Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

miercuri, 8 august 2012

Book Lovers Challenge #8

Prezintă-ne cartea ta preferată din copilărie și spune-ne de ce te-a impresionat așa mult. Dacă mai ai cartea, arată-ne o poză cu ea.


Dupa cum am mai spus, cand eram mica, nu-mi placea sa citesc romane. Insa, ca orice copil, ma uitam la desene animate. Si, spre deosebire de stereotipul "fetitelor le plac printesele", mie imi placeau desenele animate cu animale. Nu ma deranjau Frumoasa si Bestia sau Alba ca Zapada sau Mica Sirena (de la Disney, sa fie clar), dar preferam oricand sa vad caseta (God, va amintit casetele video?) cu 101 dalmatieni sau cu Pisicile aristrocrate si uneori Bambi. Dar preferatul meu din toate timpurile (inclusiv acum) e The Lion King. Adica, e bine si cu catelusii si caprioarele, dar Mufasa si mai tarziu Simba erau regi peste tot ce misca, deci erau Za Big Boss. Si Big Boss bate de departe o printesa trista.

Asadar, cartea mea preferata din copilarie era cartea cu Regele Leu. (Inauntru e povestea pe scurt. Cu poze. Maaaari. Si scris putin.) Se vede in poza ca nu e intr-o stare prea frumoasa, pentru ca o citeam iar si iar si iar, dupa care ma uitam la caseta inca o data. Stiu ca nu e tocmai o "carte" in adevaratul sens al cuvantului, dar a fost cartea preferata a copilariei mele.

11 comentarii:

  1. Ce drăguţ!:x Ce mult îmi plăceau mie în copilărie cărţile cu desene giganticeee:).

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand eram mica nu vroiam sa citesc dar cand eram prin clasa a treia m-a obligat mama sa citesc o carte de Basme.Nu imi mai amintesc de cine erau scrise dar stiu ca uitasem de toate obrazniciile pe care aveam de gand sa le fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu știu ce înseamnă pentru voi, „când eram mic” dar pentru mine, să descopăr în vacanța dintre a 3-a și a 4-a că există romane, adică niște cărți unde povestea abia începea după 20 de pagini, în loc să apară fraza „Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” a fost revelația vieții mele.
    Iar descoperirea faptului că același personaj putea apărea în mai multe romane mi s-a părut raiul pe pământ.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce draguuuut, dar sunt de acord cu Sorin, cartea copilariei mele este...pai ei bine...este un roman pe care l-am citit in vacanta dintre clasa intai si clasa a doua. O sa fac si eu acelasi lucru, dar intr-un post separat (aici eu am intarziat cu postarea)

    RăspundețiȘtergere
  5. pfuai ma invitati la dezvaluiri complete :)) Pentru mine a fi mic inseamna ceva vreme. Anul asta am terminat fac de geografie.Romanele le-am descoperit prin clasa a cincea sub indrumarea profesoarei mele preferate. Imi aduc aminte cu cata placere am citit Testamentul unui excentric de Jules Verne. Sa nu uit de cartile lui Dumas care au fost alaturi de mine in toata copilaria. Ce vremuri ...ma faceti sa ma simt ca Matusalem:))

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Sorin & Andra: Pentru mine, cartea copilariei e Harry Potter, dar am scris deja despre ea, asa ca am ales sa ma duc mai in trecut (HP am citit intr-a III-a).

    Puteam sa aleg ceva din clasele I si a II-a, dar atunci nu m-am atasat de vreo carte, citeam ce trebuia pentru scoala si basme. Asa ca am ales ceva ce iubesc.

    Cartea asta cu Regele leu o am de cand eram la gradinita (desi o citeam si prin clasele primare cand mai uitam detalii din poveste)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Elena G: Presupunând că la 19 ani ai început facultatea iar anul ăsta ai încheiat-o, rezultă că ai exact vârsta mea (22). Și eu am terminat Literele anul ăsta.

    @ Ghanda: lecturile obligatorii mi se păreau și mie groaznice și tocmai de aceea m-am decis de mic să devin prof. și să nu dau elevilor să citească ce nu vor, ci doar ce vor! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cand eram mica nu-mi placea deloc sa citesc ! Deloc ! Mica ... adica prin clasa a treia sau cam asa ceva :D
    Mama ma oblica sa citesc Amintiri din copilarie , sau Povestie lui Petre Ispiresc , dar chiar nu imi placea lectura :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Am auzit mai multe despre aceasta carte, dar nu am citit-o niciodata.
    Cartea copilariei mele e Singur pe lume, cartea mea de suflet. M-a impresionat pana la lacrimi.

    RăspundețiȘtergere
  10. La capitolul carti ale copilariei am mai multe de la Singur pe lume, la COliba Unchiului Tom, la Tom Sawyer, etc.

    RăspundețiȘtergere
  11. deci am o carte format mare Alice in tara minunilor cu imagini superbaaaa o editie foarte veche, dar geniala care ma fascina!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.