Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Recenzie: Out of Sight, Out of Time (Fetele Gallagher #5)


Cand am terminat volumul 4 al seriei, mi s-a parut mult mai bun decat celelalte, si prin finalul deschis, mi s-a parut o incheiere mai mult decat potrivita pentru o serie de romane cu spioni. Insa in martea cand apareau de obicei cartile, curiozitatea a invins si am vrut sa citesc cateva recenzii din strainatate, ca sa vad cum e cartea cu numarul 5, aparuta peste ocean in primavara acestui an.

Insa, in loc de recenzii, am gasit ceva mai bun: un e-book. Si desi nu posed un e-book reader serios (desi planuiesc sa intru in randul lumii tehnologizate corespunzator si sa-mi iau un kindle), mp3-ul meu face fata cu brio cerintelor, asa ca mi-am descarcat carticica electronica... si am ramas cu gura cascata.

Fara discutie, volumul 4 e bun. 5-ul insa e "Oau!". E dovada incontestabila ca autoarea stapaneste perfect notiunea de "character development", dar si a faptului ca, dupa un timp, stilul copilaresc, naiv si glumet al lui Cammie devine plictisitor. Asa ca micuta spioana are parte de cateva evenimente care o fac sa se maturizeze enorm si asta se vede si in naratiune. Acum nu mai apar glumite si jocuri de cuvinte in cele mai nepotrivite momente, ci doar atunci cand sunt necesare. Inamicii lui Cammie devin si ei mai sofisticati, la fel ca si tehnicile lor. Imprevizibilul e dus la cote maxime si cartea reuseste sa te tina cu sufletul la gura. Ceea ce, comparativ cu primul volum, care din start mi s-a parut o carte despre orice, mai putin despre spionat, arata o evolutie surpinzatoare.

Si acesta e cuvantul care descrie cel mai bine cartea: surprinzatoare. Nu doar actiunea te ia prin surprindere, ci si maturizarea lui Cammie si schimbarea stilului narativ. Si toate luate impreuna fac o carte extrem de reusita, numai buna de citit intr-o zi relaxanta, ca sa agite putin lucrurile in cititori. O adevarata carte cu spioni la care chiar nu ma asteptam. Oau! Serios! Incercati sa aveti rabadare sa ajungeti la volumele 4 si 5, seria chiar ajunge sa merite!

22 de comentarii:

  1. eiii,continuarea la fetele gallagher?continuarea devine din ce in ce mai interesanta si te face sa iti doresti sa citesti si restul cartilor,mi-ar placea sa se faca si serial la aceasta serie

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil ca la un serial m-as uita si eu la cate opinii pro am vazut in ultima perioada

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am ramas la volumul 2, dar dupa o asa recenzie, vreau sa ajung mai repede la 4:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la citit si sper sa-ti mentii parerea si dupa ce termini de citit volumul 4

      Ștergere
    2. O sa revin pe aici si o sa va impartasesc parerea mea, doar sa ma apuc odata de carti :))

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. As vrea si eu putin spor la citit cand vine vorba de seria asta

      Ștergere
    2. Ai spus mai sus ca nu le-ai citit pentru ca nu sunt genul tau. Daca pleci cu ideea asta, eu cred ca n-o sa ai prea mult spor... :)

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Nu, volumul 5 inca nu a fost tradus la noi. L-am gasit pe net ca e-book si asa l-am citit :)

      Ștergere
    2. Se pare ca sunt multi doritori sa citeasca continuarea seriei

      Ștergere
  6. Un kindle mi-ar trebui si mie dar l-as folosi probabil cu alte carti :) mistere, detectivi....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie mi-ar placea un e-bookreader, pe care sa citesc genul de carti cu mister, detectivi, aventura, romance, dar tot nu as renunta pentru nimic in lume la varianta tiparita a cartilor!

      Ștergere
    2. Categoric voi ramane fidela cartilor in format clasic nu se compara nimic cu parfumul tusului si hartiei dintr-o ccarte

      Ștergere
    3. E destul de fain sa ai un e-book reader, mama a batut apropo-ul cu asta precum ar fi darul mosului. Totusi, as prefera niste carti. Le iubesc mirosul! <3

      Ștergere
    4. Si eu....e altceva o carte decat un kindle...eu am tableta dupa care pot citi, dar nu ma atrage deloc!

      Ștergere
  7. Aveti idee cand apare volumul 5 la noi in tara?
    Am terminat vol 4 nu de mult si vreausa citesc si restul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu, inca nu se stie data aparitie in Romania, cei de la Leda inca n-au anuntat nimic pentru volumul 5. Totusi, cand o sa aflu ceva, voi anunta imediat pe blog :).

      Ștergere
  8. OMG, si eu vreau sa pun mana pe cartea asta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mai pot sa astept!!!Am terminat cartea acum 9 luni!Cand o sa apara volumul 5??Nu e nicio noutate nici pe site-ul Leda!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ghanda, imi trimiti si mie link-ul cartii electromice Fetele Gallagher vol. 5. Si eu am ebook si as vrea s-o citesc in engleza ! Mersi!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.