Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

marți, 19 iunie 2012

Drood de Dan Simmons

Anul acesta se implinesc 200 de ani de la nasterea faimosului autor Charles Dikens, iar editura Nemira a ales sa marcheze momentul lansand cartea Drood a lui Dan Simmons deoarece povestea relatata in roman il are in centru chiar pe Dickens.

Descriere:
"Dan Simmons imaginează ultimii ani din viaţa lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul "Misterul lui Edwin Drood". Povestea începe în anul 1865. Autorul "Marilor speranţe" scapă cu viaţă dintr-un accident feroviar şi întâlneşte un personaj misterios, care ar fi călătorit într-un sicriu.

Thriller scris pentru cei mai rafinaţi cititori, povestea îl urmăreşte pe Charles Dickens, care porneşte în căutarea enigmaticului Drood, avântându-se în Londra întunecată a secolului XIX-lea, plină de personaje pitoreşti. O fantasmă pe nume Edwin Drood îşi vânează atât propriul creator, cât şi pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului.

În egală măsură thriller psihologic, roman de suspans, roman de aventură şi mostră de literatură intertextuală, cartea lui Dan Simmons este o reuşită în care se împletesc istoria şi ficţiunea. Misterele trecutului, trecutul cărţilor şi trecutul oamenilor se înfăţişează ca un tablou ce aşteaptă să fie desluşit şi admirat."

Personal, de Dan Simmons am citit doar Ilion si va pot spune ca stilul lui vă va face sa uitati de realitatea inconjuratoare si sa simtiti ca faceti parte din poveste inca de la primele pagini. De asemenea, doar pe baza descrierii, romanul pare sa fie o poveste intunecata, asadar sunt sigura ca voi, cititorii acestui blog, veti iubi povestea!

5 comentarii:

  1. Cartea mea preferata este Carrion Confort o lucrare "horror", în adevăratul sens posibil. Dan Simmons continuă să demonstreze că ficţiunea horror, este la fel ca science-fictionul, un roman mare, ambiţios, Este infricosator, e complex, e amuzant, e plin de caractere pe care nu le poti ignora. Simmons ia conceptul de bază vampirii şi merge într-o direcţie uşor diferită aici, în loc de chestii tipice,avem vampiri cu puteri psihice care pot influenta mintea şi sa faca multe lucruri neplacute. În special în contextul Holocaustului, Simmons ne arată cât de uşor devine sa se comita acte monstruoase, în cazul în care regulile obişnuite ale societăţii civilizate sunt suspendate.Aici avem pe Saul, un supravieţuitor evreu a Holocaustului, care face o obsesie in a găsi monstru-vampirul , care ia invadat mintea lui într-un lagăr de concentrare în timpul celui de al doilea război mondial. Sau Natalie, care este motivata de o tragedie din viaţa ei personala. Apoi există Sheriff Gentry Rob, încercând să rezolve un mister care implică o grămadă de oameni morţi care au ajuns nebuni aparent fara motiv , crime care par a fi parte dintr-un model subtil. Inutil să spun că sunt mai mult decât suficiente alte personaje, surprize , intrigi şi chiar groază pentru a menţine cititorul mereu alert . Simmons este foarte meticulos la detaliu Nu există finaluri fericite. Răul este bătut din nou, dar nu învins

    RăspundețiȘtergere
  2. recunosc ca nu am citit inca carti scrise de Simmons...a existat o vreme in care-mi placea genul cesta, dar acum nu prea mai e pe gustul meu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana acum nu am citit nici macar o carte scrisa de Dan Simmons , dar descrierea mi-a captat atentia. Cred ca este o carte foarte interesanta. Poate o sa o cumpara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit nicio carte de-a lui Dan Simmons, dar totul are un inceput. As vrea insa sa incep cu DROOD aceasta ascensiune, suna al naibii de bine! <3

    RăspundețiȘtergere
  5. m-a captivat descrierea realizata de tine! interesanta carte, nu auzisem pana acum de ea!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.