Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

luni, 13 august 2012

Book Lovers Challenge #13

O mașină a timpului te va transporta peste 5 minute într-un viitor distopic. În viitorul cărei cărți distopice ai alege să fii trimis și de ce? Ține cont că vei rămâne o scurtă vreme acolo, și trebuie să supraviețuiești.


Cand ma gansesc la un roman distopic, primul care imi apare in minte este Divergent si, intamplator, chiar mi-as dori sa pot trai o perioada de timp in aceasta lume. Imi place ideea impartirii in factiuni, insa cel mai fascinant mi se pare ca putini oameni se mai gandesc la faptul ca acelasi om poate fi capabil si de curaj, si de altruism, spre exemplu, si deci sa fie divergent. Acum, acest lucru nu mai inseamna umanitate, ci o problema si as vrea sa pot vedea cu ochii mei urmarile acestei incercari de "clasificare" a oamenilor.
In lipsa de masina a timpului, o sa ma multumesc cu urmatoarele volume, ca sa vad daca revolta pe care o anticipez va avea cu adevarat loc, cum se va desfasura, pentru ce vor lupta oamenii si, mai ales, ce se va intampla dupa, ce nou sistem se va instaura.

9 comentarii:

  1. Eu nu am prea citit romane distopice, in afara de Eve... Deci nu am prea multe variante:)). Anyway, imi place raspunsul tau<3.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. in ultimul timp am citit cateva carti distopice dar nu mi-as dori sa traiesc intr-un asfel de viitor. Recunosc ca Divergent nu am citit.

    RăspundețiȘtergere
  3. OMG !!!! Si eu ador cartea . Abia astept sa apara si volumul 2 : Invergent si la noi !

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant. Mai mult de atât nu pot spune deoarece nu sunt la curent cu acțiunea cărții.
    Cred că dacă în cerință nu era micuțul cuvânt „distopic” știam ce ai fi ales (ASoIaF) ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu cred ca mi-as dori sa traiesc intr-un astfel de viitor . Prea multa actiune , pentru cineva care sta toata ziua la calculator :P
    Desi adoooor cartea !

    RăspundețiȘtergere
  6. nici eu nu mi-as dori sa traiesc intr-un astfel de viitor mi-as dori mai mult sa ma trimita in trecut cred ca m-as integra mai bine pe la 1000 si ceva decat in viitor

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum am mai zis, mi-ar placea sa calatoresc dintr-o lume in alta:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi interesant sa ai posibilitatea sa alegi in ce perioada vrei sa fii azi adica azi sunt in 1920, maine in 2375, poimane mai vedem si tot asa

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am citit carti distopice pana acum, dar cred ca Vrajitor si vrajitoare face parte din aceasta categorie? si fiindca o citesc cand am timp printre randuri, si am ajuns aproape pe la finalul ei, cred ca mai degraba nu mi-ar placea sa traiesc in ea:D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.