romani autentici? Sau macar putina munca de informare nu strica...

Bile albe:
• Restul actorilor. Gen Carlisle, pe care il ador. Si Aro a fost destul de creepy tura asta. Iar Marcus a jucat impecabil in final. A fost mai credibil decat Kristen si Pattinson in toate cele 5 filme la un loc. Oriucm, multi au fost buni.
• Efectele vizuale. Cu exceptia scenei trezirii Bellei (care a fost prost gandita, nu si prost realizata din punct de vedere vizual), toate scenele care implicau efecte speciale au fost superbe. Inceputul, cand totul ingheata a fost genial, iar scenele din final... Jos palaria!
• Finalul. De miliarde de ori mai genial decat in carte. Daca ar fi murit Renesmee, ar fi fost si mai bine, dar nu le poti avea pe toate. Oricum, a fost superb. A salvat cam tot filmul pentru ca in carti, tensiunea creste spre un climax...care nu exista. In film, e acolo. Si e buuuuun.

All in all, a fost un film ok-ish. Totusi, il recomand doar fanilor. Pentru restul... doar daca nu mai gasesc bilete la The Hobbit (pe care urmeaza sa-l vad saptamana viitoare, abia astept!) si n-au absolut nimic mai bun de facut cu timpul lor :))

11 comentarii:

  1. Sincera sa fiu seria de filme Amurg pe minu nu m-a dat pe spate ca sa numai spun ca Bella mi se pare chiar urata puteau alege pe cineva mai dragut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine m-au dezamagit doar pentru ca, la fel ca intotdeauna, cartea bate filmul. De asta recomand cartile mai ales celor care au vazut filmele, pentru ca romanele sunt infinit mai bune :)

      Ștergere
    2. ai perfectadreptate, cartile sunt de 1000 de ori mai bune! si eu traiesc cu aceeasi impresie! filmele nu sunt atat de reusite

      Ștergere
    3. Mai sunt si exceptii dar putine ce-i drept

      Ștergere
  2. Aici sunt de acord cu tine, foarte putin ecranizari s-au ridicat la masura asteptarilor mele ca de exemplu Marile Sperante

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cautat filmul pe net, l-am gasit, l-am salvat si cand mi-am facut timp sa ma uit, m-am razgandit.
    habar nu am de ce, dar dintr-o data nu ma mai atrage, pur si simplu nu mi se pare nimic special.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A trecut nebunia Amurg deja e ca sa folosesc o vorba din popor "fumat"

      Ștergere
  4. o sa il iau si eu de pe net sa-l vizionez! nu prea ma mai atrage, tinand cont ca am citit cele 4 romane in cls a 12-a pe nerasuflate intr-o luna de zile printre multe alte lucruri pe care le aveam de facut si stiu ce se va intampla! iar in privinta actorilor pacat caau bagat un interpret italian in locul unuia roman, chira nu se putea gasi un roman/?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) La cati romani bantuie prin lume e de mirare ca n-au gasit un roman

      Ștergere
    2. Acesta e primul film din seria Twilight in cazul caruia, chiar daca ai citit cartile, te va surprinde si inca bine de tot. Finalul e "oau!" si repet, aproape salveaza filmul :)

      Cat despre "romanii" din film, am fost enrom de dezamagita la randul meu pentru ca sunt de acord cu cassady, nu era asa greu de gasit un actor roman... sau macar de facut putina munca de cercetare pentru ca italianul sa para roman.

      Ștergere
    3. Italianul mereu se crede prea important ca sa faca asa zisa munca de cercetare, pe principiul ca daca mergi in italia si de fapt in orice alta tara romanul se adapteaza, vorbeste si se comporta ca un italian sau englez sau mai stiu pe unde mai ajunge pe cand atunci cand ei vin la noi tot noi vorbim in limba lor, tot noi ne adaptam la ei asa greseala este in totalitate a noastra

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.