Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 13 august 2012

Jurnalele lui Stefan s-au intors

Dupa cum stiu cei care urmaresc revista Bravo, Jurnalele lui Stefan s-au intors. Revista Bravo si editura Leda ne-au pregatit inca 3 volume care povestesc viata fratilor Salvatore inainte de a ajunge in Mystic Falls (nu in Fell's Church, deoarece Jurnalele lui Stefan spun povestea din serial, nu din cartile lui L. J. Smith).

Maine, pe 14 august, apare Azilul, la pretul cu care cuplul Leda&Bravo ne-a obisnuit.
Descriere:
Un joc pe viaţă şi pe moarte răscoleşte din nou sentimentele celor doi fraţi vampiri. Stefan – un adevărat demon disperat după mântuire – continuă să-şi dispute rivalitatea cu mai puternicul său frate Damon.
Mi-am petrecut ultimii douăzeci de ani pe fugă, mereu dorindu-mi să fi putut rămâne într-un singur loc. Acum, eram legat de Londra, de oraşul întunecos şi umed, unde sângele se scurgea în Tamisa şi creaturile nopţii îşi făceau cămin în monumentele lui. Eram legat de Cora, de Samuel, şi de un păienjeniş de înşelăciuni, sânge şi ameninţări. Eram cu toţii prinşi în plasa lui, până când unul dintre noi — fie prin forţă, fie prin vrăji, fie prin inteligenţă — avea să se elibereze — notează Stefan în Jurnal.
Suntem în anul 1888, şi aerul Londrei e încărcat de mirosul sângelui. Înconjuraţi de pericole şi provocări, urmăriţi şi hăituiţi de personaje venite din trecutul lor, Stefan şi Damon sunt prinşi, fără voia lor, într-un război crâncen cu maleficul vampir Samuel Mortimer – care pune la cale un plan sinistru.
Era o bătălie care nu cunoştea limite. În definitiv, soldaţii se tem instinctiv de moarte. Ca vampiri, noi deja am învins-o. Ceea ce ne face să ne temem este domnia terorii pe care Samuel în mod sigur ar institui-o asupra Londrei, dacă ar câştiga. Atunci, răul ar fi de nestăvilit.

Eu tocmai am terminat Spintecatorul (volumul 4) si voi posta in curand o recenzie. Oricum, pot sa va spun ca aceste 3 carti sunt legate intre ele, actiunea desfasurandu-se pe percursul celor 3, si nu ca data trecuta, cate o intamplare diferita in fiecare carte.

8 comentarii:

  1. Eu inca nu mi le-am luat , desi am primele 3 volume . O sa mi le iau mai tarziu >:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ori nu am înțeles eu bine, ori ceva nu e în regulă! Seria asta de cărți e scrisă după serial, care serial e inspirat după seria de cărți a lui L.J. Smith? Dacă e așa, atunci ce rost, înafară de cel comercial, mai au cărțile astea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Serialul e doar inspirat din cartile lui Smith, in sensul ca pastreaza numele personajelor si putin din psiholigia lor. Dar daca te uiti la serial si citesti cartile, vezi ca sunt 2 chestii complet diferite, asa ca Jurnalele lui Stefan n-au nimic in comun cu cartile ale lui L.J. Smith.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aha, am înțeles! Dar tot nu prea văd rostul, însă cine sunt eu să decid astfel de chestiuni?! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. am doar primul volum Nesatul. Poate doar daca vor fi la pachet si vor avea un pret mai hmm avantajos le voi lua.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Sorin-Lucian Berbecar .
    Cartile acestea sunt din perspectiva lui Stefan si relateaza timpul dinainte de actualele carti ale lui LJSmith ( dupa care facut si serialul )
    Deci in cartile astea spune cum a inceput totul . Cum au devenit ei vampiri , etc .

    RăspundețiȘtergere
  7. in final am aflat, deci cartile astea prezinta cum au devenit ei vampiri, jurnalele lui stefan, actiunea este plasata mult in trecut. In schimb jurnalelel vampirilor furia trezirea etc povestesc intamplarile de acum! de cand imi doream sa ma elucidez:D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.