Blog   |  Despre   |  Recenzii   |  Book Bloggers of Bucharest                        
Anunț!
Începând din data de 27 iulie 2017, blogul s-a mutat la adresa jurnalul-unei-cititoare.ro. Aceasta este o versiune statică a lui de până la acea dată.

Vei fi redirecționat automat spre noul website în 15 secunde. (sau apasă aici)
Acolo, vei putea folosi funcția de căutare de pe bara din dreapta pentru a găsi articolele mai vechi.

vineri, 22 iunie 2012

Crima la timpul trecut (recenzie I)

Imi vine foarte greu sa imi amintesc exact ziua in care m-am trezit in mana cu o carte cu coperta roz care ilustra o papusa de portelan sparta, pentru ca atunci stiu doar ca s-au intamplat mult prea multe evenimente care s-au amestecat. Si asa, amestecate cum erau, mi s-au intiparit in minte precum un tatuaj. Stiu doar ca am iesit de la un examen extrem de greu, am oprit la o florarie, unde am luat primul buchet si cand am ajuns la cafeneaua Carada, am zarit o tanara zambitoare ai carei ochi verzi abia daca se zareau printre culorile buchetelor primite. A venit la mine si am felicitat-o pentru reusita de a publica prima ei carte. Mi-a zambit si m-a imbratisat in momentul in care i-am strecurat buchetul meu simplu in mana, dupa care am intrat in cafenea, unde am fost intampinata de un stand de carti.

Crima la timpul trecut se numeste cartea pentru care eu ma prezentasem in ziua aceea acolo, pe care la scurt timp am si achizitionat-o. Am privit-o cu atentie si am rasfoit-o curioasa, insa nu era nici o recenzie pe coperta, nici cel mai mic indiciu despre ce ar putea contine, insa ceva imi spunea ca avea sa merite. Si iata ca exact la o saptamana de cand am primit-o semnata de catre autoare, m-am apucat sa o citesc.
Despre ce este vorba? In mare stiti din postarile anterioare al Ghandei, dar povestea in sine este mult mai pasionala, mai tragica si mai misterioasa decat se lasa sa se vada.

Ema Barbulescu este exact tipologia femeii care a suferit, a murit si a renascut din propria-i cenusa. Dupa ce...dar ce fac eu aici? Spoilere!? Nu dragilor, de data aceasta nu va voi mai povesti actiunea pentru ca altfel va veti face o idee despre ea.

Ideea cartii este aceea ca oricat de mult ai gresi si oricat de mult rau ai face unei persoane, daca aceasta te iubeste cu adevarat, va putea sa-ti ierte trecutul si sa traiasca alaturi de tine un prezent magic. Scrisa in propozitii scurte, dar concise cu o incarcatura emotionala mult mai mare decat as fi crezut, povestea scrisa de Adina Speteanu m-a atins pana in cele mai ascunse colturi ale inimii. Nu trebuie sa ai curaj ca sa iubesti, ci doar sa ai curajul necsar sa lupti pentru persoana pe care fie ca vrei, fie ca nu....o iubesti. Dar pe langa toate acestea nici macar in carti iubirea nu este lasata libera si incurajata sa fie indeplinita, pentru ca mereu apar obstacole mai mult sau mai putin grave. Si cu toate acestea se poate sa fi fericit daca stii cand sa alegi momentul potrivit pentru a deschide usa potrivita.

Oh mi-e atat de greu sa ma invart in jurul cozii si sa ma abtin sa nu spun mai mult decat trebuie....pentru ca tot ce trebuie sa stiti dragilor, este ca aceasta este una din putinele carti care chiar m-au lasat fara replica, critica si idei de a scrie orice despre ea.

PS: Nu uitati ca pana duminica, puteti castiga aceasta carte sau una la alegere de pe libris.ro daca participati la concursul nostru.

17 comentarii:

  1. cu fiecare articol , recenzie despre aceasta cartepe care o citesc curiozitatea si dorinta de a o citi creste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel creste si dorinta mea de a o citi astept sa-mi vina comanda

      Ștergere
  2. se vede ca te-a impresionat cartea...cat despre autoare, sunt convinsa ca a apreciat mult felicitarile tale si recomndarile pe care tu le-ai facut in mod contstant pentru cartea ei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca un autor sa tina cont de recomandarile cititorilor

      Ștergere
  3. @ Elena G: daca vrei s-o cumperi, o poti face de site-ul editurii Tritonic (ai link-urile pe titlul cartii si pe poza)

    @giorgiana: Andra a scris recenzia, dar eu m-am ocupat de promovarea cartii scriind celelalte articole pentru ca eu sunt colega cu autoarea si o stiu de ani de zile.

    Oricum, vine si recenzia mea in curand :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ador cartile de la tritonic, pe ele am descoperit-o pe Oana Stoica Mujea si o citesc cu foarte mare placere

      Ștergere
    2. Vreau si eu o colega scriitoare :)

      Ștergere
  4. Impresionanta recenzia:)
    Cred ca o sa-mi cumpar si eu cartea,sincer chiar nu auzisem de ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca in curand o sa innebunesc daca nu o cumpar :))

    RăspundețiȘtergere
  6. cu siguranta o voi cumpara
    multumesc ptr link.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm, suna bina! Asteptam partea a II-a a recenziei! :D Si coperta e simpla, dar draguta! <3

    RăspundețiȘtergere
  8. Suna intr-adevar bine, dar nu e genul meu de carte. Poate o voi citi odata cand voi simti ca trebuie sa evadez din genul cu care sunt obisnuita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca e chiar genul meu dar abia astept sa-mi vina comanda si s-o citesc

      Ștergere
  9. cred ca e o carte pe gustul meu, dar tin sa o felicit din nou pe autoare, la o varsta atata de frageda a reusit un lucru mare tinand cont ca locuieste in Romania nu in alta tara

    RăspundețiȘtergere
  10. Da este de apreciat faptul ca a reusit sa publice la o varsta asa de tanara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna remarca. Ea a reusit, eu ma gandesc si la alti tineri care scriu atat de frumos, dar din pacate nu au cum sa publice si ma enervez si mai tare cand dau peste o carte proasta.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.