Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 20 august 2012

Book Lovers Challenge #20

Întreab-o pe mama ta sau pe tatăl tău care a fost cartea ei/lui preferată, sau o carte care i-a plăcut mult, și spune-ne și nouă care e aceea, și dacă tu ai citit-o.

Cand vorbesc cu mama despre carti, niciodata niciodata niciodata nu-mi spune ce se intampla intr-o carte pe care eu n-am citit-o. Imi spune ca i-a placut sau nu, eventual imi spune in mare (foarte mare) despre ce e vorba, dar nu si efectiv ce se intampla.

Asa a fost si cu Regii nisipurilor, o nuvela despre care stiam ca i-a placut, dar tot ce stiam era ca a citit-o intr-un almanah cu mult timp in urma si ca finalul i s-a parut memorabil.

Prima data mi-a pomenit despre ea cat timp stateam intr-un hypermarket la raionul de carti si ea tot cauta pe la finalul unor carti Nemira. Mi-a aratat la ce se uita: la finalul cartilor erau reclame la alte carti si ea cauta sa inteleaga care e primul volum din saga Cantec de Gheata si Foc. Am intrebat-o despre ce e vorba si mi-a raspuns sincer ca habar n-are. Atunci mi-a povestit ca citise Regii nisipurilor, o nuvela scrisa de acel autor si o impresionase, asa ca voia sa mai citeasca si altceva scris de el. Oricum, cert e ca in scurt timp a imprumutat seria de la biblioteca, eu m-am apucat s-o citesc inaintea ei si am fost iremediabil captivata.

Dupa ce amandoua am terminta de citit seria, am inceput sa vorbim despre ea si mama mai pomenea din cand in cand de Regii nisipurilor, starnindu-mi curiozitatea. Pana la urma a cumparat-o, asa ca am citit nuvela si a fost intr-adevar superba. Finalul e mai mult decat memorabil, e... Nu exista cuvinte care sa-l descrie. Citind deznodamantul, simti cum totul se aranjeaza, cum lucrurile se linistesc, te calmezi o data cu personajul principal... Si apoi citesti ultima fraza. Sunt cateva cuvinte, dar schimba absolut totul, pur si simplu dau totul peste cap. Am inchis cartea incapabila sa articulez vreun cuvant si nici acum nu pot descrie senzatia pe care ti-o lasa. Pur si simplu ramai fara cuvinte.

Desi din tot ce am citit de GRRM, preferata mea ramane saga Cantec de Gheata si Foc, Regii nisipurilor are un loc special in topul meu pentru ca multumita ei (si mamei) am ajuns sa citesc si sa iubesc seria CdGsF.

16 comentarii:

  1. Eu nu am vorbit cu ai mei despre asa ceva,insa stiu ca din familia mea matusa mea este inebunita dupa romanele politiste,iar mama a citit o gramada din clasici,in special carti de dragoste.
    Eu incerc sa o conving sa citeasca si fantasy,dar nu prea imi iese:(
    Matusa mea insa a citit deja 2 volume din Vampirii din Morganville=))

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca mamei i-placut mult Jane Eyre, La rascruce de vanturi , tess tess d'urberville. Da le-am citit si eu . Acestea au fost printre primele carti cand am trecut cum se zice la carti mai ,, serioase" In prezent mama citeste ce citesc si eu : adica citeste si fantasy , nu face discriminare intre carti:))
    Tata mereu aminteste de cartile lui Paul Feval. O parte le am citit si eu dar nu toate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamei mele stiu ca i-a placut foarte mult La Rascruce de vanturi. Cred ca si continuarea romanului, Scarlett, a impresionat-o.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu știu care e cartea preferată a mamei, că de când m-am înscris eu la bibliotecă, a citit tot ce am adus eu acasă, fantasy, thriller, roman istoric, roman polițist, horror, SF etc
    Ce îmi place e faptul că pot dezbate cu ea cărțile pe care le-am citit amândoi.
    Tata, în schimb, se tot laudă că a citit mult la viața lui, dar eu de când am amintiri clare despre ce înseamnă lectura, nu l-am văzut cu vreo carte deschisă în mână! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mama imi face la fel . Nu vrea sa-mi dezvaluie nimic . Zica ca-mi strica surpriza :D
    Sincer , cica parintii mei au citit mult la viata lor . Nu am habar daca e adevarat sau nu , caci nu mai citesc . Insa cand o intreb pe mama de vreo carte , zice ca a citit-o dar nu-si mai aduce aminte ca a fost de mult :p
    Oare asa sa fie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) imiiii e posibil nici eu nu mai stiu chiar tot ce se intampla in toate cartile pe care le-am citit dar daca ma uit pe primele pagini imi amintesc imediat

      Ștergere
  6. Totul e posibil. Încearcă să deschizi o discuție despre una din cărțile pe care zice că le-a citit, pune niște întrebări despre niște elemente cheie. Dacă a citit nu are cum să nu-și amintească chiar nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. baltagul i-a placut tatei e mai clasic din fire :) si cred ca e singura pe care si-o aminteste

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu prea vorbesc cu ai mei despre carti, adica ma lasa pe mine sa trancanesc despre cartea pe care am citit-o, o citesc sau pe care o vreau si nu mai este timp sa vorbeasca si ei:D
    Stiu ca mama a citit toate cartile lui Sandra Brown si i-au placut la nebunie;))

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat priveste mama, nu a fost genul literar desi de curand a descoperit blogul lui istrate si il citeste cu interes zi de zi

    RăspundețiȘtergere
  10. tata are carti in genul: povestiri dintr-o rezervatie indiana:D de gene semenov feves, aventuri in brazilia de ioan tighiliu, gandurile trandave ale unui pierde-vara de jerome k jerome, tai pan de james calvell si lista poate continua....eu nu le-am citit si nu cred ca mi-ar placea deocmadata, in schimb le-am citit pe-ale mamei din colectia Intim de ex Ramon Toledo Isabella Regina Spaniei , Jean Maitre Luiza de Lavalliere etc o lista lunga sau tot din colectia mamei carti achizitionate de ea de la un anticariat din Sinaia, cand a fost in luna de miere prin '89 cred:D, din colectia Romantic, la o editura Coni, niste carti de dragoste superrrrrr Anne Hampson Insula Fericirii, Alison Tyler Mi-e teamă să nu te pierd si lista poate continua, iar in prezent mama citeste Jane Eyre!

    RăspundețiȘtergere
  11. cam la poluri opuse domeniile de lectura :) dar imi plac so cartile citite de mama ta si cele citite de tatal tau

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.