Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

joi, 4 octombrie 2012

You Raise Me Up

Imi place sa cred ca, de-a lungul timpului, cu totii ati auzit macar o data aceasta melodie. O canta o gramada de artisti, straini si romani (de la Westlife la Marcel Pavel) si e nelipsita de la concursurile de cantat. (A cantat-o chiar sezonul acesta din X factor un nevazator care l-a impresioant pana la lacrimi pe Bitman.)

Informandu-ma pentru acest articol, am descoperit ca a fost compusa in 2002 pentru Secret Garden. (Gasiti mai multe informatii pe Za Allmighty Wikipedia, aici) Eu am auzit-o prima data cantata de Westlife si ma obisnuisem cu versiunea lor, care imi placea. Apoi, intamplator, l-am descoperit pe Josh Groban, care in topurile mele personale este cel mai bun cantaret strain de pe planetuta noastra. Si cand am auzit melodia cantata de el, playsilt-ul meu s-a schimbat.

Nu ma intelegeti gresit, Westfile sunt buni, dar nu sunt Groban. Omul asta are o voce atat de calda si de blanda, si totusi simultan atat de puternica... Si mi se pare ca profita la maximum de ea, cantand melodii care i se potrivesc si care au niste versuri exceptionale. Cand il ascult, eu una simt cum vocea lui parca umple tot spatiul din jurul meu, si simultan parca imi sopteste la ureche. Efectul e fenomenal, mai ales ca transmite cu fidelitate fiecare sentiment exprimat de versuri, asa ca vocea si talentul lui se potrivesc perfect cu o melodie inspiratioanla ca You Raise Me Up. (Intamplator, citind despre melodie, am aflat ca versiunea lui e si cea mai bine vazuta in topuri)

Oricum, o sa va las mai jos inati melodia cantata de Westfile, ca sa va faceti o idee, apoi cantata de Groban, ca sa intelegeti diferenta. Si daca va place vocea lui Josh, cautati si alte melodii de-ale lui, precum Awake sau Remember When It Rained sau Broken Vow... sau orice, sunt absolut superbe toate!


21 de comentarii:

  1. este o melodie superba, ca mai toate melodiile de la westlife

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place westlife, dar chiar nu-ti place macar un piculeeeet mai mult versiunea lui Groban? :(

    RăspundețiȘtergere
  3. imiiii nu zic ca nu-mi place dar prefer varianta originala :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Din păcate net-ul meu de la Vodafone, da zic de unde e ca să ii fac de rușine, merge ca pixu' (a se înlocui cu ceva mai licențios) așa că nu pot vedea filmulețe.
    Oricum știu cum cântă Josh Groban și e un adevărat talent, incomparabil aș putea adăuga. Mersi de recomandarea de a-l asculta, Ghanda!

    Felicitări pentru noul aspect al blogului!

    RăspundețiȘtergere
  5. 2 melodii superbe. Cel mai mult imi place prima melodie, imi provoaca o multime de sentimente cand o ascult

    RăspundețiȘtergere
  6. Josh Groban canta superb!Mie, melodiile lui imi creaza o stare de liniste sufleteasca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si asupra mea are exact acelasi efect, asa ca-mi place sa-l ascult mai ales cand trec printr-o pasa mai putin vesela :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca ti-au placut,imi place cand mai descopar oameni carora le place o melodie cu un mesaj in versuri, nu doar 3 onomatopee repetate obsesiv timp de 2-3 minute :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi place! doamne iar in ceea ce priveste faptul ca melodiile din ziua de astazi repeta 3 onomatopee si atat ai mare dreptate, chiar m-am saturat si eu de ele pana peste cap, totul este mult prea comercial din pacate! iar melodia asta se potriveste de Craciun:D e linistitoare! din pacate revin cu un update Man a parasit X Factor chiar daca a impresionat cu interpretarea acestei melodii!

      Ștergere
    2. Din pacate sunt altii mai comerciali decat el

      Ștergere
  9. din pacate tot mai multe melodii azi sunt fara mesaj

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place! Dan Bittman a fost impresionat de interpretarea pe care a facut-o nevazatorul! Imi plac in general melodiile cu mesaj nu Yette Mama Yette Yette si aia e tot:))

    RăspundețiȘtergere
  11. da dar dan bittman facae parte dintr-o alta generatie de artisti

    RăspundețiȘtergere
  12. O melodie superba la care mi-au dat lacrimile de cateva ori

    RăspundețiȘtergere
  13. bine ai venit in clubul bocitoarelor :)

    RăspundețiȘtergere
  14. imi plac multe trupe si multi artisti si romani si straini,dar,apreciez foarte mult toate acele piese care au un mesaj aparte....:x

    RăspundețiȘtergere
  15. trupele ale caror melodii au mesaj sunt cele care rezisra peste ani

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.